Колеги незнам дали темата ми е за тук или по скоро за общи приказки, но има нещо което по скоро ми е интересно на какво се дължи отколкото ме притеснява.Вече близо година карам бравата много съм доволен но забелязвам нещо интересно. Да отбележа, че всяка сутрин пътувам по един и същ маршрут до работа. Крайезерен път --> кръговото под метро --> пътя за Тополи --> мебелна къща еди коя си. Маршрута го казвам защото някой ще каже " Е то зависи дали си на баир на равно или надолу". Е да ама не. Забелязвам че колата често върви различно. Смисъл понякога с 1600об вече съм на 50-53кмч и съм готов да включа четвърта. Понякога със 1600об на трета се мъчи. Понякога на 2000об на 4-та ми държи 70км/ч понякога 60...и това е при еднакво подаване на газ. Смисъл почти си я оставям да си върви сама. Много ми е интересно това го наблюдавам главно като съм на равното на крайезерния път. всеки път при различна скорост и обороти си иска следваща предавка. Много ми е интересно. Незнам дали ме разбрахте точно какво имам в предвид, затова ще се опитам да го заснема с телефона следващите няколко дни за да покажа. Как на едни и същи ниски обороти на една и съща предавка върви с различна скорост на един и същ терен. При еднакво подадена газ. Според мен или показанието на километража не е съвсем в час или аз. Само да кажа колата сме я засичали с ГПС и при 120км ч на километраж показваше към 110...113...на ГПС...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неравномерни скорост и обороти.
Collapse
X
-
Мда напълно е възможно километража да не отчита вярно, защото и на мен ми е правило впечатление, когато съм на 5-та понякога върви със 100 при 3000об. понякога скоростта е по-ниска при тези обороти и си милсех, че си внушавам ама явно не е само от моя телевизор.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
van_dal написа:Мда напълно е възможно километража да не отчита вярно, защото и на мен ми е правило впечатление, когато съм на 5-та понякога върви със 100 при 3000об. понякога скоростта е по-ниска при тези обороти и си милсех, че си внушавам ама явно не е само от моя телевизор.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Вие за биоритми не сте ли чували, бе? И колите имат. Там едни синусуиди се ... Най-гадно е на троен критичен ден. Сериозно - или километржа ти прави номера, или си внушаваш, или си за смяна на съединител.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Е аз съм сигурен, че се получава такава разлика, даже и преди си мислех, че е от съеднителя, но едва ли, не приплъзва изобщо, отделя ми към средата(съвсем нормално) и е супер мек, което при износен съединител няма как да се получи.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Логично е проблемът да идва от километража тъй като ако не се лъжа не е със жило. Все пак скоростната кутия си има предавателни числа, който са еднакви всеки път. Но виж това, което аз забелязвам при мен е, че когато паля и колата запали от четвърт оборот винаги ми работи нещо по-твърдо... Когато обаче не чакам свещите да загреят и повърти 6-7 пъти и двигателя работи по-меко. Не знам на какво се дължи... Иначе това за километрите го има и при мене. Единия път на 5та с 2000 оборота показва 100 км/ч, дру път 97...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар