Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo - ходи на дясно след...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo - ходи на дясно след...

при паркиране, оставен извит волана, лявата гума е навънка. минава 1 джип и ми удря гумата.колата почна да ми ходи малко надясно, без други проблеми. волана не беше заключен при удара, обаче... ходи надясно.отидох на регулаж в младост 3, СБА. там "уж" имало някакво отклонение 0.05°, центрираха я, казаха, че ходенето на дясно е от гумите - били еднопосочни и не могат да го оправят. След центрирането ефекта е, че в момента невъобразимо много си ходи на дясно - ако я оставя по прав път (абсолютно равен, не някоя наклонена уличка) след 15 метра си тръгва надясно, взима си завой с радиус 30° надясно без да пипам волана. волана е 2° наляво и дърпа да се върти надясно (през хидравликата и го усещам силно).от СБА казаха, че е от гумите и толкоз, а тях ги балансираха точно преди регулажа.оправя ли се това? наистина ли е от гумите? къде да отида?мерси

Може да е изкривен вътрешен накрайник от удара по борда на гумата- тези накрайници трябва да са с еднаква дължина- това е задължително за праволинейното движение- именно това се регулира- тези накрайници при реглаж на предница, но ако има огъване- реглаж не става- накрайника се заменя с нов.Успех в ремонта, Колега! :D
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Re: Fiat Bravo - ходи на дясно след...

bronic написа:
      при паркиране, оставен извит волана, лявата гума е навънка. минава 1 джип и ми удря гумата.колата почна да ми ходи малко надясно, без други проблеми. волана не беше заключен при удара, обаче... ходи надясно...от СБА казаха, че е от гумите и толкоз, а тях ги балансираха точно преди регулажа.оправя ли се това? наистина ли е от гумите? къде да отида?мерси
      Възможно е и да имаш неравномерно износване на гумите, например дясната да е "изядена" по външния ръб и тогава ще дърпа надясно и още как. Пробвай най-елементарното - завъртане на гумата на джанта (т.е. демонтаж на гумата и монтиране на същата джанта, но гумата завъртяна на 180 градуса, при което външната страна става вътрешна) и виж дали има промяна.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

А не става ли да се обадиш в полицията, и да си вземеш протокол, и с гражданската на джипа да си вземеш пари за рмеонт?

Коментар

ogi28b написа:
          А не става ли да се обадиш в полицията, и да си вземеш протокол, и с гражданската на джипа да си вземеш пари за рмеонт?
          мина вече, то като ме тресна бях в колата.видимо нямаше абсолютно нищо. нямаше какво да кажа, иначе джипа спря, изчака.това с гумите ми звучи добре, да я обърна на 180°, ще взема да го пробвам като се стопли поне малко.

Коментар

bronic написа:
            мина вече, то като ме тресна бях в колата.
            Удря те кола, ти си вътре, и го пускаш да си замине? Еми колега....то няма как да видиш дали имаш повреди по ходовата част и окачването без преглед на стенд. Трябвало е да си извикаш полицията. Защото тия с големите габарити като не си ги знаят, да си берат последствията Сега на оня вече е забравил, а при теб щетите може да са доста сериозни. Обица на ухото

Коментар

Можеш да сложиш задните гуми отпред и съответно предните отзад и да видиш дали ще продължава да ти тегли нанякъде.
              Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

И при мен дълго време теглеше надясно,но си беше точно от гумите.Преди два дни ги смених и сега всичко е ОК.Но след като при теб е имало удар мисля че е редно да си я погледне някой по компетентен.Успех колега!

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Working...
                X