Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресене на определени обороти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тресене на определени обороти.

Клеги кажете според вас какво може да е.значи загряла или студена като дам газ и се опитам да я задържа между 1700-2000 оборота и почва да тресе мотора.Прави го на бензин и газ.Странно,но факт иначе няма проблеми в друг диапазон от обороти.
    FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

аз освен за тампон или щангичка на ДГВ не се сещам какво друго да ерезонанс някъв

Коментар

и на мене ониден ми се случи нещо подобно....но завивах на дясно и на първа .... и почна да ми подскача предницата леко ..... мно се шашнах.... но след завоя си вървеше перфектно....и до ся не ми го е правила повече...
      Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
      http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Лошото е,че и оборотите не може да ги държи играят абе с две думи трудно и е да работи,прекъсва нещо такова се получава

Коментар

zzzz323 написа:
          Лошото е,че и оборотите не може да ги държи играят абе с две думи трудно и е да работи,прекъсва нещо такова се получава
          в смисъл играят ..... ?от 1500 на 2000 и обратно и така ..... постояно?и аз го имах товачистих стъпковотои после го прецаках с чистенето и купих 1 нова плочка цяла и ся си е перфект
          Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
          http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Тресе(кога) или прекъсва ? Че има разлика.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами докъто работи на всички други обороти няма забележка,но на посочените не може да се задържи трудно и е да работи двигателя се тресе и звука му е все едно прекъсва.Може ли да е от потенциометъра на дроселовата клапа,защото аз не виждам от какво друго може да е.

Коментар

Същото при мен - на 1600 - 1700 оборота, на неутрална предавка На скорост не ми тресе така. Или не усещам. Става някакъв резонанс, и люлее цялата кола. Щангата-тампон ми е за смяна, а и сигурно не само тя. Имам силна вибрация и м/у 850 и 950 оборота.

Коментар

Да колега ти си наи-близо до проблема ми,но твойто фиатче е дизел,и май наистина става някаква детонация.но нали има някакъв датчик за детонацийте.Аз на ниски нямам проблеми и наистина в движение не се усеща

Коментар

Мисля че няма общо с детонации и с това дали е дизел или бензин. По-скоро, както казаха и колегите преди мен - получава се резонанс отнякъде. Някъде нещо да трепти с дадена честота, и двигателя като я уцели, и не са в ред тампоните да поемат вибрациите - предават се по цялата кола. Така си го представлявам аз.

Коментар

Да,но сега ще опиша какво се получава.Значи пала я колата работи екстра подавам леко газ оборотите се покачват нормално с натискането на педала стига 1600 и от там пак леко натискам педала,но не реагира мотора,още малко и почва да става нестабилен много трудно се качват оборотите.Стрелката започва да играе в посочения диапазон,както подмине 2000 и пак работи като нов двигателя

Коментар

zzzz323 написа:
                        Да,но сега ще опиша какво се получава.Значи пала я колата работи екстра подавам леко газ оборотите се покачват нормално с натискането на педала стига 1600 и от там пак леко натискам педала,но не реагира мотора,още малко и почва да става нестабилен много трудно се качват оборотите.Стрелката започва да играе в посочения диапазон,както подмине 2000 и пак работи като нов двигателя
                        без диагностика май няма да минеш.и като е закачена , направи номера с оборотите и следи параметрите на ТПС , ламбда ... за друго сега се не сещам

Коментар

Клега това е наи-интересното имам VISA закачаx колата и при тези обороти я прбваx и показва на всички цилиндри едни и същи показания инжекторите и те са наред.като грешки имам датчика за въдуx и ламбдасондата,но не ми се вярва от тяx да идва проблема.

Коментар

zzzz323 написа:
                            ..като грешки имам датчика за въдуx и ламбдасондата,но не ми се вярва от тяx да идва проблема.
                            а на мен ми звучи доста логично да е точно от тях.пробвай три конфигурации1. с откачен датчик за въздух - при тебе е МАП2. с откачена ламбда3. с откачени и дветеще чакаме инфо

Коментар

Ок колега след малко слизам да тествам и ще пиша какво е станало :D

Коментар

Working...
                              X