Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подмяна на тавана в купето на Типо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Подмяна на тавана в купето на Типо

    Преди около година си купих Типо-то. От тогава адски ме дразни едно нещо - тавана в купето е безогледно захабен на места направо издран. Мога само да гадая какво е правил в тая кола бившия и италиански собственик ... От Свищов съм и ходих тук в едно местно цехче да питам за претапициране. Човека излезе доста радушен но точните му думи бяха - "Ако става дума за седалки - няма проблем. Но ако някой ти каже че може да ти претапицира тавана значе те лъже." Та въпроса ми е някой може ли даде идея какво може да се направи по въпроса или единствения изход е да се търси по морги типо със запазен таван и дали въобще е възможно да се взема таван от друго типо да се свали моя и да се сложи друг?

    #2
    какво направих аз - миналата седмица го свалих, вчера купих готин плат 2х3 и 3 туби силикон , днес го залепих и тази нощ ще изсъхне. като за човек, който за пръв път прави такива неща, мисля, че се справих перфектно, защото не си намирам грешки/ надявам се да не падне скоро
    Пауър из нотинг уитаут гума
    Cinq 16v , Delta 1 2.0

    Коментар


      #3
      спокойно тапицират се идеално кварталния ми тапицер е правил поне 30 такива и изглеждат по добре от нови !!!
      Madness Motorsport
      (\__/)
      (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
      (")_(") signature to help him gain world domination.

      Коментар


        #4
        Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 8:09 pm Заглавие: -------------------------------------------------------------------------------- какво направих аз - миналата седмица го свалих, вчера купих готин плат 2х3 и 3 туби силикон , днес го залепих и тази нощ ще изсъхне. като за човек, който за пръв път прави такива неща, мисля, че се справих перфектно, защото не си намирам грешки/ надявам се да не падне скоро добре колега но плата е тип сандвич=плат,гъба и пак плат!!!ако си залепил само плата за губата колко 6те изкара докато се нарони и пак пропадне?не че нещо но и моя таван е долу и се 4удя дали да залепя плата за гъбата или да го нося на тапицер с негов плат?интересно ми е какъв е ефекта от твоето лепене 6тото докато го сваля ми се взе огъня а и ако твоя метод не е удачен заслужава ли си тая мъка пак да се повтори след 2 месеца?М/у другото темата е много интересна и се надявам някои с по голям опит да сподели,пук откъде да знаеш=някои фиат маниак може да е и тапицер :P !!!аиде хора размурдаите се-знам че на много от вас са им пропаднали таваните след пране така че нека развием темата която ще е в помощ на много хора!благодаря за вниманието
        Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
        Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
        Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

        Коментар


          #5
          пиниза е да нанесеш силикона равномерно и в дълбочина, като за целта използваш най обикновена метална шпакла/ ако имаш пластмасова като мен още по хубаво.тогава силикона захапва картона, а не само мъхчетата
          Пауър из нотинг уитаут гума
          Cinq 16v , Delta 1 2.0

          Коментар


            #6
            При мен като купих Типото, тавана, осовбено на местото на водача беше доста мръсен. Тоя италианец сигурно не се е къпел по 3 месеца, три седмици, три дена и осем часа, пък и трябва да е бил бая височък и да е имал проблем с пърхута и мазна коса . За да му изчистя лай...та, отведох колицата да я изперат основно и навсякъде, облаче след тази процедура тавана остана трагичен, пък тия от автомивката казаха "извинявай". Решил съм да го тапицирам, но не бих използвал силикон, а по скоро Ц-200.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

            Коментар


              #7
              гледах че тапицера ги маже6е с някакво лепило после като излизам ще го питам той е на 10 метра от дома ми той ползва един плат който е с не6то като дунапрен4е от едната страна и е общо 5-6 мм. дебел и става много готино мекичко като го пипаш даже и аз мислех да направя моя въпреки 4е не е много захабен !
              Madness Motorsport
              (\__/)
              (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
              (")_(") signature to help him gain world domination.

              Коментар


                #8
                Има специално лепило на ВЮРТ за тапицерии на тавани на автомобили. Беше около 10-14 лв. А за този плат не мога да кажа. Добре ще е ако се разбере къде го продават.
                Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                BlueStorm transforms . . .
                . . . !!!

                Коментар


                  #9
                  Така, одисеята при мен почти приключи. С един колега сваляхме почти 3 часа тавана. Мисля, че втори път няма да се хвана да го свалям ако се наложи. Такова разглабяне, дърпане и опъване ... ужас. Все пак го свалихме. Занасех го на едни лелки тапицерки. Пратиха ме за плат подходящ за целта. Метъра - 9 лв. Трябваха ми 2 м. За труда ми взеха още 15 лв. Ощо - 33 лв. Мисля съвсем прилична цена. Крайния резултат поне за мен е повече от удоблетворяващ. Тавана сега си е като нов. Остава само да го монтирам обратно.

                  Коментар


                    #10
                    Ще кажеш ли какъв е плата. Вид? Дебна ли лелките да видиш технологията на лепене? Искам да разбера как изпъват по релефите плата.
                    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                    BlueStorm transforms . . .
                    . . . !!!

                    Коментар


                      #11
                      BlueStorm написа:
                      Ще кажеш ли какъв е плата. Вид? Дебна ли лелките да видиш технологията на лепене? Искам да разбера как изпъват по релефите плата.
                      Честно казано не знам какъв е плата. Тапицерките казаха отиваш в еди кой си магазин (аз съм от Свищов) и казваш там на жената че ти трябва за таван на кола - тя си знае. Така и стана - отидох и жената подготвена - предложи два вида и каза, че масово продава от тях за същите цели. Взех по-тъмен на цвят. Като материя е определено плътен но не такъв мъхест. Явно идеята е да не може да се набива много прах в него. Иначе как са го лепили не знам. Просто го оставих и на следващия ден си го взех. Прегъвките са направени добре. Там отпред в средата където е лампата на тавана (вдясно над главата на шофьора) също изрязано, подгънато и залепено идеално. Мисля си, че не е особена философия лепеното на плата за тавана. Все пак става дума за равна повърхност с минимални влъдбнатини/издатини по нея. Най-вероятно е елементарна процедура за всеки тапицер. Между другото тавана ми е бил готов претапициран за 2-3 часа но е престоял там през ноща с цел да изсъхне липилото.

                      Коментар


                        #12
                        Добре де, никои не споменава нещо конкретно..... заради рекламата или.... Може ли някой да ми каже ардес на фирмичка или тапицер за тази работа.... че и моя е заприличал на таван от къща с кофти керемиди.... мейла ми е bubachko@bitex.bg или на ICQ#118020705

                        Коментар

                        Working...
                        X