[/quote] При добрите производители лятото и зимата съотношенията между пропана и бутана са различни.При Лукоил е как дойде.Да не говориме за съдържанието на сяра.......[/quote]Професоре, кой ти каза, че лятото и зимата съотношението е различно ? :D даи источници на иформацията ти, да четеме
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За какво служи т.н. резонаторна кутия след възд. филтър?
Collapse
X
-
martez написа:При добрите производители лятото и зимата съотношенията между пропана и бутана са различни.При Лукоил е как дойде.Да не говориме за съдържанието на сяра.......A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
t_i_t_o написа:tinalex написа:u_bo написа:rockfan написа:Леле, как сте ми замърсили темата :D Въпросната кутия се пръсна и сега съм я запушил. Не мога да забележа разлика, карам само на газ?От къде да купя нова?Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
При добрите производители лятото и зимата съотношенията между пропана и бутана са различни.При Лукоил е как дойде.Да не говориме за съдържанието на сяра.......[/quote]Професоре, кой ти каза, че лятото и зимата съотношението е различно ? :D даи источници на иформацията ти, да четеме [/quote]Благодаря за комплимента.Но не съм професор.Инженер-двигатели и автомобили.Очевидно не ми вярваш.Ето ти информация:"Автомобилни газови уредби-устройство,обслужване,регулиране и ремонт"-стр.9.Цитирам:"Ппопана и бутана се различават помежду си по температурата на кипене,при която те преминават от течно в газообразно състояние.Пропана спира да преминава от течно в газообразно състояние при температура -43*,а за бутана тази температура е 0*.През зимния сезон втечнения газ/смес от пропан и бутан/,който се използва като автомобилно гориво,трябва да преобладява пропана,с цел по добро газифициране на сместа."Лятна смес:60-70% бутан и 30-40% пропанЗимна смес:25-30%бутан и 65-70% пропанМоята неофициална информация от Лукойл е че тези изисквания се спазват неконтрилируемо.По нашему:как доде.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар