Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво служи т.н. резонаторна кутия след възд. филтър?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="u_bo"]
    Dikata_BG написа:
    wwalker написа:
    .... не и се слага гас особено на фиат не за друго ами спират да вървят на бензин поне на мойте познати
    мисля ,че имаш малко познати с кадърно сложени уредби на ФИАТ-ки
    Аз смятам че всяка кола на пропанбутан е трагично положение от където и да погледнеш.Ако не беше така щяха да произвеждат колите за двата вида гориво-бензин+пропанбутан.А на всичкото отгоре са и опасни.............

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      Аз смятам че всяка кола на пропанбутан е трагично положение от където и да погледнеш.Ако не беше така щяха да произвеждат колите за двата вида гориво-бензин+пропанбутан.А на всичкото отгоре са и опасни.............
      Колега,прави ми впечатление че едва ли не всеки 2-ри твой коментар е да оплюеш и охулиш тези които имат газова уредба.Мисля че в един мой друг пост казах че всеки има право на избор и има глава на раменете си да мисли,така че си запази мнението за себе си-не е необходимо постоянно да се опитваш да го налагаш на другите.Дали колите на газ са трагедия-тук може много да се спори...Имам книжка от 20г. и карам може би от 10-на години колите си само на газ и до сега не съм забелязъл да съм "обществено опасен"...А относно трагедията-ела да видиш дали има некаква разлика при Капата ми на газ и бензин/може би съсвсем минимална и неусещаща се/.Извинявам се за намесата ми в темата,но не се стърпях! Поздрави!
      LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
      LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
      LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
      Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
      Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа:
        Stefan Hadjov написа:
        Колега,прави ми впечатление че едва ли не всеки 2-ри твой коментар е да оплюеш и охулиш тези които имат газова уредба.Мисля че в един мой друг пост казах че всеки има право на избор и има глава на раменете си да мисли,така че си запази мнението за себе си-не е необходимо постоянно да се опитваш да го налагаш на другите.Дали колите на газ са трагедия-тук може много да се спори...Имам книжка от 20г. и карам може би от 10-на години колите си само на газ и до сега не съм забелязъл да съм "обществено опасен"...А относно трагедията-ела да видиш дали има некаква разлика при Капата ми на газ и бензин/може би съсвсем минимална и неусещаща се/.Извинявам се за намесата ми в темата,но не се стърпях! Поздрави!
        Както ти си имаш мнение,така и аз си имам мое.И стига моля те с тези комунистически маниери да забраняваш да се изказват хората свободно.Това което смятам го казвам без притеснение дали ще ти хареса или не.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
          Както ти си имаш мнение,така и аз си имам мое.И стига моля те с тези комунистически маниери да забраняваш да се изказват хората свободно.Това което смятам го казвам без притеснение дали ще ти хареса или не.
          Да,но с малката разлика че аз не се бутам на всякъде да си налагам собственото мнение-хубаво е че имаш свое мнение и виждане,но не го налагай А това дали са комунистически маниери ще се направя че не съм го прочел-живял съм и в онзи строй,живея и сега,но това е друга тема
          Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа:
            Stefan Hadjov написа:
            Да,но с малката разлика че аз не се бутам на всякъде да си налагам собственото мнение-хубаво е че имаш свое мнение и виждане,но не го налагай А това дали са комунистически маниери ще се направя че не съм го прочел-живял съм и в онзи строй,живея и сега,но това е друга тема
            Можеш ли да кажеш с какво и как ти го налагам Чети мненията само които ти харесват.Ако не ти харесват не ги чети Отминаваш ги и толкова

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              Можеш ли да кажеш с какво и как ти го налагам Чети мненията само които ти харесват.Ако не ти харесват не ги чети Отминаваш ги и толкова
              Мислиш ли че им е приятно на колегите с газова да ти четат мненията че колите им едва ли не са гробници,щом се карат на газ и че се "трошат" под път и над път...А ти точно това правиш-разбереш ли че някоя кола е "газифицирана" и бързаш да го увериш човека че-видиш ли,щом кара на газ колата му не става за нищо... Карай си на бензин и не се меши нахората и да им казваш на какво да карат Така че се замисли в това което пишеш.Аз лично спирам да ти правя забележка-има модератори,които ако преценят и са съгласни с моето мнение да подходят по въпроса...PS И ще помоля някой да разчисти нашите мнения от темата,защото не е редно да е "цапаме"-тя си е за друго! Благодаря и поздрави!
              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

wwalker написа:
                е, u_bo, недей така, че излиза, че аз съм го казал оправи си цитата, пък аз силно се разграничавам от мненията на колегата.
                оправено , сори за грешката тука пак се намесиха дизелджии в темата, днес си чистих и двата филтъра на ГИ-то и мога смело да кажа,чепроблема не е в пропан бутан-а а в НЕКАЧЕСТВЕНИЯ пропан бутан , продаван в БГимал съм МНОГО близки отношения с шеф на един от ключовите вносители на газ (пр-бтн) в БГ - никой не се замисля , че да се продава хубава газ е по-неизгодно за газстанциите,защото хубавата газ тежи повече при еднакъв обем,а газстанциите купуват на килограм и продават на литър.а хубавата газ е по-тежка и им ляга по-скъпа на литър.разликата идва от пропорциите пропан/бутан.кое беше по-тежко и по-добро при по-голям процент от сместа съм забравил

Коментар

u_bo написа:
                  .....................а хубавата газ е по-тежка и им ляга по-скъпа на литър.разликата идва от пропорциите пропан/бутан.кое беше по-тежко и по-добро при по-голям процент от сместа съм забравил
                  При добрите производители лятото и зимата съотношенията между пропана и бутана са различни.При Лукоил е как дойде.Да не говориме за съдържанието на сяра.......

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    u_bo написа:
                    .....................а хубавата газ е по-тежка и им ляга по-скъпа на литър.разликата идва от пропорциите пропан/бутан.кое беше по-тежко и по-добро при по-голям процент от сместа съм забравил
                    При добрите производители лятото и зимата съотношенията между пропана и бутана са различни.При Лукоил е как дойде.Да не говориме за съдържанието на сяра.......
                    е да си дойдем на думата

Коментар

Леле, как сте ми замърсили темата :D Въпросната кутия се пръсна и сега съм я запушил. Не мога да забележа разлика, карам само на газ?От къде да купя нова?
                      Brava 98' 1.6 16V - Червенокосата италианка

Коментар

rockfan написа:
                        Леле, как сте ми замърсили темата :D Въпросната кутия се пръсна и сега съм я запушил. Не мога да забележа разлика, карам само на газ?От къде да купя нова?
                        от морга

Коментар

u_bo написа:
                          rockfan написа:
                          от морга
                          За автомобили.
                          FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

tinalex написа:
                            u_bo написа:
                            rockfan написа:
                            от морга
                            За автомобили.
                            Не си давай парите за глупости, пак ще гръмне, сложи кихалка направо на маркуча вместо нея.
                            Brava 1.6 16v

Коментар

Да питам аз за кихалка - само газаджиите ли ги имат или и по магазините се намират?
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Има ги по магазините за газови уредби. Един от лесните за намиране магазини е срещу старите гробища на Автогарата. Точно срещу входа се намира. Отиваш - има всичко
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X