Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Просто неще да пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Просто неще да пали

Еми отново проблема с паленето, нямаше го около 2-3 седмици и сега пак. Онзи ден сутринта тръгвам да паля и не става, все едно е паднал акумулатора ( а няма както да го харчи ), бутнах и запали. Вчера ставам сутринта и си паля отраз, изкарвам колата от гаража и я гася. След 2 мин я паля пак и отново от раз пали. След 2 мин съм пред будката за вестници отновя гася и паля от раз. И точно на бензиностанцията, зареди и изненада отново не пали и вие на изтощен акумулатор. Днес следобяд отново не искаше да запали. Мернах с мултицета 12v, след това бутнахме и на запалена кола пак премерих и си показа нормално 14.2vСега съм решил утре да ми доставят нов акумулатор 55ah, сегашния ми е 62ah на Искра и предния собственик каза че бил на макс 2 години
    Fiat Bravo 1.4 12v

Re: Просто неще да пали

gamencerista написа:
    Еми отново проблема с паленето, нямаше го около 2-3 седмици и сега пак. Онзи ден сутринта тръгвам да паля и не става, все едно е паднал акумулатора ( а няма както да го харчи ), бутнах и запали. Вчера ставам сутринта и си паля отраз, изкарвам колата от гаража и я гася. След 2 мин я паля пак и отново от раз пали. След 2 мин съм пред будката за вестници отновя гася и паля от раз. И точно на бензиностанцията, зареди и изненада отново не пали и вие на изтощен акумулатор. Днес следобяд отново не искаше да запали. Мернах с мултицета 12v, след това бутнахме и на запалена кола пак премерих и си показа нормално 14.2vСега съм решил утре да ми доставят нов акумулатор 55ah, сегашния ми е 62ah на Искра и предния собственик каза че бил на макс 2 години
    сигурно имаш утечка приятели аз така докато не разбрах че е от аларматабеше тука има тука немадокато го намеря

Коментар

ама аз алармата изобщо не я ползвам, дори и пред работата си ми я пазят на камери П.с. Сега един колега ми вика че можело да се четки на стартера, и да съм го бил рециклирал за около 60 лева
      Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
        ама аз алармата изобщо не я ползвам, дори и пред работата си ми я пазят на камери П.с. Сега един колега ми вика че можело да се четки на стартера, и да съм го бил рециклирал за около 60 лева
        и това е възможно но ако е така трябва всяко студено палене да е едно и също ,а при теб разбрах е различно

Коментар

Може да са четки, може да са втулки а може и да е лоша маса. Възможен е варианта с отечка, но тогава си мисля, че проблема ще е при всяко палене , преди което колата не е работила дълго време.

Коментар

Освен да сложа акумулатора от другата кола и да покарам няколко дена а ? или пък да сложа моя на нея и да пробвам 10-15 запалвания да видя дали ще го има проблема и на нея ?
            Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

кола

провери кабелите към акумулатора и стартера а гасне ли кода като не иска да запали и друго то е датчик на вала
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

На мен изобщо не ми показва кода
                Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

При мен беше така.Разпоена ламела на ротора на стартера!

Коментар

със сигурност акомулатора ти еОК търси проблема в лоша маса или в стартера
                    djj

Коментар

Е да ама защо винаги вие на паднал акумулатор ?
                      Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Според мен може и да имаш умряла клетка на акумулатора. Ще разбереш лесно това, ако има от къде да вземеш друг акумулатор, за който знаеш със сигурност че е добре.

Коментар

Направих номера със 2рия акумулатор, значи мойта кола пали с другия акумулатор, но пък и другата кола пали с моя акумулатор, а моята не иска. Другата кола е Форд Фиеста 1.4 карб
                          Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

аз не моа разбера, вие не можете ли да прецените кога една кола не пали от акумулатор, кога не пали от стартер, кога не пали от лиспа на гориво или искра? не е особенно трудно- ако не върти стартера и всички лампи като завъртиш ключа изгасват по таблото или едвам мъждукат- няма ток, ако се чува само цък-цък, но лампите не изгасват- стартера не му изхвърля бубинката и съответно едни пластини вътре не дават контакт да завърти, ако върти бавно и поради нисмките обороти на стартера не може да запали- или затягащ стартер или слаб акумулатор, може и друг проблем, но най-срещани са тези. ако пък върти свежо, но не припалва въобще се тръгва по пътя на следенето какво липсва- дали искрата дали горивото- ако има газ и може да се обърне се прави така и се пробва- ако не запали, но все пак припали, зима е и не всички палят на газ по това време, затова тряа да се познава колата- ако знаете, че пали на газ и на студено и все пак не запали колата търсете искра. и т.н. по реда
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

bivmo написа:
                              При мен беше така.Разпоена ламела на ротора на стартера!
                              Какво значи разпоена ламела? Ламелата е тънка ламаринка или пакет от ламаринки за създаване на магнитното поле в траф или генератор, доколкото знам те не се запояват.
                              pakumba написа:
                              аз не моа разбера, вие не можете ли да прецените кога една кола не пали от акумулатор, кога не пали от стартер, кога не пали от лиспа на гориво или искра? не е особенно трудно- ако не върти стартера и всички лампи като завъртиш ключа изгасват по таблото или едвам мъждукат- няма ток, ако се чува само цък-цък, но лампите не изгасват- стартера не му изхвърля бубинката и съответно едни пластини вътре не дават контакт да завърти, ако върти бавно и поради нисмките обороти на стартера не може да запали- или затягащ стартер или слаб акумулатор, може и друг проблем, но най-срещани са тези. ако пък върти свежо, но не припалва въобще се тръгва по пътя на следенето какво липсва- дали искрата дали горивото- ако има газ и може да се обърне се прави така и се пробва- ако не запали, но все пак припали, зима е и не всички палят на газ по това време, затова тряа да се познава колата- ако знаете, че пали на газ и на студено и все пак не запали колата търсете искра. и т.н. по реда
                              Браво! Добре си го написал, в някои литератури има анализи на повредите и съответно техните причини и отсраняването им, ти си нахвърлял точно това, но много хора не мислят преди да предприемат нещо а направо разглабят и после се оказва че не трябвало да сваля предната а задната броня. Хора, научете се да мислите преди да разглобявате каквото и да било това ще ви спести много нерви, труд и пари. В този ред на мисли ми дойде една идея за една тема за "анализи на повредите и съответно техните причини и отсраняването им", ако модераторите сметнат за удачно нека да я оформим като важна и да я допълваме без излишни спамове.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                              X