привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замръзнаха ми скоростите
Collapse
X
-
Малко вероятно и да е замръзнало маслото.По скоро или съединителя не отделя добре или механизма за превключване на скоростите е заял. Опитай да включиш скоростите при загасен двигател. Ако тогава се включват нормално значи е съединителя.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
-
В студа /а тук винаги зимата си е кучешки студ/ и на мен 1 ва и 2 ра по-трудно ми влизат. Пък понеже я оставям на задна /живея на баир/, като тръгна да я изключа трудно "излиза" :D . Проблема е само зимата. Абе то и на мен не ми се излиза на студа.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Малко ветоятно е причината е студа. Питате ли ги тогава братушките в Сибир, как сменят скорости!? Предишната ми кола беше стар опел на 25 години. В големите студове само задна леко се опъваше, а тази кола не си знаеше километрите. Едва ли и в маслото е проблема, стига да не сте сложили накакъв боклук (едва ли). Може проблема да идва от самите лостови механизми и карданни връзки. Ако там има износени механизми, или някакви кривини това може да доведе до подобни проблеми.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: Замръзнаха ми скоростите
blue_g написа:привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Може да е и от механизма на превключване 1 да замръзне жилото 2Да не отделя съединителя-да замръзне. на мен миналата година ми замръзна водната помпа и съединитела.едновременно. тамън е докараха от Италия.нишо не беше сменяно. един познат като му казах и веднага е слажихме на топло с бутане в гаража и по обят смених антифриза инапръсках жилото на скоростите и до сега пали винаги вез провлем. С ТОВА ШЕГА НЕ БИВА става беля за много пари.
Коментар
-
blue_g написа:привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...Fiat Brava 1.9TD.100кс.1998г
Коментар
-
На мене подобно нещо ми се случи при залепване на съединителя (през есента - топло време) след миене на двигателя. Признаците са, че скоростите не влизат при работещ двигател, а при опит да се понатисне първа, се чувства как колата се опитва да тръгне напред. Лекува се с 2-3 пъти рязко даване на газ при натиснат съединител и изключена скорост. В случая ефекта може да се е получил от влага + студ.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
gamberro написа:blue_g написа:привет колеги, тази сутрин въобще не можах да тръгна....запалих...поработи колата докато загрее...и да включа на скорост...тць...не стана...помъчих се...ама нищо...така я оставих...Вероятно маслото ми е замръзнало....вярно че температурите са ниски, но трябва ли да ме притеснява това....дали маслото е за смяна...Punto 1.2, ELX MPI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар