Здравейте.Направих една пълна глупост и сега умирам от яд.На предното стъкло беше натрупал доста сняг и незнайно защо не го почистих предварително, а направо пуснах чистачките и дясната спря да работи - изобщо не помръдна.Като ги пусна сега работи само лявата и се чува едно много странно бръмчене зад волана.Какво се е случило?И колко ще ми излезе ремонта?Благодаря (((Ето и щангите на ЗДРАВАТА ЛЯВА чистачка - те са много скрити под метал и почти не се виждат!-> [/img]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дясната чистачка отказа - проблем + СНИМКИ
Collapse
X
-
Отваряй кората отпред и гледай, най-вероятно да се е откачила щангата, която задвижва. Захващането е с едни ябълковидни пъпки, които преполагам при натоварване може и да се извадят, не ми се вярва да са се изронили зъбите, по скоро ще откаже моторчето, отколкото да се изронят зъбите.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Здравейте.Отворих и видях - има две метални пръчки, едната захваща чистачката, другата се свързва явно с моторчето.Втората има дупка, а първара накрайник и така се свързват двете.Въпроса е, че не виждам винт, за да завия гайка.Самият накрайник е гладък, като че ли контрата представлява някаква гумичка или нещо друго?Ако може да ми кажете каква е тази контра - гайка, винтче, гумичка и от къде да си я набавя?Благодаря Ви
Коментар
-
coolboy написа:Здравейте.Отворих и видях - има две метални пръчки, едната захваща чистачката, другата се свързва явно с моторчето.Втората има дупка, а първара накрайник и така се свързват двете.Въпроса е, че не виждам винт, за да завия гайка.Самият накрайник е гладък, като че ли контрата представлява някаква гумичка или нещо друго?Ако може да ми кажете каква е тази контра - гайка, винтче, гумичка и от къде да си я набавя?Благодаря Ви--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Каква всъщност е колата? При Типо щангите се свързват с едни пластмасови капачки, като капачката се нанизва на едната щанга, а влиза в отвор на другата. Има и прорези, чрез които със завъртане се заключва. Отделно има и контра, която държи капачката неподвижна към едната щанга. Но най-добре е наистина да има фото.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар