вярно ли е, че като се кара по-продължително време с обороти над 5000, двигателя гръмва???и това е почти правило за моторите на фиат???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Издръжливост на двигателите
Collapse
X
-
е това за което питаш е много относително дизеловите двигатели са по ниско оборотни от колкото бензиновете но до сега не съм чул някои да се оплачи попринцип колата си има максимална скорост (колата може и още) това е скороста при която натоварването на двигателя може да понесе при продължително каране и често границата след която колата започва да става нестабилна.Поне напиши за какъв двигател питаш бензинов или дизелов за да може да ти се отговори по точно и компитентноSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
На служебния ОПЕЛ, който е с двигател 1.3JTD FIAT редовно се кара на МАХ по магистралата. Така че и дизелите не се цупят много на високите обороти редовно я карам с 4500 про 5000 червен секторНай-голямото ми учудване е че сервизните интервали са на 15 000, а грам масло не изгаря между тях....Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
MadHead написа:На служебния ОПЕЛ, който е с двигател 1.3JTD FIAT редовно се кара на МАХ по магистралата. Така че и дизелите не се цупят много на високите обороти редовно я карам с 4500 про 5000 червен секторНай-голямото ми учудване е че сервизните интервали са на 15 000, а грам масло не изгаря между тях....Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Dikata_BG написа:е това за което питаш е много относително дизеловите двигатели са по ниско оборотни от колкото бензиновете но до сега не съм чул някои да се оплачи попринцип колата си има максимална скорост (колата може и още) това е скороста при която натоварването на двигателя може да понесе при продължително каране и често границата след която колата започва да става нестабилна.Поне напиши за какъв двигател питаш бензинов или дизелов за да може да ти се отговори по точно и компитентноФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:Dikata_BG написа:е това за което питаш е много относително дизеловите двигатели са по ниско оборотни от колкото бензиновете но до сега не съм чул някои да се оплачи попринцип колата си има максимална скорост (колата може и още) това е скороста при която натоварването на двигателя може да понесе при продължително каране и често границата след която колата започва да става нестабилна.Поне напиши за какъв двигател питаш бензинов или дизелов за да може да ти се отговори по точно и компитентноFiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
Като сме заговорили...Да питам дали ми е добре мАтора или нещо се е скапал от много каране с над 5000 оборота. Значи проблема е че когато прекъсвача започне да изключва цилиндрите, това става на 7100-7200 оборота, през ауспуха излизач черен пушък и мирише на недобре изгорял бензим. Но пък звука е чудесен...Fiat Barchetta - Pininfarina limited edition
Коментар
-
bobi_zala написа:Като сме заговорили...Да питам дали ми е добре мАтора или нещо се е скапал от много каране с над 5000 оборота. Значи проблема е че когато прекъсвача започне да изключва цилиндрите, това става на 7100-7200 оборота, през ауспуха излизач черен пушък и мирише на недобре изгорял бензим. Но пък звука е чудесен...Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
wwalker написа:Да плашиш италянките с високи обороти е като да плашиш гладно циганче с топла баничка Фиата тръгва там където голфа спира||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Re: издържливост на двигателите
alvanovo написа:вярно ли е, че като се кара по-продължително време с обороти над 5000, двигателя гръмва???и това е почти правило за моторите на фиат???Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар