Относно Витоша и аз съм съгласен. А относно ниските цени на застраховката има един факт който малко ме притеснява. Ако незнаете най голямото разходно перо на една застрахователна фирма е гражданската отговорност т.е. плащат най-много щети по нея и има голямя вероятнист некои от компаниите да фалират заради това, а тогава ако сте причинили някаква щета се получава много лошо - ще трябва да си я плащаш сам. Заради това беше сложена тази долна граница на ценат, за да не се стига то такова положение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
топ новина гражданска отговорност
Collapse
X
-
а аз ли казвам в кое населено място се кара колата? моята кола е регистрирана в Стара Загора но я карам в София, аз мога да си направя застраховка в Стара Загора ако ще е по евтино))) но после ако ударя някой в София кво ще стане? Ако можете обяснете как стоят нещата по този въпрос.
PUNTO 1.1 94г.
Коментар
-
saa27 написа:Относно Витоша и аз съм съгласен. А относно ниските цени на застраховката има един факт който малко ме притеснява. Ако незнаете най голямото разходно перо на една застрахователна фирма е гражданската отговорност т.е. плащат най-много щети по нея и има голямя вероятнист некои от компаниите да фалират заради това, а тогава ако сте причинили някаква щета се получава много лошо - ще трябва да си я плащаш сам. Заради това беше сложена тази долна граница на ценат, за да не се стига то такова положение./. Колеги търсете най-ефтиния вариант на ГО и имайте в предвид че доста Ви лъжат с това "Ако нямам застаховка щетите ще платя аз" - иам си съд той решава кой какво ще плати. Не ми се слушат глупостите на застахователи, де да не ме спираха куките и да не ми пишеха актове щяхте да видите дали щах да имам ГО
Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
velko_sz написа:а аз ли казвам в кое населено място се кара колата? моята кола е регистрирана в Стара Загора но я карам в София, аз мога да си направя застраховка в Стара Загора ако ще е по евтино))) но после ако ударя някой в София кво ще стане? Ако можете обяснете как стоят нещата по този въпрос.
tempra 1,6
Коментар
-
Проблема с ниските цени е друг! Тези с по 50 лв застраховки са за хората с голям опит и липса на проишествия по тяхна вина. Тези които плащат по 200-300 лв ще са младите шофьори (като мен). Всички опитни шофьори по тази схема биха предпочели да плащат по 50 лв за застраховки, а никой нормален млад шофьор няма да отиде в Алианц да плати 250 лв за застраховка! За другите компании които имат някакви "фиксирана" цена ще "увиснат" тъй като ще застраховат на ниски цени (например 150лв) малдите шофьори които са много по-рискови.. и така в крайна сметка ниско рисковите ще бъдат в Алианц. От където следва, че всички застрахователни копмании ще трябва да възприемат примера на Алианц ако не искат да фалират. Моята застраховка за 2006 е в ДЗИ и е 130лв.. което е много по-малко от 250лв в Алианц...FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
velko_sz написа:а аз ли казвам в кое населено място се кара колата? моята кола е регистрирана в Стара Загора но я карам в София, аз мога да си направя застраховка в Стара Загора ако ще е по евтино))) но после ако ударя някой в София кво ще стане? Ако можете обяснете как стоят нещата по този въпрос.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
perlsite написа:Проблема с ниските цени е друг! Тези с по 50 лв застраховки са за хората с голям опит и липса на проишествия по тяхна вина. Тези които плащат по 200-300 лв ще са младите шофьори (като мен). Всички опитни шофьори по тази схема биха предпочели да плащат по 50 лв за застраховки, а никой нормален млад шофьор няма да отиде в Алианц да плати 250 лв за застраховка! За другите компании които имат някакви "фиксирана" цена ще "увиснат" тъй като ще застраховат на ниски цени (например 150лв) малдите шофьори които са много по-рискови.. и така в крайна сметка ниско рисковите ще бъдат в Алианц. От където следва, че всички застрахователни копмании ще трябва да възприемат примера на Алианц ако не искат да фалират. Моята застраховка за 2006 е в ДЗИ и е 130лв.. което е много по-малко от 250лв в Алианц...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
въпрос... ако колата е на лице което няма книжка и няма издадено пълномощно за управление на автомобила на шофьор... колко пари ще даде за гражданска при положение че автомобила няма да се движи много много.?в случая колата е собственост не просто на човек без опит... а на човек който би следвало да няма такъв и да няма как да управлява автомобила...?но ако все пак иска колата да бъде в движение?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Е такава простотия не бях очаквал от тая държава! Карат ме на сила да се оженяИмам подобни случаи в други организации където плащаш по малко ако си женен, до каде я докарахме?!Аз поне вече се набутах преди около 2 месеца и ми взеха 230лв. за гражданската.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Хм, колеги аз съм щофьор реално от една година, пък книжката ми е от пет години. Само че тая година имам две катастрофи и двете не по моя вина. И съм на 24. Чудя се колко стотици ще ми е застраховката за 06-та за 1.6? Никои не може да докаже че съм млад шофьор, но дали се отчита че катастрофите не са по моя вина? Щото така може да те прецакат с едно нахендряне отзад веднъж в годината, някои с москвич - пи, пил и не спрял, и ти хем си блъснат хем те жулят за повече застраховка. А оня пак ше си пие, и другата година пак ша та нахендри.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
До колкото знам (поне за ДЗИ) се броят само проишествията по твоя вина, т.е. проишествията за която е плащала твоята застрахователна компания. Най-добре е да отидеш в ДЗИ и да провериш колко ще ти струва застраховката, след това отскочи до Алианц и др. за да видиш къде ще ти е най-тънко!Вие ме хвърлихте в размисъл за следващата година.. моята лична карта е издадена в малко градче.. и следващия път ще си направя застраховката там с надеждата да ми излезне много по-евтиноА по въпроса за упълномощените лица - то трябва да бъде вписано в застраховката когато я правиш иначе ако не фигурира в списъка застраховката няма да важи!Някой попита и за новите суми до които са отговорни застрахователите по ГО, за ДЗИ те са:до 700 000 лв за телесни увреждания, до 1 000 000 при летален изход и до 200 000 за имуществени вреди.
FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
ГО е абсолютен рекет на шибаната мутренска държава. Застрахователите имат много силно лоби в парламента, да не казвам, че са го купили целия. Сега фактите: За 2004г. от застраховки ГО застрахователите са събрали 119 000 000 лева, като ГО са сключили малко повече от 50% от длъжните да я сключат. Застрахователите са изплатили обезщетения за малко повече от 20 000 000 лева. Т. е. При тези цени и при тези % сключили ГО почти 100 000 000 остават в касичките на застрахователите, да си имат за офисчета, за колици, за цици и т. н. Пък Вие ги чакайте да фалират! Усетиха се обаче, че процента на сключилите ГО ще падне драстично при новите цени и отмениха праговете. Някой спомня ли си, че имаше дискусия дори за намаляване на цените за да се качи % на сключилите ГО? Но тя бързо се потули и мина на ниво само между компаниите. Извод: Народе осъзнай се СКУБЯТ НИ!!! На чужд гръб и 100 000 000 лева са малко!!!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Вчера в Алианц ми изчислиха ГО на 58 лв. Данните, които поискаха бяха само следните:1. ЕГН - по него определят възрастта и пола /жените ги считат за по-рискови шофьори +10лв. при същите данни/; 2. Кубатура на автомобила;3. Рег. № на автомобила. Дадоха ми да попълня бланка, в която обаче трябва да се попълнят сума ти /мнооооого/ лични данни. Още не съм сключил, но се чудя защо са им всичките тези данни, при условие, че ми определиха цената само по описаните критерии? /Дали пък не ме хваща малко параноята, а?/П.С. другите данни са следните: данни да МПС, рама, двигател и тн.; тип каросерия;Тип превозно средство;вид гориво; тип скоростна кутия; обем ДВГ; брой врати; за какво се използва МПС; имате ли вина за ППС през последните 1,2,3 години; шофьорски стаж;категория; годишен хпобег на МПС; има ли АВS; колко лица го управляват; през кой сезон се ползва; колко често се ползва; списък на упълномощени водачи; професияна водача; семейно положение. Е ха кажете защо им е всичко това след като ми казаха само по 4 критерия, пол, възраст кубатура и рег. № ?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Най вероятно си правят база от данни и искат да си подготвят инфоAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар