Клеги кажете според вас какво може да е.значи загряла или студена като дам газ и се опитам да я задържа между 1700-2000 оборота и почва да тресе мотора.Прави го на бензин и газ.Странно,но факт иначе няма проблеми в друг диапазон от обороти.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тресене на определени обороти.
Collapse
X
-
u_bo
-
zzzz323 написа:Лошото е,че и оборотите не може да ги държи играят абе с две думи трудно и е да работи,прекъсва нещо такова се получава
Коментар
-
Ами докъто работи на всички други обороти няма забележка,но на посочените не може да се задържи трудно и е да работи двигателя се тресе и звука му е все едно прекъсва.Може ли да е от потенциометъра на дроселовата клапа,защото аз не виждам от какво друго може да е.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Мисля че няма общо с детонации и с това дали е дизел или бензин. По-скоро, както казаха и колегите преди мен - получава се резонанс отнякъде. Някъде нещо да трепти с дадена честота, и двигателя като я уцели, и не са в ред тампоните да поемат вибрациите - предават се по цялата кола. Така си го представлявам аз.
Коментар
-
Да,но сега ще опиша какво се получава.Значи пала я колата работи екстра подавам леко газ оборотите се покачват нормално с натискането на педала стига 1600 и от там пак леко натискам педала,но не реагира мотора,още малко и почва да става нестабилен много трудно се качват оборотите.Стрелката започва да играе в посочения диапазон,както подмине 2000 и пак работи като нов двигателяFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
u_bo
zzzz323 написа:Да,но сега ще опиша какво се получава.Значи пала я колата работи екстра подавам леко газ оборотите се покачват нормално с натискането на педала стига 1600 и от там пак леко натискам педала,но не реагира мотора,още малко и почва да става нестабилен много трудно се качват оборотите.Стрелката започва да играе в посочения диапазон,както подмине 2000 и пак работи като нов двигателя
Коментар
-
u_bo
zzzz323 написа:..като грешки имам датчика за въдуx и ламбдасондата,но не ми се вярва от тяx да идва проблема.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар