Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заменимо ли е ел. табло с друго от друг модел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заменимо ли е ел. табло с друго от друг модел

Здравейте колеги, имам проблем с елтаблото на Брава 1,9 ТД 75 - 98гТаблото свети, но уредите не показват нищо, нито температура, нито гориво, километража не работи. По някога незнайно как таблото тръгва и заработва, но щом изгася колата и изгасва пак и не иска да работи. Отидох при местен майстор и съвета му бе да търся да си купя табло, защото това навярно е изгоряло някъде по платката и няма да стане. провери масата, и тества инсталацията. В най близката морга ми предложиха табло, но с обортомер, а моето нямаше. Попитах дали ще стане и продавачите, а и след съвет с майстора си казаха, че би трябвало да няма проблеми да заработи. Прибрах се друг майстор ми монтира таблото, всичко светна заработи километража, обортомера работи и той, нивото на горивото се отчита, но не иска да работи най важния показател: температурата. Освен това индикацията с навитото реотанче за подгряване на свещите свети по обратния начин. При даване на контакт, то само присветва и изгасва и след като запаля колата малко след това светва постоянно. Навярно буксата не отговаря на крачетата на таблото или както един колега казва в една друга тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0%E1%EB%EE,,И при двата двигателя лампичката е захранена постоянно, и се подава маса - при ЖТД се подава от ЕКУ, а при тд75 - от релето за свещите. Сложи едно реле да действа наобратно.Проблема е решен......... След малко размисли и страсти и няколко измервания с мултицет........ При ТД75 идва + от релето за свещите, а при ЖТД100 "-"там е разликата Прекъснах този кабел, включих едно обиновено реленце с нормално-отворен контакт, подадох отделен минус на новото таблото и всичко заспа
Working...
X