здравеите колеги искам да ви попитам дали на някои му се е случвало да му мига датчика за нивото на маслото при даване на контакт? лампичката представлява една малка щекича с капка под нея. премигва ми при всяко дажане на контакт,премигва около 30 секунди и спира.някои знае ли от какво мойе да е или да изкаже някакво мнение по вапроса Междо другото карам Фиат Браво 1.9 jtd GT и друго да попитам на колегите с дизеложи мотори имате ли по силни вибрации при запалжане и изгасяне на колата защото на мен ми се струва че вибрира доста особено когато я гася,но и при паленето не са малки! ако някои знае не6то по вапроса или мойе да даде някакво мнение ще съм му много благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
гадни вибрации и датчик за нивото на маслото
Collapse
X
-
На двата въпроса ще ти дам 3 отговора: 1 - В края на 2000 година се монтира новото JTD - 100 коня, при което датчика за ниво на маслото е потенциометричен, и изписва данните за ниво на маслото на дисплея под формата на тирета и нулички. ( 0 0 0 0 - - - примерно). Така че Бравото ти не е 2001 година, да си знаеш 2 - На мен започна да ми мига на около 7300 км от смяната на маслото. Мигането означава понижено ниво на маслото, хубаво е да долееш, или направо да направиш смняната малко по-рано. Когато си наливал масло, колко литра изля вътре? Аз излях 4.5 литра. На следващата смяна сипах мааааалко повече - 4.6 литра. 3 - Имам силни вибрации при палене, при гасене, при потегляне, при работа на място на празен ход.... Пролетта ще проверя тампоните на двигателя и вероятно ще ги сменям, а щангата която е горе вдясно - направо е със скъсани тампони и държи като "умрЕл - свещ".
-
на мен започна да ми мига от както си смених картера от тогава като дам на контакт мига и след 30 сек. някаде угасва но не е защото ми е ниско нивото на маслото защото на щеката маслото е до горе пълно. пук и сега ми изникна друг проблем капе ми масло от гумичката на щеката до картера и по някои път се чудя дали датчика за маслото ми свети от това??? имал ли си такива проблеми и дали знаещ тази гумичкя може ли да се смени или какво се прави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар