Имам пунто 90 коня, 1600 куб.см. Не мога да си намеря пръчка, да си измеря нивото на маслото-моята е май за друг двигател...Ако иска някой да се срещнем и да ги сравнимАпелирам за повече колегиалност и разбиране към проблема на колежката. Както сте тръгнали в този дух, колежка няма да остане, ще си осиротеем тука.Темата е преместена в подходящият раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся пръчка за маслото
Collapse
X
-
Нивото на маслото е малко над максимума според пръчката, а ми присветва лампичката на маслото като недостатъчно.Като долея спира да свети за 2 седмици и после пак почва да присветва...явно двигателя ми изгаря масло...или пък пръчката ми нещо не е наред...Най-добре да се сравни с оригиналнаobi4am moeto Punto!!!
-
Не може жена да зададе въпрос без да се оспами темата.... Аз също съм момиче, много съм готина, никой ли не иска да се запознае с мене? По всичко личи че пунтото ви е с бензинов двигател. Сигурна ли сте че ви присветва лампа за ниво на маслото, а не лампа за ниско налягане на маслото? Лампата за ниво на маслото обикновено я слагат в турбодизелови двигатели, и изглежда като щека, като на първата картинка. Лампата за ниско налягане изглежда като на втората. Та каква лампа ви свети?Ето отдолу и всички модели в които се използва тази щека, така че колеги и с други коли могат да се запознаят с колежката
Коментар
-
Най-лесно търсиш някой случаен да премерите дължината на пръчките и отметките. Другото е по-притеснително 300гр. за 3 седмици, а всъщност колко километра навърташ за това време. Да не те плаша, но можеби си за серизен ремонт на двигател.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Не разбирам много от тия неща, но съм чувала и според мен не е от щеката. Струва ми се, че или ти гори масло или от някъде тече (да не си ударила картера някаде). Аз за 2 години съм доливала само веднъж масло и не знам дали имаше и 100грама. А забелязала ли си дали колата пуши като я изръчкаш?
Коментар
-
trace написа:Най-добре да поканим колежката на срещата в неделя:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11294
Коментар
-
dikanio написа:Inessita написа:Аз за 2 години съм доливала само веднъж масло и не знам дали имаше и 100грама--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
dikanio написа:Inessita написа:Аз за 2 години съм доливала само веднъж масло и не знам дали имаше и 100грама
Коментар
-
мен не ма намесвайте в тази дискусия...Иначе пръчката може да не е за тоя двигател - моята съседка има голф дизел и наливаше масло като луда, защото щеката все показваше, че няма. Колата не капе, щото я държи в гараж и няма как да не забележи теч, обаче редовно си доливаше масло.... тук, там и казваха да направи основен ремонт на двигателя, щото бил за основен ремонт и бла-бла-бла.... докато не отиде в незнам-кой-сервиз и и казаха, че пръчката й хич не била за тоя двигател... кат смени пръчката - вече не долива.Тъй че не се правете на пръчковци, ами вижте колата на колежката... щото докато и се натрисате, ще се измете от тук... ай ще се цинзурирам сама тукВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар