Колеги, на практика 90% от проблемите при прьскачката идват от запушването на това клапанче! Неговата роля е да пддьржа магистралата винаги пьлна, така,че да може веднага да прьсне! Ако при включване се чува работата на помпичката и има течност, а не прьска, значи е клапанчето! То се разглобява, но клапанчето не може да се ремонтира, а може да се разпробие да работи само като трипьтник и то временно! Такива клапанчета се продават и струват по няколко лева.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пръскачка за задно стъкло
Collapse
X
-
hit-ko написа:Колеги, на практика 90% от проблемите при прьскачката идват от запушването на това клапанче! Неговата роля е да пддьржа магистралата винаги пьлна, така,че да може веднага да прьсне! Ако при включване се чува работата на помпичката и има течност, а не прьска, значи е клапанчето! То се разглобява, но клапанчето не може да се ремонтира, а може да се разпробие да работи само като трипьтник и то временно! Такива клапанчета се продават и струват по няколко лева.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:hit-ko написа:Колеги, на практика 90% от проблемите при прьскачката идват от запушването на това клапанче! Неговата роля е да пддьржа магистралата винаги пьлна, така,че да може веднага да прьсне! Ако при включване се чува работата на помпичката и има течност, а не прьска, значи е клапанчето! То се разглобява, но клапанчето не може да се ремонтира, а може да се разпробие да работи само като трипьтник и то временно! Такива клапанчета се продават и струват по няколко лева.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Имаш ли представа къде? Защотото търсих във Вантотрейд, Ал. Ауто, и тези с двете букви дето все ги забравям - на Оборище Май няма да можеш да ми отговориш, защото забелязах, че не си от София...
Коментар
-
hit-ko написа:Имаш ли представа къде? Защотото търсих във Вантотрейд, Ал. Ауто, и тези с двете букви дето все ги забравям - на Оборище Май няма да можеш да ми отговориш, защото забелязах, че не си от София...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз днеска оправих задната пръскалка на Барвото като разкарах въпросното клапанче и го замених с маркучеИначе Христо при тебе каква е цената на тия джаджи? ( тройника и това единичното за задната чистачка) че сега като захладня взе да пръска като умряло.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Какви хубави съвети :D жалко че е студено и не мога да унищожа проблемите веднага.Въпреки това подробно си гледах задната чистачка от всички посоки и никаква пръскачка, ни маркуче намерих...пролетта ще правя по обстойна проверка /когато няма да ми трябва пръскалката,ама карай хаха/Арх. Стаменов &
Пунто ELX, 1.7 ТД 70
Коментар
-
pepsi написа:Какви хубави съвети :D жалко че е студено и не мога да унищожа проблемите веднага.Въпреки това подробно си гледах задната чистачка от всички посоки и никаква пръскачка, ни маркуче намерих...пролетта ще правя по обстойна проверка /когато няма да ми трябва пръскалката,ама карай хаха/Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колеги, а при Типото има ли такова клапанче и къде се намира? Защото ако изобщо пръсне, го прави много умряло отзад. Другият проблем е, че като реша да пръскам отзад - пръска и отпред обаче без да работят чистачките Някакви идеи?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Здравейте колеги,И аз имах проблем с миенето на стъклата (и предното и задното). Възвратните клапанчета бяха запушени. Явно предишният собственик е използвал кофти течност или просто от времето... Клапанчетата могат да се отворят внимателно с ножче. Внимавайте, защото вътре има пружинка и може да хвръкне. Обикновено оригиналната гумичка се е втвърдила и е залепнала за отвора. После от подходяща гума (например от най-дебелите гумени домакински ръкавици, но все пак сравнявайте дебелината) много внимателно се изрязва кръгче с същият диаметър и затваряте обрано. Сега ми работи перфектно. Успех!Bravo 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар