Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дясната чистачка отказа - проблем + СНИМКИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дясната чистачка отказа - проблем + СНИМКИ

Здравейте.Направих една пълна глупост и сега умирам от яд.На предното стъкло беше натрупал доста сняг и незнайно защо не го почистих предварително, а направо пуснах чистачките и дясната спря да работи - изобщо не помръдна.Като ги пусна сега работи само лявата и се чува едно много странно бръмчене зад волана.Какво се е случило?И колко ще ми излезе ремонта?Благодаря (((Ето и щангите на ЗДРАВАТА ЛЯВА чистачка - те са много скрити под метал и почти не се виждат!-> [/img]

Ами виж дали в основата на чистачката не се е развила гайката.
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Или са се изронили зъбите? също така може и рамото да се е откачило от долната част!Проблема определено ще е механичен!
      Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

Отваряй кората отпред и гледай, най-вероятно да се е откачила щангата, която задвижва. Захващането е с едни ябълковидни пъпки, които преполагам при натоварване може и да се извадят, не ми се вярва да са се изронили зъбите, по скоро ще откаже моторчето, отколкото да се изронят зъбите.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И според мен най-вероятният проблем е с щангите. Ако е хфръкнала някоя контра, готов си. Проблемът не е страшен и се оправя лесно.
          Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
          Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Здравейте.Отворих и видях - има две метални пръчки, едната захваща чистачката, другата се свързва явно с моторчето.Втората има дупка, а първара накрайник и така се свързват двете.Въпроса е, че не виждам винт, за да завия гайка.Самият накрайник е гладък, като че ли контрата представлява някаква гумичка или нещо друго?Ако може да ми кажете каква е тази контра - гайка, винтче, гумичка и от къде да си я набавя?Благодаря Ви

Коментар

coolboy написа:
              Здравейте.Отворих и видях - има две метални пръчки, едната захваща чистачката, другата се свързва явно с моторчето.Втората има дупка, а първара накрайник и така се свързват двете.Въпроса е, че не виждам винт, за да завия гайка.Самият накрайник е гладък, като че ли контрата представлява някаква гумичка или нещо друго?Ако може да ми кажете каква е тази контра - гайка, винтче, гумичка и от къде да си я набавя?Благодаря Ви
              По добре снимай за какво става на въпрос, че така малко зор. Вероятно е да са се захващали с някакъв нит и за това сега да не се вижда нищо с което да е било захванато.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Каква всъщност е колата? При Типо щангите се свързват с едни пластмасови капачки, като капачката се нанизва на едната щанга, а влиза в отвор на другата. Има и прорези, чрез които със завъртане се заключва. Отделно има и контра, която държи капачката неподвижна към едната щанга. Но най-добре е наистина да има фото.
                Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

има ли как да се сменя този ябълков болт ,или трябва да се ходи на стругар?

Коментар

ogycska написа:
                    има ли как да се сменя този ябълков болт ,или трябва да се ходи на стругар?
                    Ако снимаш може и да ти каже някой
                    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Според мен отговора на въпроса е на парвата снимка. Тази щанга с дупката минава под тази с болта, вкарваш болта в дшпката на щангата и стягаш. Съмнява ме обаче, че това не е болт, т.е. няма резба а закрепването става със шплент.

Коментар

Да, резба няма и незнам какво да сложа за да се застопори там.Като мушна долната щанга в горната чистачката работи 1,2 обората и пак се откачва.Трябва с нещо да я застопоря, но няма резби, гладко е тожа, което влиза в дупката.

Коментар

Няма ли по него дупка за шплент?

Коментар

аз го увих с изолирбант и го натъпках в отвора и вече близо месец нямам проблеми

Коментар

Здравейте.Така и не открих как да орпавя проблема и преди малко, в тъмното като валеше /бях закрепил с изолир бант и работеха/ изведнъж пак отказаха - изолира от дъжда се е изхлузил.Какво да правя - беше ужас докато се прибера?От къде да купя този шлент и какъв размер?Помогнете ми.Мерси

Коментар

Working...
                              X