Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна една лампичка на таблото и разхода стана двоен :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна една лампичка на таблото и разхода стана двоен :)

Fiat Bravo 1.4 12v SX 98г. Лампичката е като една свещ .. четох някъде и си спомням, че описанието е "Проблем в системата за впръскване". Това става само зимата .. лятото не е светвала никога. Миналата зима имах същия проблем. Смених въздушен, горивен филтър, кабели... идеи?

Това постоянно ли свети? Наскоро беше коментирана темата за това светене и при мен се е получавало, ако двигателя ми е студен и пусна по инерция се получава този ефект, след изгасяването и новото запалване всичко е ок това някой го беше обяснил с действието на термодатчика, но немога да намеря темата,
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Автомобила загрява ли до нормална работна температура?
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Re: Светна една лампичка на таблото и разхода стана двоен

mikobig написа:
        Fiat Bravo 1.4 12v SX 98г. Лампичката е като една свещ .. четох някъде и си спомням, че описанието е "Проблем в системата за впръскване". Това става само зимата .. лятото не е светвала никога. Миналата зима имах същия проблем. Смених въздушен, горивен филтър, кабели... идеи?
        Свети ти лампата на инжекциона. Не чакай твърде дълго след светването, защото някои грешки се нулират след няколко рестарта на двигателя, а отивай веднага на диагностика на елкон. За да ти се вдигне толкова рязко разхода (но чак пък двойно ми се вижда много), една от възможните причини е ламбда сондата, а още повече когато тя е повредена, лампата на инжекциона свети, системата отчита и запаметява грешка.Ако наистина разхода ти се е вдигнал двойно, да нямаш пък теч от резервоара или спукани маркучи под капака ? И двете са доста опасни, можеш да се подпалиш някъде.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

NikMar написа:
          Това постоянно ли свети? Наскоро беше коментирана темата за това светене и при мен се е получавало, ако двигателя ми е студен и пусна по инерция се получава този ефект, след изгасяването и новото запалване всичко е ок това някой го беше обяснил с действието на термодатчика, но немога да намеря темата,
          да.. свети постоянно докато не загася двигателя 1-2 пъти.

Коментар

Jimy написа:
            Автомобила загрява ли до нормална работна температура?
            Загрява си нормално.

Коментар

Re: Светна една лампичка на таблото и разхода стана двоен

snake написа:
              mikobig написа:
              Свети ти лампата на инжекциона. Не чакай твърде дълго след светването, защото някои грешки се нулират след няколко рестарта на двигателя, а отивай веднага на диагностика на елкон. За да ти се вдигне толкова рязко разхода (но чак пък двойно ми се вижда много), една от възможните причини е ламбда сондата, а още повече когато тя е повредена, лампата на инжекциона свети, системата отчита и запаметява грешка.Ако наистина разхода ти се е вдигнал двойно, да нямаш пък теч от резервоара или спукани маркучи под капака ? И двете са доста опасни, можеш да се подпалиш някъде.
              Двойно е силно казано... но определено разликата е много голяма ... само веднъж продължих да карам докато лампичката свети ... и резултата беше 140км ... минати с над половин резервоар .. нормално каране на магистрала.. 120км/ч.Има ли възможност да е стъпковото моторче ,, имам приятел, който ми каза че имал подобен проблем с Опел?

Коментар

предполагам че ти светва това: виж снимката ....възможно е да имаш проблем в потенциометъра регулиращ подаването на горивото спрямо натискането на газта.Но най добре е да се направи диагностика защото може да са много проблемите и трудно ще те насочим кое е.
                Прикачени файлове
                Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

FiFo написа:
                  предполагам че ти светва това: виж снимката ....възможно е да имаш проблем в потенциометъра регулиращ подаването на горивото спрямо натискането на газта.Но най добре е да се направи диагностика защото може да са много проблемите и трудно ще те насочим кое е.
                  Автомобила на колегата е 1,4 ,а не 1,9 ТД 100 както си дал пример на снимките.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    FiFo написа:
                    Автомобила на колегата е 1,4 ,а не 1,9 ТД 100 както си дал пример на снимките.
                    на снимките е от ТД да но принципа е един и същ.нямам снимки от 1,4.просто за ориентир го дадох.
                    Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                    VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                    VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Working...
                    X