Здравейте, колеги!Разтърсих се из форума и донякъде подозренията ми, че имам проблем с бендикса се потвърдиха, но не намерих категоричен отговор на всичките си въпроси, така че да попитам.Симптомът, който се появи тази сутрин при опит да запаля е следният: Високо виене и отказ да развърти двигателя. Това се случи два пъти. На третия (тъкмо бях вдигнал капака да гледам какво става, а приятелката ми подаваше контакт), колата запали безпроблемно. (После бях обвинен, че трябвало правилната ръка да пипне, че да запали)На пръв прочит, ясно, че е нещо по запалването и след кратко четене тук, стигнах до извода, че най-вероятно бендикса е тръгнал да си ходи.Въпросите са ми следните:Какви пари струва това нещо и къде да го търся, че из нета не намирам?Бързо ли дава фира окончателно или разполагам с някакво време, през което ще мога да си карам, докато си реша проблема? (Все пак, празници се задават и нямам желание колата ми де е в сервиза, точно когато най-много ще ми трябва)Възможно ли е проблемът да е някъде другаде?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бендикс на Мареа 1,8
Collapse
X
-
Обикновено минава време докато се разбият тотално вътрешностите му, така че може да изкара до след нова година. Но смяната му е най-простото нещо на стартера, така че не се плаши. Може и едни четки да му смениш за да слуша повече. От друга страна може да се окаже че е добре и нови втулки да му се правят така че е трудно решение... За всеки случай спирай по нанадолнище където може докато не си го оправил.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
И аз имах проблем със стартера.Веднъж на няколко пъти прехъркваше много гадно и не палеше. Се едно на тласъци въртеше, само дето не въртеше - куца работа.Майстора каза или от бендикс или от шалтер. Бубината на шалтера от големият ток, можело да прекъсва - лош връзка или нещо такова.Смених и двете, защото много трудно се сваля стартера на JTD.От тогава нямам проблем.Бендикса беше към 40 50 лв, шалтера и тои някъде там. След това разбрах че става шалтер от самара - 15 лв.Ако ти е на лесно място стартера е за 2 3 часа работата.Поздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
От вчера сутринта, когато направи магарията до момента - 5 паления, никакъв проблем. Ще го чакам да се обади пак, че ако ида така в сервиз, или ще ми кажат, че нищо и няма, или ще ме оръсят яка бала пари за неща, които са си наред.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар