Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стартера се предаде нещо !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стартера се предаде нещо !

Поизчистих вчера снега, подкарах майсторски из града , позавъртях се край пазара , там спирах, после си запалих като момченце, покарах още малко и след като си изгасих на друго място машинката /фиат типо 1.4 моноинжекция/ след час опитвам да паля-ядец ! Все едно няма стартер ! Нито чатка, нито върти , сякаш не въртя ключа към него. Да беше бендикс, нямаше да загине отведнъж?! Да бяха четки, не знам , но мисля че и те щяха да припалват сегиз-тогиз... Кои клеми на стартера се свързваха напряко с нещо метално, та да видя дали е изправен и ще завърти? Може да не отива ток някакъв към него... Има ли предпазител ,нещо си, което да е изгоряло? Иначе на забутване си запали мъжката, без проблеми. Къде във Варна има спец по стартери на фиата?
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

А при мен вече на тази температура стартера ми върти едвам едвам!Даже след 3-4 завъртаня за момент спря и пак продължи!А и паля на газ (все още не съм оправил бензиновата помпа).Добре че колата е "ток" и запали!Акумулатора е нов е поне е на 10 месеца и е добърАз какво да правя?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      А при мен вече на тази температура стартера ми върти едвам едвам!Даже след 3-4 завъртаня за момент спря и пак продължи!А и паля на газ (все още не съм оправил бензиновата помпа).Добре че колата е "ток" и запали!Акумулатора е нов е поне е на 10 месеца и е добърАз какво да правя?
      Така, при мен се размина с добро почистване и мазане на клемите. тая, малката отдолу направо беше нещо като ръждясала, а вътрешната голяма като че мърдаше нещо отвътре. Кое точно оправи нвщата, дявол знае, но стана работата. Въпреки че е на 10 месеца, виж му нивото на течността вътре, а ако е от капсулованите ,замери го. Гадно е , но по някога го купуваш преди 10 месеца, а той е стоял в склада им поне година... Пробвай със някой силен акумулатор как ще завърти . Ако затоплен вече си върти бързо, едва ли ще е нещо вътре в стартера, не вярвам и да си и сложил някое "дебело" масло, което трудно се разбива на студено .
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

и аз имах проблема на ВО, като разглобих стартера се оказа че втулките му са яко износени отпред оста беше почнала да яде чак от корпуса, а отова почва да прави много по голяма консумация. Преди това и аз бях набедил акумолатора даже го сменях да пробвам но... нощо
        PUNTO 1.1 94г.

Коментар

BO написа:
          както каза колегата или втулка, може и да ти е гъсто маслото да знаеш
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

сервиз за стартери

намира се в една пресечка на Бенковска, първата вдясно, като идваш от Нептун. Продулжваш в уличката докато свърши и там някъде питай за сервиза!
            Брава 1.6 16V ELX
            Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Working...
            X