Здравейте,беше ми извършена диагностика на колата фиат пунто и майстора ми каза че тр. да смени ламбда сондата,струвала о/о 600 лв. А всъщност колата ту се форсира ту гасне(оборотите варират).Какво ще ме посъветвате?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ламбда сонда
Collapse
X
-
Re: Проблем с ламбда сонда
pav4e1 написа:Здравейте,беше ми извършена диагностика на колата фиат пунто и майстора ми каза че тр. да смени ламбда сондата,струвала о/о 600 лв. А всъщност колата ту се форсира ту гасне(оборотите варират).Какво ще ме посъветвате?Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
-
Грешка 160 лв а колата е фиат пунто 1,1 бензин 55кс проблема е че от празен ход се форсира до 1500 оборота -ритмично все едно натискаш педала за газта и след секунди вдига до 3000 оборота постоянно докато не се натисне педала за газта.Въпроса ми е дали наистина е от тази сонда или от нещо друго?
Коментар
-
най лесно е да разкачиш буксата на сондата някъде около бушоните при двгитела и да провериш без нея по може стъпково моторче 78,50 лв.или TPS-потенциометър 92,80 лв. а сондата е около 140лв- 160 лв по читави http://axm-auto.com/index.phpа иначе може да се направи диагностика и да си покаже повече гори ли колата много иначе
Коментар
-
Колега аз карам фиат браво 2.0 20в 96-та година преди 5-6 дена ми се появи същия проблем като твоя.На следваштия ден слязохме доло с брат ми и разглобихме така нареченото моторче за празен вход оказа се че беше запекло и го пръснахме с малко спреи за болтове.Взе че тръгна ..... Така че това изобщо не е от ламбда сондата провери си това моторче мисля че трябва да имаш и ти успех !Fiat Tempra 2.0 i.e. cat !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар