Здравейте колеги,намерих доста теми по моя проблем но за Брава, Браво, Пунто, Темпра и така и не намерих за Типо.Проблема е следния.Още като купих колата не светеше врътката за посока на въздуха, тая вечер с радост установих че не светят и другите две врътки(за степените и за топло студено),също копчето за климатика и клапата.Развих болчетата отдоло, махнах и ключовете и до там, не мога да извадя конзолата, над нея има една пластмаска на която ми е диода на алармата, имобилайзера и копчето за халогените.Опитах се да издърпам но не, в горния край все едно плафона е закачен....имате ли идея как да го извадя това чудо без да го счупя за да сменя крушките или има пък реле което е здало багажа Помогнете ми че 1 час с колата и умрях от яд Ето и снимка на таблото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Централна конзола на Типо?-оправено
Collapse
X
-
Aз съм я свалял отдавна и по спомени точно пластмасовата лайсна, на която имаш допълнително сложени диод и копче, трябва да се махне. По принцип става като подпъхнеш нещо остро в единия ъгъл и натиснеш. Излиза си съвсем лесно и под нея има винтове, които трябва да се развият за махане на конзолата. При теб е по сложно, защото е играла самобитна инженерна мисъл, за да монтира такива неща на подвижна част.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
Според мен трябва по-силно да напънеш. Лайсната излиза много лесно по принцип. Предполагам, че ще излезе заедно с гнездото на диода, зад който най-вероятно, има направена дупка за кабелите. Може просто да е заяла при интервенциите или да има участие на лепило ако много се е разхлабила.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Сваля се както е написал колегата. Ако някой идиот не я е залепил, излиза много лесно.Като я махнеш, ще видиш 3 винтчета (мини-рапидки) от горната страна на панела с врътките. Имаш и 2 малки рапидки под лявата и дясната врътка.Крушките за врътките са 2, а за копчетата за климата и клапата - не знам, защото моята няма тези екстри.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
TRENDi написа:Сваля се както е написал колегата. Ако някой идиот не я е залепил, излиза много лесно.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Копчетата за климатика и клапата се осветяват със световоди - оптични влакна! Изключително тъпо направено, но както и да е - едно време са се мъчели да направят осветяването на таблото толкова дискретно, за да не ти пречи, че чак не се вижда!!! Ако можеш да махнеш тези световоди и да забиеш два светодиода зад копчетата ще е най-добре.Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Смених ги, и двете лампета бяха опушени.Разглобих го с лекото.Сега остава да се стъмни за да видя дали ще свети като хората, щото сега много слънчево и нищо не виждам!Иначе без конзолата, лампетата светаха!За копчетата на климата и клапата ще видим, дано се осветяват от тия лампета ако не имам още два диода и ще опитам да ги сменя.Много ви благодаря колеги!now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
Forsaken написа:Копчетата за климатика и клапата се осветяват със световоди - оптични влакна! Изключително тъпо направено, но както и да е - едно време са се мъчели да направят осветяването на таблото толкова дискретно, за да не ти пречи, че чак не се вижда!!! Ако можеш да махнеш тези световоди и да забиеш два светодиода зад копчетата ще е най-добре.now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
dimmX написа:Forsaken написа:Копчетата за климатика и клапата се осветяват със световоди - оптични влакна! Изключително тъпо направено, но както и да е - едно време са се мъчели да направят осветяването на таблото толкова дискретно, за да не ти пречи, че чак не се вижда!!! Ако можеш да махнеш тези световоди и да забиеш два светодиода зад копчетата ще е най-добре.Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Ами снимки за съжаление не направих , защото бързах в обедната почивка да я оправя.Както казаха колегите с една малка отверчица в единия край на конзолката(където е копчето на халогена и диода на алармата) аз лично бутах в дясно и се откачи.Самата конзолка има две чопчета в двата края, излезели от единия край излиза лесно.Поне аз го извадих без да искам и главоболия.После като махнеш тая конзолка и я оставиш да виси се виждат три рапидки(болченца), развиваш ги, развиваш и тия отдоло(поне и там имах три)точно отдоло под копчето за климатика и клапата(външно и се виждат като се наведеш.Преди това трябва да махнеш врътките.Хващаш здраво и дърпаш изкачат много лесно.След като си махнал врътките и всички рапидки ти с е открива място.Аз обаче си мисля за следното по твоя проблем.И аз така нямах парно, хем е на топло и духаше студено, бях готов да обезвъздушавам и т.н.Но реших да видя дали жилото на тази врътка отваря и затваря...разгеле, с дясната ръка въртя копчето а с лявата държах чопчето под таблото.видях че не заема крайна позиция за да духа топло, бутнах го на ръка максимално назад посока към двигателя и задуха топло.Внимавай само да не го счупиш Опитай тоя номер, надявам се да е това щото имам познати с фиатки ан които им реших проблема по този начин, до с ега не съм виждал скъсано жило за клапа не мога да коментирам защото нямам опит!Успехnow. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар