Привет колеги!Да ви разкажа за моята подвижна дискотека, пък да видим дали някой ще може да помогне със съвет на какво може да се дължи това. Само преди това да кажа, че ако това ми беше кола за ежедневно пътуване, щеше луд да ме направи ... Колата е Фиат-че Уно турбо 1.3Значи, по едно време ми ицчезнаха халогените ... След ден-два светнаха отново, без нищо да съм пипал; После ми изчезнаха стоповете ... после пак светнаха ... сега свети само единия...; После ми изчезна единия фар на къси ... после пак започна да свети; После ми изчезнаха мигачите .... после се появиха; После изчезна само ляв мигач ...; После забелязах, че мигача не работи само когато съм включил усилените задни светлини - щом ги изключа си имам мигачи; Сега най-веселото: имам мигачи, но когато дам ляв мигач и натисна спирачката, мигача спира да работи ... пусна ли спирачката пак си бачка Yellow_Flash_Colorz_PDT_42 Ета ти системата ... :D Сега проблем и с парното - до миналата седмица бачкаше като сауна. Една седмица не карах колата и днес сутринта парно нъцки... После през деня се оказа че духа топло само когато духат духалките на стъклото. Ако пусна тези които са към пасажерите от тях духа абсолютно студено Реотаните пък на задното съкло въобще не се нагряват ......... Пълен майтап ... Не знам дали някой разбира и може да ми помогне (за което разбира се ще бъда много благодарен) но толкова ме хвана днес яд, че даже ми стана смешно и реших да споделя :D Въобще, опасна работа .... това се казва кола с характер Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Дискотека" - ел. инсталацията се е побъркала ...
Collapse
X
-
Всяка една букса до която имаш достъп. Ама с така описаните проблеми, все едно някъде нещо дава накъсо, и тока прескача където и когато си иска... Не знам какво представлява инсталацията на тея коли, и повече от пръскане със спрея не мога да те посъветвам. Ако не помегне поне няма да навреди
Коментар
-
Днес си поиграх - напръсках всички релета и гнезда на бушоните; къде що букса видях, клемите на стоповете и разни там приспособени от предишния собственик клемореди. Едно от големите релета беше разтопило гнездата в които стои; Сложиш му нови обувчици за клемите. Проблема обаче не се реши. Явно обаче съм пипнал нещо, защото стоповете (имам предвид не светлините, като натисна спирачката, а стоп светлините които светят, когато са пуснати фаровете) изчезнаха съвсем. За сметка на това пък мигачите се оправиха :D Въобще пълна лудница....Халогените не ми светеха но като сритах едно реле, което виси на едни кабели точно до спирачната помпа, се оправиха и заработиха. Ще видя веригата към това реле, то ме съмнява... но се стъмни и оставих за друг ден. Въобще голямо забавление е това фиатче ... ама иначе пък вървииии ...ps: сега като поразгледах малко из haynes видях че това реле при спирачната помпа май е за инжекциона и няма нищо общо със светлините. А точно това, на което му сложих нови букси е за халогените. Загадка за мен е обаче защо на това реле две от кабелчетата бяха вързани заедно а средното му краче беше свободно...В тази връзка, дали може да ми дадете ел. схема на светлините и на таблото с бушоните и релетата ... Поздрави!XE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар