Колеги,днес ми се наложи да сваля акумулатора на Бравото(1,6;96г,93кс).След това като го сложих пак стартера само въртеше но колата не искаше да запали.Помислих че е паднал акумулатора и го заредих,но после като го сложих-пак само въртеше без резултат.Аз нямам имобилайзер.Моля ви за помощ,какъв може да е проблема спред вас.До сега никога не съм имал проблеми с паленето сутрин(и при най-голям студ си палеше ОК)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Палене-Помощ!!!!!
Collapse
X
-
Сори за заглавието.Ще пробвам това с кабела ,само че каде точно се намира този кабел,някаде близко ли е до акумолатора.И каде се защипва той.Защото аз като свалях акумолатора не си спомням да съм махал някакъв кабел.А и стартера си върти,сякаш съвсем малко и трябва да запали,ама това малко не и идва(сори за тъпото ми обяснениеНе карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
Колега пробвах по начина който ми каза,но пак нищо не стана,колата си върти и аха да запали и неще.Може ли да е от нещо друго проблема или да не свързвам правилната жица(макар че там имам само една жица).Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
Кабелите за Еку-то са точно до акумулатора.Пробвай да го откачиш,дърпаше се плъзгача надолу май и след това долната част се повдигаше нагоре и се освобождаваше по тоя начин.След това пак го закачи и виж дали ще запали.При мене беше същото,ама по невнимание бях забравил да го сложа и се чудех що върти а не пали.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
cveteca написа:Може ли да е от нещо друго проблема или да не свързвам правилната жица(макар че там имам само една жица).
Коментар
-
Колега masterkar,съгласен съм че причина колата да не пали може да са 1000 неща,но случаят при мен не е такъв.Аз никога не съм имал проблем с паленето.Даже днес сутринта цял ден я карах и си палеше на 6.Но след като свалих акумулатора и после го сложих обратно-не иска(върти и аха да запали-ама не)А не ми се вярва за времето което е седяла без акумулатора(5-6 часа)да е станало нещо от изброените от теб проблеми.По скоро е нещо в компютъра или акумулатора(макар че го заредих).Иначе всички светлини и т.н. са си ОК,така че има ток.Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Коментар
-
cveteca написа:Колега masterkar,съгласен съм че причина колата да не пали може да са 1000 неща,но случаят при мен не е такъв.Аз никога не съм имал проблем с паленето.Даже днес сутринта цял ден я карах и си палеше на 6.Но след като свалих акумулатора и после го сложих обратно-не иска(върти и аха да запали-ама не)А не ми се вярва за времето което е седяла без акумулатора(5-6 часа)да е станало нещо от изброените от теб проблеми.По скоро е нещо в компютъра или акумулатора(макар че го заредих).Иначе всички светлини и т.н. са си ОК,така че има ток.
Коментар
-
аз също го имам тоя проблем... по коледа - 2 пъти и на 29-и декември също. в студено време... не е от акумолатора. от 02.2007 нов съм го сложил. свалих го и го сложих на шурето на ладата и запали от четвърт!като поотпусне времето пали без проблем...айде кажете възможна причина :- кофти бензин - с вода примерно.... която замръзва- Кабели за свещите - не съм ги сменял откакто имам колата - 2,5 години и 50 000 км. - бензинов филтър - колата пали винаги на бензин....- свещи.... - сменяни са 02.2007 - т.е. преди около 35000 км. - НЖК са...ток има. сваилихме кутията на въздушния филтър и гледахме моноинжекцията. май не фърля бензин.... има ли нещо като цедка там, дали е запушено нещо... дюза... на газ върви на змей колата... откачихме маркуча на бензина - като дам на контакт - бензина тръгва - т.е. не трябва да е филтър или бензинова помпа...не е и от стартера - електричар я гледа....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Stefanaki написа:Много ми прилича на замръзнало гориво.Остави я на слънце и пробвай около обяд.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Айде и аз съм в отбора на не палещите, а акумулатора го зареждах преди 3 седмици. Отново е паднал и изглежда имам утечка от скапаната метанова уредба предполагам. Дори като не беше на контакт понякога светваше лампичката на ключето за превключване и се чуваше стъпковото моторче... грррр. Свалих ламбда-контрола и акумулатора, но в тоя студ... дано запали утре.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар