Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдигане на мощността

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вдигане на мощността

    Освен с чип имали други начини за вдигане на мощността на колата. Само със спортен аспух(изключвам Ремус-много скъп)-нещо евтино до към 100 лв и спортен филтър предполагам нема да има голяма промяна как мислите ?

    #2
    Ами то и на тез мизерни 80 конски сили и 1.4 двигател се съмнявам дали може да се направи нещо ама ако някой знае ще съм му благодарен ако ми каже.

    Коментар


      #3
      с малко пари нищо не става, още повече че колата е моноинжекция..
      ex Fiat Bravo GT

      Коментар


        #4
        Много ни е скъпо хобито. Без пари не може да се направи кой знае какво !
        Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
        Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
        BlueStorm transforms . . .
        . . . !!!

        Коментар


          #5
          Deyan Marinov написа:
          Ами то и на тез мизерни 80 конски сили и 1.4 двигател се съмнявам дали може да се направи нещо ама ако някой знае ще съм му благодарен ако ми каже.
          Сори, пич, ама с някакви невероятни изпинизвания и малко пари дая докараш най-много от 80 на 85 коня, ака че вози се с кеф и не се състезавай с никой, колицата ти е чудесна, не си я троши зорлем :о)
          Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

          Коментар


            #6
            Може, с около 15%, даже ще ти артисат части! Трябва да махнеш катализатора, сондата и малко нови настройки, но за разхода на гориво- не ме питай...!

            Коментар


              #7
              за 1.4 и такъв разход колата е с много добра динамика... лично аз съм много доволен... стига всичко да и е изправно би трябвало да има добра динамика...един съвет: виж дима който излиза от ауспуха... ако мирише лошо значи най-вероятно е запушен катализатора... това отнема много от мощността на колата. недей да го махаш, недей и да го сменяш. отиди при някой който да ти го почисти и да му смени разните там филтри. струва около 50лв. и 2 часа работа... но после си имаш катализатор.
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

              Коментар


                #8
                Може направо да го махна катализатора,само ме притеснява че с тоя европейски съюз да не ни задължат всички автомобили да са с катализатори и да трябва да го слагам пак. Исках да слагам спортен аспух, но при тоя майстор при когото ходих ми каза че на Bravo,Brava i Marea нема да пасне спортния,защото при тях аспусите стоят на една страна а не направо-това е много тъпо направено. Трябва доста да се приспособява и щяло да излезе много скъпо .

                Коментар


                  #9
                  не го махай катализатора... почисти го! автомобилите с махнати катализатори ще се задължават да си слагат нови. освен това като го почистят става се едно не е пипан... изизаш от страната - имаш си катализатор... проверяват те ... имаш си и ти държи следващите 80000км
                  FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

                  Коментар


                    #10
                    Къде може да ми почистят катализатора?
                    Bravo 1.6 16V '97

                    Коментар


                      #11
                      един съвет: виж дима който излиза от ауспуха... ако мирише лошо значи най-вероятно е запушен катализатора... това отнема много от мощността на колата. недей да го махаш, недей и да го сменяш. отиди при някой който да ти го почисти и да му смени разните там филтри. струва около 50лв. и 2 часа работа... но после си имаш катализатор.
                      Запушат ли се тия серпентини - няма ефективно отпушване! А започне ли и да прегрява всичко се разрушава необратимо! Можеш да го разпробиеш и да му изхвьрлиш карантиите и пак ще личи че имаш нещо, но то няма да е катализатор!И газовете няма да отговарят на еконормите, а то точно това ще се проверява, а не имаш ли го или не!Цената на катализаторите / универсалните / не е чак толкова страшна, в момента на пазара са по 250-300лв. и цената им ще пада все повече!

                      Коментар


                        #12
                        bobi_23 написа:
                        Къде може да ми почистят катализатора?
                        има един много добър... намира се на ъгъла на ул.Житница и ул. Кюстенджа - Кр. Село (ако имаш път към София). много е добър и ще ти вземе 50лв. за 2 часа работа.той го прави точно така... отваря го, почиства го, сменя му каквото трябва и после го прави така че да не си личи че е пипан... и е същия катализатор както преди това... със същото съпротивление и със същото отношение на вредните газове.
                        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

                        Коментар


                          #13
                          Ами то с тея еконорми много малко автомобили ще отговарят-май само 3-4 годишните. Ами то няма смисъл тогава да се разпробива-той така или иначе нема начин да отговаря на тея еконорми,сега по добре май да го махна и да мисля по нататък за нов. 100 % е запушен моя .Колата е на 115000 км. Той до колко издържаше 70 000 км ли беше.Ама ще изчакам да паднат още цените на новите щом казваш че така ще стане. Те тея катализатори старите защо ги изкупуват ?

                          Коментар


                            #14
                            Ама дори и да реша да го почистя не знам дали в Добрич някой се занимава с почистване на катализатори, но в Варна няма начин да не намеря. София ми е много далеко а и не ми се очертава скоро ходене нататък

                            Коментар


                              #15
                              ами ако го махне газовете от тръбите преди него как ще прескочат назад? а ако го пробие няма ли да му бръмчи и да му скочи разхода ? аз скоро сменях останалите гърнета (нов 122 лв. струва комплекта след катализатора без поставянето - то е 10тина лева отгоре). моя катализатор майстора каза да не го пипам за сега и от старите тръби да си отрежа колкото е дълъг като реша, че се е прбил и пърди вече и да ги сложи на неговото място.
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

                              Коментар

                              Working...
                              X