Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смола в двигателя!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смола в двигателя!!

Купих колата-минах 7500 км/не съм я прегрявал-не е замръзвал/-след смяна на антифриз започна да меша масло с него-оказа се че главата е спукана на 8 места Една от хипотезите беше че жабарите са сипали някаква смола /за да запушат цепнатините/и новия антифриз които сипах я е отмил!! Има ли такава мощна добавка или не!

виждал съм да се продават добавки за запушване на пукнатини по главите ,ама не знам дали имат ефектама свалихте главата ли ?ако сте я свалили и има пукнатини търси някоя друга ,не си играй да заваряваш старата
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

dan4o написа:
      виждал съм да се продават добавки за запушване на пукнатини по главите ,ама не знам дали имат ефектама свалихте главата ли ?ако сте я свалили и има пукнатини търси някоя друга ,не си играй да заваряваш старата
      Това и направих-пукнатините бяха в зоната около клапаните -главата прилрчаше на швейцарско сирене !!

Коментар

Разбрах ,че колата е червена Фиат Мареа ,но дизел или бензин?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          Разбрах ,че колата е червена Фиат Мареа ,но дизел или бензин?
          Общо прегледи: 114 Автомобил: 1998 Fiat Marea Цвят: червен Обновено: Съб Мар 08, 2008 21:49 Пробег: 170000 Цена на закупуване: 4000 BGN Подобрения: 14 Разходи: 1362 BGN Общо прегледи: 399 Рейтинг: Няма оценка Оценка: Изберете------10987654321 Описание: 1.6 16v бензин /газ Това е !!!

Коментар

Re: Смола в двигателя!!

andreigg написа:
            Една от хипотезите беше че жабарите са сипали някаква смола /за да запушат цепнатините/и новия антифриз които сипах я е отмил!! Има ли такава мощна добавка или не!
            Здравей колега, за съжаление такива добавки има. Дори съм виждал как на един сеат 1.4 дизел с 20 см външна пукнатина на блока само с 1 добавка и теча беше заличен ... На един познат с голф италиански внос, след смяна на масло изгуби налягане и доста го "зарадваха" отделно леко врътнатия километраж от 390к км на 140к беше бонус. Гадна работа!
            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

е образовайте ни де, дайте пример за такава добавка

Коментар

Добавката беше на Holts, пишеше нещо от рода на "Wonderweld" , 13~лв. Има както за пукнатини в блока, така и за течове в радиатори/около 8 лв, за малка разфасовка/
                '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Преди време имах същият проблем с Пежото.Главата е алуминиева и беше изядена от антифриза,заварихамия с аргон мисля че беше,шлайфах и вече шеста година не е мръднала.Но притеб незнам дали си заслужава всичкият този труд,по добре си вземи втора употреба.А за тези добавки съм скептично настроен,вече съм прецакал един воден радиатор с тях.Така затуших течовете че накрая смених и радиатора,не си давай парите навятъра.Зада стане готово се слага ново.
                  Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                  X