Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.8 16V - къде е 'knock sensor' - СПЕШНО :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1.8 16V - къде е 'knock sensor' - СПЕШНО :(

в сървиз мануала го има описано като модел ( на NGK) но за 1747 модела до 1998 не го намерих къде е.в ЕПЕР-а - всичките датчици са сys едно имe ’sending unit’ на хит-ко на сайта намерихhttp://www.axm-auto.com/index2.php?b...ВЪПРОСИ :1. това ли е ’knock sensor’ ?2. ако е това - КЪДЕ точно се намира ?от ЕПЕР не се разбира много от картинката е номер 9 - а къде точно е хванат ???p.s. насочихме се към него защото ВИЗА-та даде грешка - KNOCKING SIGNAL колата е на приятел - ама като не пита преди да купува
    Прикачени файлове

Нок сензора е 12 с болта си 11 9 е RPM сензора на к. вал
    sigpic
    Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
    475HP 11,5/1,9/191
    YouTube

Коментар

ICI е напълно прав , на моя мотор е отзад на блока завит до стартера ,а блоковете на моя и твоя мотор са еднакви така че виж отзад.

Коментар

Скоро си слагах такъв детонационен датчик при мен се намира м/у 1 и втори блок, пада се горе-долу над генератора и представлява една дебела метална шайба хваната с един винт. Много е вероятно да не го намерите, при мен го нямаше, а до колкото разбрах много рядко се случва да се повреди.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
          ... при мен го нямаше....
          а даваше ли ти грешка?

Коментар

u_bo написа:
            van_dal написа:
            а даваше ли ти грешка?
            благодаря на включилите се !!! утре сутрин ще ги разменим с моя и ще пиша а това от сайта на хит-ко ? какво е - датчик на коляновия вал ли?в аутодатата пише да се осигури чистота на контактните повърхности , дано е от това, или лоша връзка@van_dal - ти от де си намери такъв сензор? от морга? от магазин? при хит-ко по оригиналния номер нищо не излиза

Коментар

u_bo написа:
              u_bo написа:
              van_dal написа:
              а даваше ли ти грешка?
              благодаря на включилите се !!! утре сутрин ще ги разменим с моя и ще пиша а това от сайта на хит-ко ? какво е - датчик на коляновия вал ли?в аутодатата пише да се осигури чистота на контактните повърхности , дано е от това, или лоша връзка@van_dal - ти от де си намери такъв сензор? от морга? от магазин? при хит-ко по оригиналния номер нищо не излиза
              При диагностика ми даваше тази грешка, която и ти каваш, а този датчик си го взех от 1115 от форума, като в моргите ми искаха двойна цена от тази, която той ми обяви.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
              X