Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издръжливост на двигателите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

6ma7ka7a написа:
    Lane Staley написа:
    stanleyhacker написа:
    Такъв проблем може да възникне при каране на газ и особено ако не е добре настроена. Един познат си стопи буталата при изкачване на голямо нанагорнище с пълна газ. Каза че карал с 220. Така че внимателно с газта... Един колега пък си счупил биелата при пълна газ на магистралата. Верно че и двете не са фиат, а тойота и рено , но ... все пак по-леко.
    Хем голямо нанагорнище, хем с 220? Да не е карал с 2 часа с 20 и сакатлъка да е станал от липса на охлаждане Иначе на 1,4 двигателя при 140 си около 5К обороти, аз аз често съм карал с подобна скорост и то в продължение на около час.
    Е колега какво направи ти бе със 140 на 5 хиляди оборота аз с 5100 оборота карам със 160км/ч.
    Прав си, на 5К си с около 160. 160 не съм поддържал дълго време, но 150 да.Абе темата е доста безмислена, а колегат очевидно и от майтап не вдява...
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Да ви имам проблемите с200 редовно и иска още .Кво ги жалите коли колкото щеш кво ги мъчите на ниски обороти само газ
      NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

spirit76 написа:
        Да ви имам проблемите с200 редовно и иска още .Кво ги жалите коли колкото щеш кво ги мъчите на ниски обороти само газ
        Абе да не съм влязъл в някой форум за немски "народни" коли???
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Колкото повече, толкова повече! -...ремонити като я юркаш! еми най-много да смениш след време сегменти, лагери, клапани, гарнирури...зависи на колко километри е колата. За да си рацер, се изкат рацерски части!
          Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

ами на 160 бравото също е на 5000 почти. карал съм продължително, но все пак малко са местата, където може да се кара 160 без да паднеш, така че с леки почивки може да се каже цялата магистрала хемус я вземах редовно с 160...
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

sim4ata написа:
              Колкото повече, толкова повече! -...ремонити като я юркаш! еми най-много да смениш след време сегменти, лагери, клапани, гарнирури...зависи на колко километри е колата. За да си рацер, се изкат рацерски части!
              Ами то какво да е смемиш едни сегменти,лагери то за 5 минути става
              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
                sim4ata написа:
                искам да ти кажа, че за 2 дни много спокойно ще смениш всичко необходимо, за да караш още 200 хилки без проблем а едни сегменти са 100 кинта горе долу, гумички клапани 10-15, всичките семеринги и гарнитури от най- скъпите не ми се вярва да минеш 80-90 лв...
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  6ma7ka7a написа:
                  sim4ata написа:
                  искам да ти кажа, че за 2 дни много спокойно ще смениш всичко необходимо, за да караш още 200 хилки без проблем а едни сегменти са 100 кинта горе долу, гумички клапани 10-15, всичките семеринги и гарнитури от най- скъпите не ми се вярва да минеш 80-90 лв...
                  Да но колегата се изрази така сякаш се сменят на паркинга за пет минути поне на мен така ми прозвуча.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

alvanovo написа:
                    jenshen73 написа:
                    На двигателите произвеждани от FIAT най-добре им се отразява престоят в гараж. По възможност - на 0 оборота.Ей, като почнат малоумните въпроси и ... после що форума бил пълен с малкоумни отговори... Аз лично не виждам човек дето ще кара продължително каквато и да е кола над 5000 оборота - тя главата бръмва (на водача, не двигателя му е през колекторите)...
                    е защо да не кара продължително веме с над 5000 оборота?
                    Щото колегите са ти писали - 5000 оборота са почти 160км/час, такава скорост не е разрешена на територията на РБ. Майната му на закона - кой го спазва? Но при 5000 оборота в която и да е кола (без формула 1 и по-гъзарските) вибрациите са толкова големи и сериозни, че се чува и чувства невероятен брум. Аз лично психически не издържам на всичко това, а и по магистралата предпочитам да карам със 120 - колата не се чува, не се усеща и върви сравнително икономично...Но ти си знаеш - вероятно си роден Шумахер, а реакциите са ти по-бързи от тези на твоя ангел хранител... Само пускай тема кога ще караш със 160 да не сме на магистралата....
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      alvanovo написа:
                      jenshen73 написа:
                      На двигателите произвеждани от FIAT най-добре им се отразява престоят в гараж. По възможност - на 0 оборота.Ей, като почнат малоумните въпроси и ... после що форума бил пълен с малкоумни отговори... Аз лично не виждам човек дето ще кара продължително каквато и да е кола над 5000 оборота - тя главата бръмва (на водача, не двигателя му е през колекторите)...
                      Щото колегите са ти писали - 5000 оборота са почти 160км/час, такава скорост не е разрешена на територията на РБ. Майната му на закона - кой го спазва? Но при 5000 оборота в която и да е кола (без формула 1 и по-гъзарските) вибрациите са толкова големи и сериозни, че се чува и чувства невероятен брум. Аз лично психически не издържам на всичко това, а и по магистралата предпочитам да карам със 120 - колата не се чува, не се усеща и върви сравнително икономично...Но ти си знаеш - вероятно си роден Шумахер, а реакциите са ти по-бързи от тези на твоя ангел хранител... Само пускай тема кога ще караш със 160 да не сме на магистралата....
                      на магистралата много автомобили се движат със 160а и при 160 колата вози добре, не е голям шумаосвен ако не си с дизел.....
                      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                        jenshen73 написа:
                        alvanovo написа:
                        jenshen73 написа:
                        на магистралата много автомобили се движат със 160а и при 160 колата вози добре, не е голям шумаосвен ако не си с дизел.....
                        Ново 20...Едно жокерче - дали шумът при 160 е само от двигателя?!?
                        Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Какви са тези вибрации така и не разбрах. При мен на 160км./ч. колата е в много добра кондиция и няма вибрации , явно при колегата има някакъв проблем с ходовата част.
                          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

И при мен е така, но колегата сигурно има предвид, че при тези високи скорости все пак психическото натоварване е доста голямо, че да се поддържа продължително такова темпо. Оттам и по-големите вибрации - един вид, шум в ушите - направо ми се къса сърцето, дето има една приказка... :D
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Atanas71 написа:
                              Какви са тези вибрации така и не разбрах. При мен на 160км./ч. колата е в много добра кондиция и няма вибрации , явно при колегата има някакъв проблем с ходовата част.
                              "Мареа"-комби при 160км/ч. колко ти показва оборотомера?
                              SEAT Leon Cupra 300
                              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Пичове... на принципа на хладилника и храните в него... сега, като е под нулата, по-добре ли ще се съхранява двигателя ми? :P
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X