Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзнаха ми скоростите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзнаха ми скоростите

привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...
    Punto 1.2, ELX MPI

Малко вероятно и да е замръзнало маслото.По скоро или съединителя не отделя добре или механизма за превключване на скоростите е заял. Опитай да включиш скоростите при загасен двигател. Ако тогава се включват нормално значи е съединителя.
    Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
    двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

а това нормално ли е при минусови температури....
      Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

blue_g написа:
        а това нормално ли е при минусови температури....
        Според мен не е. Аз при -15 градуса съм я палил сутрин, загрява и няма проблеми в скоростите.

Коментар

имах предвид за съединителя да заяжда понякога когато е много студено
          Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

на мене ми заяждаше 1 когато е много студено-тва беше миналата година,но си карам и досега и несум имал проблем-явно нещо куца в цялата система
            Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
            Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
            Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

blue_g написа:
              имах предвид за съединителя да заяжда понякога когато е много студено
              Разбрах аз какво имаш предвид, но не съм имал такъв проблем, само преди да сменя съединитела влизше трудно 1-та от време на време, но то тва си го првеше и по топло

Коментар

В студа /а тук винаги зимата си е кучешки студ/ и на мен 1 ва и 2 ра по-трудно ми влизат. Пък понеже я оставям на задна /живея на баир/, като тръгна да я изключа трудно "излиза" :D . Проблема е само зимата. Абе то и на мен не ми се излиза на студа.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

на мен също едвам влязоха скоростите тази сутрин........ Преди 2 седмици смених маслото на скоростите и досега нямаше проблем явно е от ш...ния студ.............
                  Punto 1.7TD

Коментар

Малко ветоятно е причината е студа. Питате ли ги тогава братушките в Сибир, как сменят скорости!? Предишната ми кола беше стар опел на 25 години. В големите студове само задна леко се опъваше, а тази кола не си знаеше километрите. Едва ли и в маслото е проблема, стига да не сте сложили накакъв боклук (едва ли). Може проблема да идва от самите лостови механизми и карданни връзки. Ако там има износени механизми, или някакви кривини това може да доведе до подобни проблеми.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Замръзнаха ми скоростите

blue_g написа:
                      привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...
                      На предишната ми кола /Брава/ и сега на Пунтото препоръчват TUTELA ZC 75 SYNTH , което ще рече напълно синтетично масло SAE 75W/80 ЕР.Ако сте с някое минерално 80W/90 или недайбоже 85W/90 (Арал има такова), ще има проблемации при студено време.С "Бравата" тази година при февруарските екстремните -20С, не съм имал дори намек за по-трудно превключване.На единия от синовете Реното бая трябва да поработи на място, за да отвърне малко и започне да превключва що годе нормално.
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Може да е и от механизма на превключване 1 да замръзне жилото 2Да не отделя съединителя-да замръзне. на мен миналата година ми замръзна водната помпа и съединитела.едновременно. тамън е докараха от Италия.нишо не беше сменяно. един познат като му казах и веднага е слажихме на топло с бутане в гаража и по обят смених антифриза инапръсках жилото на скоростите и до сега пали винаги вез провлем. С ТОВА ШЕГА НЕ БИВА става беля за много пари.
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

blue_g написа:
                          Защо профилактично не си смениш маслкото на скоростите?Едва ли си го сменявал, а и то има нужда от смяна- според личния ми монтьор се сменява на 50 000кмА ми прави впчеатления, че никой не му обръща вниманиеНа Бравата смяната ми струваше 30лв- 2 л масло за около 20лв и 10 лв за смянаКато знам че в Италия не ги пипат тези неща, смяната си е направо задължителна
                          Fiat Brava 1.9TD.100кс.1998г

Коментар

На мене подобно нещо ми се случи при залепване на съединителя (през есента - топло време) след миене на двигателя. Признаците са, че скоростите не влизат при работещ двигател, а при опит да се понатисне първа, се чувства как колата се опитва да тръгне напред. Лекува се с 2-3 пъти рязко даване на газ при натиснат съединител и изключена скорост. В случая ефекта може да се е получил от влага + студ.
                            Fiat Ritmo 105TC
                            1600cc 105к.с.

Коментар

gamberro написа:
                              blue_g написа:
                              Защо профилактично не си смениш маслкото на скоростите?Едва ли си го сменявал, а и то има нужда от смяна- според личния ми монтьор се сменява на 50 000кмА ми прави впчеатления, че никой не му обръща вниманиеНа Бравата смяната ми струваше 30лв- 2 л масло за около 20лв и 10 лв за смянаКато знам че в Италия не ги пипат тези неща, смяната си е направо задължителна
                              Ами...дали е от съединителя или от маслото на скоростите ... незнам....но действително откакто е докарана маслото на скоростите не съм го сменял....вярно че тяхния климат е по-мек и кой знае с какво масло е..., на за всеки случай ще взема да го сменя...защото не се знае каква зима ще дойде
                              Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

Working...
                              X