Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно подмяна на средна конзола (табло) при БРАВО!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно подмяна на средна конзола (табло) при БРАВО!

Здравейте на всички!Имам Фиат Браво 1.4 12в 1998г.Средната ми конзола представлява следното:Но искам да я сменя с по-новите, който са на автомобилите след 1998 година, т.е. тези:Има ли някакви спънки около смяната от едната в друга и каква е?Предполагам буксите ще са различни, и кои точно...Причината да ги сменя е защото повече ми харесват въздухоотводите (а и моите два са счупени и стоят на криво), а също така и около врътките на климатика са с градуси!Предполагам, че се сменя само горната пластмаса и долните врътки и копчета не се пипат, затова, питам дали няма някаква разлика в копчето на аварийните и така...Благодаря на всички за вниманието!
    НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
    И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

твоите "счупени" решетки се оправят само с наместване при мен беше так и си ги оправих.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

врътките са с градуси , когато е климатроник,а ти си с климатик

Коментар

pakumba написа:
        твоите "счупени" решетки се оправят само с наместване при мен беше так и си ги оправих.
        Опитвал съм се на едното е претъркано и се изплъзва като го движа, а другото ми е счупено рогчето, с което се захваща и мисля, че няма да стане...
        u_bo написа:
        врътките са с градуси , когато е климатроник,а ти си с климатик
        Мен това не ме бърка, искам вид.Просто питам дали мога да ги подменя без да има разлики, които да доизкусорявам допълнително... Електроника и закрепяне!А и градусите ме радват повече отколкото външния вид като на печка Раховец
        НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Мисля, че ще имаш проблем с напасването на копчетата за пускане на климатика и клапата и буксата отзад, при колите с климатроник има един термодатчик с вентилаторче в средата. Освен това на врътката на вентилатора не знам дали ще пасват фиксираните позиции на написаното от новата конзола, все пак имаш една позиция АУТО допълнително.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            Мисля, че ще имаш проблем с напасването на копчетата за пускане на климатика и клапата и буксата отзад, при колите с климатроник има един термодатчик с вентилаторче в средата. Освен това на врътката на вентилатора не знам дали ще пасват фиксираните позиции на написаното от новата конзола, все пак имаш една позиция АУТО допълнително.
            Съдейки по втората снимка, мисля че врътките не е необходимо да ги сменям, защото панела отгоре е различен, а това че няма да съвпадат цифрите с позицията на врътките слабо ме вълнува!Иначе предполагам жиците отзад са еднакви, ако ги замеря с мултицет и ги свържа с поялника на новата букса не битрябвало да имам проблеми...?
            НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Re: Въпрос относно подмяна на средна конзола (табло) при БРА

KbH40 написа:
              Здравейте на всички!Имам Фиат Браво 1.4 12в 1998г.Средната ми конзола представлява следното:Но искам да я сменя с по-новите, който са на автомобилите след 1998 година, т.е. тези:Има ли някакви спънки около смяната от едната в друга и каква е?Предполагам буксите ще са различни, и кои точно...Причината да ги сменя е защото повече ми харесват въздухоотводите (а и моите два са счупени и стоят на криво), а също така и около врътките на климатика са с градуси!Предполагам, че се сменя само горната пластмаса и долните врътки и копчета не се пипат, затова, питам дали няма някаква разлика в копчето на аварийните и така...Благодаря на всички за вниманието!
              колега аз имах допир и до двете конзоли защото мислех да правя същото като теб но в последствие се отказах. Немисля че ще срещнеш каквито и да е трудности. Буксите отзад са еднакви абсолютно. Неприятното, но както ти каза не от голямо значение е, че циферблатчетата няма да отгоеарят говоря за тези на парното и вентилатора. Съвет от мен. Тези циферблатчета с малко играчка се сменят. Понеже аз моите старите ги смених (целите светловоди) ти подсказвам че леко с една топлиика или с нещо което ще се хване добре от единия край като го бутнеш и то излиза и после може да го смениш.Утре ще се базикам пак по колата и ще снимам стария.А той е тук сега ще го цъкна и ще ти покажа как става далаверата... предполагам че и на новата ще се махат по същия начин.Само трябва да си много внимателен да не ги счупиш или смачкаш. Също така преди да ги сваляш премери дали са същия размер за да си сигурен че ще паснат.По лесния вариант...който разбира се се сетих след като снимах показвах и обяснявах...въпреки че лично си го приложих преди няколко дни на колата както си личи и от снимките е да смениш целите светловоди барабар със циферблатовете. пасват си 100%...само внимавай че са малко тъпо залепени да не счупиш нещо.
              Прикачени файлове
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Re: Въпрос относно подмяна на средна конзола (табло) при БРА

kiselo написа:
                колега аз имах допир и до двете конзоли защото мислех да правя същото като теб но в последствие се отказах. Немисля че ще срещнеш каквито и да е трудности. Буксите отзад са еднакви абсолютно. Неприятното, но както ти каза не от голямо значение е, че циферблатчетата няма да отгоеарят говоря за тези на парното и вентилатора. Съвет от мен. Тези циферблатчета с малко играчка се сменят. Понеже аз моите старите ги смених (целите светловоди) ти подсказвам че леко с една топлиика или с нещо което ще се хване добре от единия край като го бутнеш и то излиза и после може да го смениш.Утре ще се базикам пак по колата и ще снимам стария.А той е тук сега ще го цъкна и ще ти покажа как става далаверата... предполагам че и на новата ще се махат по същия начин.Само трябва да си много внимателен да не ги счупиш или смачкаш. Също така преди да ги сваляш премери дали са същия размер за да си сигурен че ще паснат.
                Ясно! Ще изчакам снимките да видя, какво си успял да сътвориш...Иначе аз попринцип винаги си държа на 1-ца парното, така че ще си стои като гледам на АУТО (понеже с него съвпада) Температурите, не са отзначение, понеже са на много къси интервали...Посоката на въздуха също съвпада...П.П.> Начина на закрепяне еднакъв ли е?
                НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Мойто табло е сменено по тоя начин и всичко пасва освен бутоните за климатика и клапата за въздуха.Като се затопли ще се заиграя да ги оправя - сега и без това не ми тря климатик пък и клапата ми е развалена Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31

Коментар

Working...
                  X