Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо когато свети инжекцията харчи по малко

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо когато свети инжекцията харчи по малко

Когато ми свети на таблотодюзата за неизправност в инжекциона колата ми харчи градско и извънградско смесено около 7.5Сипах една добавка на лики моли за дюзи, Лампата вече не свети но харчи около 18 на 100.Ниския разход го даде с бензин на еко а големия с бензин на лукойл, но не вярвам да се дължи на качеството на бензина.Откакво може да е?Колата е Фиат Бравчо 1.6 16в
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

сигурен ли си че е 18/100 ??! толкова би трябвало да харчи някой 3-4 литров двигател, не 1.6, и то 16V точно.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз залагам бира за неправилно(неточно) засичане
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Е, няма нищо чудно да гори толкова много, при положение, че двигателят не работи добре. Едно време с москвича на баща ми изгорихме цял резервоар 42 литра от Варна до Търново, като едвам качихме Шереметя със страх да не свърши бензинът, ама мускалът вървеше на 2 цилиндъра. :D
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Този вариант е ясен, но при infineon е точно обратната случка. Гори му много, когато уж всичко е наред и не свети лампата на инжекциона.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
            Е колега колкото и неточно да съм го засякъл с 22.6 литра 120 км и стрелката е на 0.Миналото зареждане пак ми беше до половин резервоар и след тези километри ми бя паднали 2 чертички(тогава дюзата светеше постоянно).Бензиномера ми показва що годе вярно и не ме е лъгал.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
              simeon3000 написа:
              Е колега колкото и неточно да съм го засякъл с 22.6 литра 120 км и стрелката е на 0.Миналото зареждане пак ми беше до половин резервоар и след тези километри ми бя паднали 2 чертички.Бензиномера ми показва що годе вярно и не ме е лъгал.
              Според мен най-правилното засичане е - пълно-празно. И такъв разход да ти дава, значи или много си я гонил или си седял само в задръстания..просто нямам идея .. 18/100..
              Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Този метод е малко като табладжиите - вижда, че е марс, ама играе до последното хвърляне с надеждата да му се паднат два дюшеша едновременно. А иначе това е най-сигурният метод да си прецакаш помпата.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

infineon написа:
                  simeon3000 написа:
                  Е колега колкото и неточно да съм го засякъл с 22.6 литра 120 км и стрелката е на 0.Миналото зареждане пак ми беше до половин резервоар и след тези километри ми бя паднали 2 чертички(тогава дюзата светеше постоянно).Бензиномера ми показва що годе вярно и не ме е лъгал.
                  Колега, не знам твоя бензиномер какво показва - аз на моя му нямам вяра. Като сипя 12 кила бензин отива почти на средата, при положение, че преди това е светила лампата. Бях я напълнил един път догоре, чак беше минала стрелката над максимума и трябваше да мина 200 км, за да падне до максимума.А от максимума до средата пада за 100-тина км. Какво да ти кажа. Сипвай и карай и не го мисли много много.
                  Brava 1.6 EL, '98
                  182A4

Коментар

коелга (infineon), сипи до горе резервоара, карай примерно 300км, и пак сипи до горе. и тогава вече можеш да кажеш със сигурност колко ти харчи. така, както описваш... нищо неможеш да твърдиш със сигурност.
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз напоследък само минавам покрай лъжливите бензиностанций на лукойл- сипват 7 от 10 отчетени литра, така е и с газта- явно имат връзки със проверяващите колонките и са ги пренастроили за "икономичен" за тях режим, а предния път като зареждах газ- едното момче постоянно държеше маркуча, и нещо го натискаше, и ми каза да ида да плащам, а не беше заредил и половината, та се усъмних леко...
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                      X