Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?!11.0 газ, бензин 15-16 и на горе - Софииско каране.Има леко замисляне САМО на бензин при ускоряване - някъде около 1800 - 2200 оборота. Леко предърпване.Извънградско всичко е ОК?На какво може да се дължи това? Насочвам се към л. сондата?Рядко карам на бензин, но ми е интересно.10х
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?!
Collapse
X
-
проверявал ли си за течове. на старата кола беше сцепено маркучето за бензина от резервоара към ДВГто. и се виждаше само на запалена кола когато работи бензиновата помпа иначе не тече. виж да не е това.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
А дебитомерите наред ли са ви ?!?!? Пробвайте да откачите буксата на дебитомера , да запалите така колата и след това без да гасите двигателя (така както си работи колата) пак да закачите буксата. Направете няколко кръгчета така и вижте дали има промяна.П.С. Съвета важи в случай , че колата освен , че гори много , неще и да върви като хората на бенз , а когато обърнете на газ отнася пепела
Коментар
-
А дебитомерите наред ли са ви ?!?!? Пробвайте да откачите буксата на дебитомера , да запалите така колата и след това без да гасите двигателя (така както си работи колата) пак да закачите буксата. Направете няколко кръгчета така и вижте дали има промяна.П.С. Съвета важи в случай , че колата освен , че гори много , неще и да върви като хората на бенз , а когато обърнете на газ отнася пепела
Коментар
-
Re: Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?
rockfan написа:Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?!11.0 газ, бензин 15-16 и на горе - Софииско каране.Има леко замисляне САМО на бензин при ускоряване - някъде около 1800 - 2200 оборота. Леко предърпване.Извънградско всичко е ОК?На какво може да се дължи това? Насочвам се към л. сондата?Рядко карам на бензин, но ми е интересно.10х1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Re: Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?
rockfan написа:Страшно завишен разход на бензин ГРАДСКО, на газ - ОК !?!11.0 газ, бензин 15-16 и на горе - Софииско каране.Има леко замисляне САМО на бензин при ускоряване - някъде около 1800 - 2200 оборота. Леко предърпване.Извънградско всичко е ОК?На какво може да се дължи това? Насочвам се към л. сондата?Рядко карам на бензин, но ми е интересно.10хFIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Точно това е логиката. Поради някаква причина сместа е богата. Коагто караш равномерно се взема предвид ламбда сондата и сместа се нормализира. Сега идва големия въпрос: защо сместа е богата? Маркуча ми за връщане на бензин не е запушен и регулатора на налягането си връща бензин. Аз стигнах до извода че ЕКУ-то се е побъркало и без това имам грешка "ЕКУ". Прав си , че едва ли има течове, защото и извънградско щеше да гори много.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар