Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 94 г. - смяна крушка в таблото + още нещо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.1 94 г. - смяна крушка в таблото + още нещо

Здравейте!Забелязах че вече не ми свети лампичката, която показва че съм на къси фарове / габарити. Тази за дълги светлини свети. Как мога да сменя проблемната?И още нещо - нормално ли да не светят копчетата за парното и вентилатора /трите врътки по средата/. Да не би и там да е изгоряло нещо?
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Трябва да светят всичките врътки,а за таблото незнам нека някой който го свалял да каже.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

http://www.punto.mysteria.cz/topo.htm
      Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Re: Пунто 1.1 94 г. - смяна крушка в таблото + още нещо

Romeokton написа:
        Здравейте!Забелязах че вече не ми свети лампичката, която показва че съм на къси фарове / габарити. Тази за дълги светлини свети. Как мога да сменя проблемната?И още нещо - нормално ли да не светят копчетата за парното и вентилатора /трите врътки по средата/. Да не би и там да е изгоряло нещо?
        Първо. Свалянето на таблото не е трудно. От двете страни има по едно болтче с вътрешен шестограм. Отвиваш и изтегляш към себе си.При това действие се разединява жилото на километража. Там е така конструирано, че при поставянето обратно, жилото зацепва.Второ. Зад врътките има лампа или лампи, не си спомням точно, които със светловоди осветяват.Свалянето на това табло ( с врътките ) също е лесно, но има "секрет". Двете болтчета се виждат, но трябва да се наведеш и да погледнеш малко по-надолу, горе долу под двете странични врътки, а едно е скрито. За да се достигне до скритото, средната врътка се изтагля на зад, както на стар радио апарат и тогава се виждат болтчето. И тези болтчета са с вътрешен шестограм.Отвиваш всички, внимателно изваждаш таблото с врътките и търсиш изгорялата лампичка. Всички лампи по таблото са малки, не се завиват, а се изваждат само с леко завъртане.Успех, чичо НеноП.П. На линка от предното мнение е показано нагледно.Свети ли ти запалката?Когато купих миналата година колата, имаше доста изгорели лампички..
        Fiat Punto 1,1- 1996г.
        газ-бензин , "Lovato"

Коментар

beast31 написа:
          И мене ме интересува за таблото ... Но нещо линк-а не ми се отваря !!!! PAGE LOAD ERROR !!!
          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

etorrent написа:
            beast31 написа:
            И мене ме интересува за таблото ... Но нещо линк-а не ми се отваря !!!! PAGE LOAD ERROR !!!
            За линка не мога да кажа. При мен се отваря.Но пак казвам, демонтирането на приборното табло не е трудно. Само трябва да се внимава и помни и пак не е сложно.чичо Нено
            Fiat Punto 1,1- 1996г.
            газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Ок... Ще пробваме !!!П.П.С : А сега се отвори линк-а !!!
              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

аз заради това си си сложих диоди на средната конзола кадето са врътките за парното.сори за качеството на снимките но съм го снимал с GSM-а. на живо си е 100 пъти по яко отколкото на снимките

Коментар

JacK`DanielS написа:
                  аз заради това си си сложих диоди на средната конзола кадето са врътките за парното.сори за качеството на снимките но съм го снимал с GSM-а. на живо си е 100 пъти по яко отколкото на снимките
                  Добре изглежда.Ама да беше казал какви светодиоди си сложил и с какви резистори ( съпротивления ) чичо Нено
                  Fiat Punto 1,1- 1996г.
                  газ-бензин , "Lovato"

Коментар

JacK`DanielS написа:
                    то в туй пунто всеки ден - Хелуин
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                      JacK`DanielS написа:
                      какво имаш в предвид колега???

Коментар

Аз преди малко си поднових сичките крушки по таблото и на врътките на парното....Значи няма нищо сложно...Просто 5 шестограмчета и 4 конектора на таблото...Дори неможете да ги объркате при поставянето,защото няма как да ги сложите !!!
                        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

JacK`DanielS написа:
                          donnna написа:
                          JacK`DanielS написа:
                          какво имаш в предвид колега???
                          свети като маска на Дарт Вейдър
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

JacK`DanielS написа:
                            аз заради това си си сложих диоди...
                            И понеже JacK се стиска да отговори на моя въпрос, ето малко информация.Светодиодите се свързват само последователно, 3-4 бр. а най-добре 2-3 бр. и резистор ( съпротивление ) от 150 ома.Не съм го измислил аз.Казал го е колегата ELEMENTAL от форум " Направи сам ".чичо Нено
                            Fiat Punto 1,1- 1996г.
                            газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Working...
                            X