След като лятото блъснах колата ми се наложи да сменя фаровете и реших да си взема депо.Сложих ги аз рефлектора на дългите изглеждаше идеално,късите си бяха с лупите,стана вечерта и о изненада късите ги няма никакви,светеха както на старите ми валео преди почистването и много по зле от старите ми изчистени валео.Един ден не издържах и разглобих единия фар,както и очаквах покритието на рефлектора седеше едно такова лъскаво,но неотразяващо.Като сложих крушката в рефлектора и не се виждаше отразена в него.Прилагам картинки на валео стария ми рефлектор и на депо новия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо да не си купуваме фарове с лупи депо :
Collapse
X
-
u_bo
-
u_bo
-
И аз след като си джаснах колата смених двата фара с чисто нови Депо (не с лупи)Фаровете светят горе долу но като качество са далеч от Валео-то. Примерно като спра близо до сграда по нея се виждат отблясъци, което значи че рефлекторът има неравности.Иначе си правят рязка граница както би трябвало да бъде.Имаха и друг проблем - не можеха да се регилират по височина. Вътре рефлекторът опира в пластмасата на корпуса и му пречи да се вдигне. Това го оправих като я поизрязах с горещ поялник.Според мен не си заслужава да се взимат и втора употреба Валео с лупи. Всички такива фарове които съм видял отворени бяха с нагорял рефлектор. Явно там им е слабото място. Ако се вземе такъв задължително трябва да се рециклира рефлектора и да се сложи ксенон ...
Коментар
-
u_bo
ilkor написа:....Според мен не си заслужава да се взимат и втора употреба Валео с лупи. Всички такива фарове които съм видял отворени бяха с нагорял рефлектор. Явно там им е слабото място. Ако се вземе такъв задължително трябва да се рециклира рефлектора и да се сложи ксенон ...
Коментар
-
Да споделя и за моите, които са с лупи и са DJAuto. Късите не са лоши и дават равномерна светлина, но дългите са отвратителни. Лявата дълга, свети под късите и не може да се оправи. Дясната дълга е горе-долу добре като височина, но свети много на дясно и виждам хубаво полето, а не пътя. И това не може да се оправи. За 4-5 месеца от както ги взех, по рефлектора на дългите се вижда доволно количество прах, което значи че капачките отзад стоят за красота.Извод: за 100 лв. на фар, това е качествотоС регулирането на късите, обаче няма никакъв проблем.
Коментар
-
Аз съм още пресен случай,ще карам направо.И аз като колегата претърпях злополука но лека та се наложи нов фар.За радост само един ама в последствие осъзнах че не е толкова весело положението.казах си купувам нов да ама не всичките бяха на депо добре че поразпитах и хората ми казаха че били отврат потърсих на магнети марели ама греда нямаше а на валео нов струваше 700лв.и така нямаше как и втора упореба.Но едно е сигурно поне си е на валео и случих на читав фар само дето не е за разправяне какъв зор видях докато го намеря.Та поуката е не си купувайте от тези депо,тайвански са другото сами се сещайте.....Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:При фаровете с лупи има вариант и да е нагорял рефлектора зад лупата да се разглоби и да се завърти рефлектора наобратно,т.е нагорялото да дойде отдолу и така за следващите 10 години пак ще имате нови и читави фарове
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар