при паркиране, оставен извит волана, лявата гума е навънка. минава 1 джип и ми удря гумата.колата почна да ми ходи малко надясно, без други проблеми. волана не беше заключен при удара, обаче... ходи надясно.отидох на регулаж в младост 3, СБА. там "уж" имало някакво отклонение 0.05°, центрираха я, казаха, че ходенето на дясно е от гумите - били еднопосочни и не могат да го оправят. След центрирането ефекта е, че в момента невъобразимо много си ходи на дясно - ако я оставя по прав път (абсолютно равен, не някоя наклонена уличка) след 15 метра си тръгва надясно, взима си завой с радиус 30° надясно без да пипам волана. волана е 2° наляво и дърпа да се върти надясно (през хидравликата и го усещам силно).от СБА казаха, че е от гумите и толкоз, а тях ги балансираха точно преди регулажа.оправя ли се това? наистина ли е от гумите? къде да отида?мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo - ходи на дясно след...
Collapse
X
-
Може да е изкривен вътрешен накрайник от удара по борда на гумата- тези накрайници трябва да са с еднаква дължина- това е задължително за праволинейното движение- именно това се регулира- тези накрайници при реглаж на предница, но ако има огъване- реглаж не става- накрайника се заменя с нов.Успех в ремонта, Колега! :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
-
Re: Fiat Bravo - ходи на дясно след...
bronic написа:при паркиране, оставен извит волана, лявата гума е навънка. минава 1 джип и ми удря гумата.колата почна да ми ходи малко надясно, без други проблеми. волана не беше заключен при удара, обаче... ходи надясно...от СБА казаха, че е от гумите и толкоз, а тях ги балансираха точно преди регулажа.оправя ли се това? наистина ли е от гумите? къде да отида?мерсиTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ogi28b написа:А не става ли да се обадиш в полицията, и да си вземеш протокол, и с гражданската на джипа да си вземеш пари за рмеонт?
Коментар
-
bronic написа:мина вече, то като ме тресна бях в колата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар