Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

гадни вибрации и датчик за нивото на маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

гадни вибрации и датчик за нивото на маслото

здравеите колеги искам да ви попитам дали на някои му се е случвало да му мига датчика за нивото на маслото при даване на контакт? лампичката представлява една малка щекича с капка под нея. премигва ми при всяко дажане на контакт,премигва около 30 секунди и спира.някои знае ли от какво мойе да е или да изкаже някакво мнение по вапроса Междо другото карам Фиат Браво 1.9 jtd GT и друго да попитам на колегите с дизеложи мотори имате ли по силни вибрации при запалжане и изгасяне на колата защото на мен ми се струва че вибрира доста особено когато я гася,но и при паленето не са малки! ако някои знае не6то по вапроса или мойе да даде някакво мнение ще съм му много благодарен

На двата въпроса ще ти дам 3 отговора: 1 - В края на 2000 година се монтира новото JTD - 100 коня, при което датчика за ниво на маслото е потенциометричен, и изписва данните за ниво на маслото на дисплея под формата на тирета и нулички. ( 0 0 0 0 - - - примерно). Така че Бравото ти не е 2001 година, да си знаеш 2 - На мен започна да ми мига на около 7300 км от смяната на маслото. Мигането означава понижено ниво на маслото, хубаво е да долееш, или направо да направиш смняната малко по-рано. Когато си наливал масло, колко литра изля вътре? Аз излях 4.5 литра. На следващата смяна сипах мааааалко повече - 4.6 литра. 3 - Имам силни вибрации при палене, при гасене, при потегляне, при работа на място на празен ход.... Пролетта ще проверя тампоните на двигателя и вероятно ще ги сменям, а щангата която е горе вдясно - направо е със скъсани тампони и държи като "умрЕл - свещ".

Коментар

на мен започна да ми мига от както си смених картера от тогава като дам на контакт мига и след 30 сек. някаде угасва но не е защото ми е ниско нивото на маслото защото на щеката маслото е до горе пълно. пук и сега ми изникна друг проблем капе ми масло от гумичката на щеката до картера и по някои път се чудя дали датчика за маслото ми свети от това??? имал ли си такива проблеми и дали знаещ тази гумичкя може ли да се смени или какво се прави

Коментар

Working...
      X