Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся пръчка за маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся пръчка за маслото

Имам пунто 90 коня, 1600 куб.см. Не мога да си намеря пръчка, да си измеря нивото на маслото-моята е май за друг двигател...Ако иска някой да се срещнем и да ги сравнимАпелирам за повече колегиалност и разбиране към проблема на колежката. Както сте тръгнали в този дух, колежка няма да остане, ще си осиротеем тука.Темата е преместена в подходящият раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org
    obi4am moeto Punto!!!

Нивото на маслото е малко над максимума според пръчката, а ми присветва лампичката на маслото като недостатъчно.Като долея спира да свети за 2 седмици и после пак почва да присветва...явно двигателя ми изгаря масло...или пък пръчката ми нещо не е наред...Най-добре да се сравни с оригинална
    obi4am moeto Punto!!!

Коментар

Не може жена да зададе въпрос без да се оспами темата.... Аз също съм момиче, много съм готина, никой ли не иска да се запознае с мене? По всичко личи че пунтото ви е с бензинов двигател. Сигурна ли сте че ви присветва лампа за ниво на маслото, а не лампа за ниско налягане на маслото? Лампата за ниво на маслото обикновено я слагат в турбодизелови двигатели, и изглежда като щека, като на първата картинка. Лампата за ниско налягане изглежда като на втората. Та каква лампа ви свети?Ето отдолу и всички модели в които се използва тази щека, така че колеги и с други коли могат да се запознаят с колежката
      Прикачени файлове

Коментар

присветва ми лампичката за ниско ниво на маслото...като долея малко не присветва поне 2-3 седмици....до следващото доливане...
        obi4am moeto Punto!!!

Коментар

Добре, а колата като стои повече време на едно място образува ли се локвичка от масло отдолу и по колко доливаш всеки път.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Не тече масло,а мисля,че по-скоро изгаря част от него в двигателя,защото като долея около 300мл и нямам присветкване поне 3 седмици.Като гледам по пръчката нивото е над максимум дори и когато присветква,което ме кара да мисля,че тази пръчка не е за този двигател...
            obi4am moeto Punto!!!

Коментар

Най-лесно търсиш някой случаен да премерите дължината на пръчките и отметките. Другото е по-притеснително 300гр. за 3 седмици, а всъщност колко километра навърташ за това време. Да не те плаша, но можеби си за серизен ремонт на двигател.

Коментар

Не разбирам много от тия неща, но съм чувала и според мен не е от щеката. Струва ми се, че или ти гори масло или от някъде тече (да не си ударила картера някаде). Аз за 2 години съм доливала само веднъж масло и не знам дали имаше и 100грама. А забелязала ли си дали колата пуши като я изръчкаш?

Коментар

да,наистина,мисля че пуши повече от нормално като я натисна повече...това от какво може да е?
                  obi4am moeto Punto!!!

Коментар

trace написа:
                    Най-добре да поканим колежката на срещата в неделя:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11294
                    Туй хубаво ама дали ще дойде някой с подходяща кола за сравнение?ПП Колежката описва ,по скромно мнение възможно сериозен проблем,вие го обърнахте на майтап.То излезе ,че фиатаджиите са най-з*г*релите шофьори

Коментар

Inessita написа:
                      Аз за 2 години съм доливала само веднъж масло и не знам дали имаше и 100грама
                      100 грама?! За 2 години би трябвало да си сменила 2 пъти маслото, независимо от изминатите километри!
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                        Inessita написа:
                        100 грама?! За 2 години би трябвало да си сменила 2 пъти маслото, независимо от изминатите километри!
                        По принцип дават и хидравличното и маслото в ск. кутия, а също и ремъците да се сменят на 2год. но не съм чувал някой да го прави, както и аз не бих си сменил маслото за 1 год. при условие, че съм минал 5К км., но нали знаеш въпрос на вкус казало кучето.......

Коментар

dikanio написа:
                          Inessita написа:
                          Така ли? Сега чувам. Ще поразпитам по въпроса, но ми се струва много малък този период. Благодаря ти все пак за това че ме подсети.

Коментар

мен не ма намесвайте в тази дискусия...Иначе пръчката може да не е за тоя двигател - моята съседка има голф дизел и наливаше масло като луда, защото щеката все показваше, че няма. Колата не капе, щото я държи в гараж и няма как да не забележи теч, обаче редовно си доливаше масло.... тук, там и казваха да направи основен ремонт на двигателя, щото бил за основен ремонт и бла-бла-бла.... докато не отиде в незнам-кой-сервиз и и казаха, че пръчката й хич не била за тоя двигател... кат смени пръчката - вече не долива.Тъй че не се правете на пръчковци, ами вижте колата на колежката... щото докато и се натрисате, ще се измете от тук... ай ще се цинзурирам сама тук
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря на всички!!!Надявам се скоро да почивам в неделя,за да мога да дойда на срещатаНо все още не съм решила проблема с пръчката за маслото...
                              obi4am moeto Punto!!!

Коментар

Working...
                              X