Здравейте,беше ми извършена диагностика на колата фиат пунто и майстора ми каза че тр. да смени ламбда сондата,струвала о/о 600 лв. А всъщност колата ту се форсира ту гасне(оборотите варират).Какво ще ме посъветвате?
Здравейте,беше ми извършена диагностика на колата фиат пунто и майстора ми каза че тр. да смени ламбда сондата,струвала о/о 600 лв. А всъщност колата ту се форсира ту гасне(оборотите варират).Какво ще ме посъветвате?
Този твой "майстор" е луд или иска яко да си напълни гушата.Ето ти един адрес: www.axm-auto.com и виж какви са цените.Има няколко марки ламда сонди, но такава баснословна цена не видях.Съжалявам, но не мога да ти дам акъл по твоя проблем.Не защото не си дал подробности за колата, а просто не знам.чичо НеноП.П. Не правя реклама а смятам, че е полезно да се знае.
Грешка 160 лв а колата е фиат пунто 1,1 бензин 55кс проблема е че от празен ход се форсира до 1500 оборота -ритмично все едно натискаш педала за газта и след секунди вдига до 3000 оборота постоянно докато не се натисне педала за газта.Въпроса ми е дали наистина е от тази сонда или от нещо друго?
най лесно е да разкачиш буксата на сондата някъде около бушоните при двгитела и да провериш без нея по може стъпково моторче 78,50 лв.или TPS-потенциометър 92,80 лв. а сондата е около 140лв- 160 лв по читави http://axm-auto.com/index.phpа иначе може да се направи диагностика и да си покаже повече гори ли колата много иначе
Колега аз карам фиат браво 2.0 20в 96-та година преди 5-6 дена ми се появи същия проблем като твоя.На следваштия ден слязохме доло с брат ми и разглобихме така нареченото моторче за празен вход оказа се че беше запекло и го пръснахме с малко спреи за болтове.Взе че тръгна ..... Така че това изобщо не е от ламбда сондата провери си това моторче мисля че трябва да имаш и ти успех !
Моторетката за празен ход като я чистите- не я пробвайте свалено и закачена на буксата, че изхвърча!Първо я завийте където е била и после проба- айде да не станат сакатлъци с тия моторетки! :D :D :D
Коментар