Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за оценка на място /Пунто Гранде след тотална щета/

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за оценка на място /Пунто Гранде след тотална щета/

Здравейте,Малко гадничък първи пост, но случват се и такива неща...Накратко:Колата ми пострада, при взривяване на паркиран до мен автомобил. След над 6м. мотаене, застрахователите признаха тотална щета /70%/. Взех си я преди седмица от сервиза, говорих с няколко морги, но най-щедрите ми предложиха 1000 лв. Салонът е перфектен, климатика работи, СД-то също, даже и акумулатора, като го замерих вчера, даде отлични резултати /а е в най-потърпевшия участък/. Въпросът ми е, има ли сервизи/майстори за диагностика и оценка на място /Сф./ , понеже от сервиза ми я издадоха в насипно състояние и цялостното и транпортиране е проблемно /от опит с предишни коли, имам проблем и с доверието/... Поне да ме ориентират, дали може да се оправи на разумна цена, ако не - реално колко мога да искам за всичко на куп.Преди да влезе в сервиза, колата изглеждаше така: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?U...AlbumId=125877

аз не съм специалист, но не виждам особен проблем д асе оправи. въшно особенно не е проблем, вече трябва да се провери около двг какво е разрушено, но май не е много
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Според мен, тази кола само кабели и маркучи трябва да смениш и казанчета и не виждам какво й е толкова особено, че да искаш тотална щета...Тотална щета дават, когато купето е премазано до такава степен, че е почти невъзможно да бъде изправено напълно! Или щетата възлиза над застрахователната сума.1000 лева са малко, но максимум 1500 и колата ти е в движение, поне според моето лично мнение!
      НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
      И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

KbH40 написа:
        Според мен, тази кола само кабели и маркучи трябва да смениш и казанчета и не виждам какво й е толкова особено, че да искаш тотална щета...Тотална щета дават, когато купето е премазано до такава степен, че е почти невъзможно да бъде изправено напълно! Или щетата възлиза над застрахователната сума.1000 лева са малко, но максимум 1500 и колата ти е в движение, поне според моето лично мнение!
        абе 1500 за боята няма да стигнат, доста повечко ще са
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          KbH40 написа:
          Е виж, че не е цялата за пребоядисване...То сметни ги елементите по 120-150 лв на брой и ще видиш колко му е боята
          НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
          И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

KbH40 написа:
            pakumba написа:
            KbH40 написа:
            Е виж, че не е цялата за пребоядисване...То сметни ги елементите по 120-150 лв на брой и ще видиш колко му е боята
            аз пак ще кажа, че не съм специалист, но боята му е металик, не виждам добре дали не е и хамелеон, отдолу основа ...ала бала всичко е изпечено и повредено- т.е. най-вероятно ще трябва да се направи процедурата от завода- все едно е голо купе, а за пребоядисване си е цялата една страна кажи речи. като сложиш всички стопени пласмаси, които едва ли се намират 2 ръка з атази кола, фар, радиаторите пласмасите им вероятно са заминали...всичко това ново- ПРЕДПОЛАГАМ по-малко от едни 4 000 няма да стъпи- все пак това е чисто нова кола, сигурно фар струва само 300-500 лв...много жици ще има за оправяне, което е голяма играчка
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако е платена на 70% колата,няма какво да се чудиш ами я карай в някой сервиз да ти я оправят.Ще ти излезе грубо около 4000 - 5000 лв,както каза и колегата в горния пост.

Коментар

Sash0 написа:
                Ако е платена на 70% колата,няма какво да се чудиш ами я карай в някой сервиз да ти я оправят.Ще ти излезе грубо около 4000 - 5000 лв,както каза и колегата в горния пост.
                Стига да не са изгорели дюзи, ЕКУ...че само те струват толкова.
                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

не мислете че застрахователите са се прецакалилошото е че модела е рядко срещан и трудно ще се продаде на частиа както каза колегата, моргите му дават смешни пари
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

TIP написа:
                    Sash0 написа:
                    Стига да не са изгорели дюзи, ЕКУ...че само те струват толкова.
                    Виж за това не се бях замислял Дано мине по -тънко с ремонта човека (ако ще я ремонтира естествено)

Коментар

Working...
                    X