Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква скоростна кутия може да се сложи на Браво 1.2 16V?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каква скоростна кутия може да се сложи на Браво 1.2 16V?

Весели празници колеги!!!Вчера май пръснах скоростната кутия (подарък за Коледа). Пречатка здраво и маслото и изтече за секунди. Утре или в понеделник ще разбера диагнозата.Въпросът ми е само кутия от Браво 1.2 16V ли става или може и примерно от Пунто 1.2 75 к.с.? Нали имаше няква далавера, че FIRE двигателите са с взаимозаменяеми блокове, кутии и т.н или се бъркам?
    Fiat Bravo 80 16V

Добре де, никой ли не знае???Кутията ми е пълен дроб, кожуха спукан от горе до долу, даже липсват парчета, вътре всичко е мармалад, диференциала и той... Днес по моргите успях да намеря само от Пунто 1.2 75 к.с. и от Палио 1.2 16V. Някой знае ли дали пунтовската е съвместима???
    Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Както и да е.., таз тема е за коша!
      Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Според мен, на първо място се гледа да е с еднакъв съединител, ако взимаш от друга кола.Ето едно рамо от мен ако се гледа съединителя, от кои коли може би ще се напасне кутията (използвал сам за показно със съединители VALEO ® )Надявам се да съм бил полезен!
        Прикачени файлове
        Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Е, колега... явно малко са тези, които са сменяли скоростна кутия от този тип мотор, не се цупи! Потърски по всички възможни автоморги. Аз, когато трябваше да сменя моята се изкривих от търсене макар моторът ми е да е сравнително разпространен. Накрая намерих от Мареa TD100 и имам леки подозрения, че има разлика в предавателното число, защото оборотите които ми показва оборотомера са по-високи от тези, които колегите с моя мотор споделят при скорост 100км/ч.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега проверих в епер-а от 1,2 75 не става за твойта
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Виш в мобиле.бг в "продава" има обяви за скоростни кутии или в други обяви. Ако не си намериш друга скоростна кутия, алтернативите са следните: купуваш отделните счупени части на кутията от Алексанър ауто, които ще са на поръчка и леко скъпички; продаваш колата втора употреба; ако имаш Каско, се обръщаш към зстрахователите с оправданието, че е от външна намеса :D

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Благодаря ви за отговорите. Нека да разбуля мистерията Кутията ми стана на сол, пръсната от всякъде, дори и за части не става. Стана като вкарах първа при около 5 км/ч и дадох газ до дупка. Съединителя зацепи и се чуха звуците хахаха. Маслото изтече за секунди.Цял ден обикалях по моргите във Варна, но кутия за моята кола не намерих. От Пунто 1.2 (незнам колко коня) видимо е същата с изключение на едно ухо.В безисходицата я купих. Сложиха ми я (заради въпросното ухо се държи на един болт по-малко, без тва да е фатално, по думите на всички). Сега колата на 1-ва и 2-ра върви едно и също, а 3-тата е явно маааалко по-къса, защото понавървява повечко при превключване от 2-ра на 3-та. От цялата работа, сега колата е по-приятна за каране :DЕто снимки да гледате, запазих си сателитите, планетите и парчета от касетата за спомен.
                Прикачени файлове
                Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Радвам се че си се справил преди новата година Какви пари ти струваше скоростната кутия, ако не е тайна?

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

160 лв. от добър приятел на баща ми.
                    Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Направо на промоция, ако питаш мене! Браво браво!

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

от 1.4 12V мотор става ама така като гледам съм закъснял с мението. аз на моето пунто му сложих такава.

Коментар

Здравейте казвам се Марин.Видях че сте потрушики с.кутия.аз имам нужда от такава за части.Трябва ми 1 зъбно колело.Ако искате може да се 4уем на тел.0878 13 11 91или bai_marin@gbg.bgВарна 06.01.2009Ще съм ви ужасно благодарен.

Коментар

Vladim написа:
                            Е, колега... явно малко са тези, които са сменяли скоростна кутия от този тип мотор, не се цупи! Потърски по всички възможни автоморги. Аз, когато трябваше да сменя моята се изкривих от търсене макар моторът ми е да е сравнително разпространен. Накрая намерих от Мареa TD100 и имам леки подозрения, че има разлика в предавателното число, защото оборотите които ми показва оборотомера са по-високи от тези, които колегите с моя мотор споделят при скорост 100км/ч.
                            Подозренията ти са основателни.Предавателните числа от 1 до 4 предавка са еднакви ,но при 5 не стоят така нещата.За Брава числото е 0,816 ,а при Мареа 0,767.Задната предавка е е дно към едно.Има разлика и в диференциала.При Брава е 16/57 зъба и число 3,562 ,а при Мареа е 17,57 зъба и число 3,353.Означението на предавателната кутия за Брава 1,9 ТД100 и за Мареа 1,9 ТД100 е С.510.5.17 интересно защо след като имат разлики?
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Здравейте,темата е бая стара, но да не отварям нова.Имам фиат браво 1.2 82 кс. 99 г. и скоростната кутия ми се счупи. Корпуса се е пукнал и вътре се е счупила, казват майсторите.Питах в две автоморги в София и в едната имат за Браво като моето за 250 лв. и искат да занеса старата кутия като мостра. В друга морга ми казаха, че имат такава кутия само, че за БравА от същата година и двигател. като цената там е 145 лв. (няма да споменавам имената на автоморгите, да не каже някой, че правя реклама).Та въпроса ми накратко е, става ли кутия от БравА за Браво. До колкото съм запознат всичко по двете коли е еднакво, но пък знам ли. Казаха ми че тази кутия била за Брава, на която стартера бил от към купето.(Каквото и да означава това)И втория ми въпрос е - какво да гледам като купувам скорстна кутия на старо. Да сега никога не ми се еналагало и нямам представа. А цените на двете места са доста различни.

Коментар

Working...
                              X