Колеги, хвърлете по един поглед на рисунката, да ми кажете за какви фиатки се ползва, че да я търся по-лесно. Някой преди мен е сложил един друг модел дето е с два пъти по-малък филтриращ елемент и ми се струва, че от това имам някои проблеми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазнава ли някой тази кутия за въздушен филтър?
Collapse
X
-
Re: Пазнава ли някой тази кутия за въздушен филтър?
stanleyhacker написа:Колеги, хвърлете по един поглед на рисунката, да ми кажете за какви фиатки се ползва, че да я търся по-лесно. Някой преди мен е сложил един друг модел дето е с два пъти по-малък филтриращ елемент и ми се струва, че от това имам някои проблеми.
-
stanleyhacker написа:Стефан, не ми казвай че е само за моята кола, че явно няма да я намеря никога!
Коментар
-
Не, явно някой преди мен е имал неблагоразумието да блъсне колата и после не е намерил същия филтър, и е натаманил онзи обикновения, дето май е и за карбуратор. Обаче ми направи впечатление че филтриращия елемент е доста по-малък, а и да не говорим, че клапата за топъл-студен въздух напълно липсва. Имам необяснимо черен ауспух (не и мазен) и свещи и се надявам да е от филтъра, стига да го намеря! Ще видя при италианеца като за начало.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Никак не е лесно да се намери. Варианта с 4 шпилки за захващане е много по-масов и се намира под път и над път, но този си е "mission imposible". Пиша от опит. Фиатът ми е като на колегата пуснал темата и е с газова, 99% съм убеден, че е фабрична или поне поставяна в Италия 94 година . Та при мен кутията беше в окаяно състояние - с цепки на 300 места, вследствие на достатъчно гърмежи през годините, и дори с доста липсващи парчета... Ами, 2-3 седмици търсих и така и не намерих. Понеже и при мен гърмеше като взех колата, точно 3 пъти си я лепих, докато хвана причинителя. А, и понеже и на мен в Нагъзина ми пробутаха филтър, който е по-малък, отколкото трябва да е за кутията, си реших проблема с конус на YED.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
ха ха и аз не намерих. На нашата темпра беше същата, и изобщо беше кошмар, щото всички части съм ги купувал като за дедра, понеже като кажа за фиат темпра с последния мотор и всички ми викат.... е колко па нов ще е тоз мотор, и после като им върна частите и се пулят като пукъли. Но кутията я лепих при тези дето правят брони, всичко на всичко гръмна 3 пъти ама си я оправих де, да стане почти като нова.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
TRENDi написа:Никак не е лесно да се намери. Варианта с 4 шпилки за захващане е много по-масов и се намира под път и над път, но този си е "mission imposible".FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
"Варианта с 4 шпилки" да се чете като "варианта с една шпилка" . 4-те са при едни други коли ...AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
За да не пускам нова тема... Сутрин , при студено време, преди да започне да работи ламбда сондата, двигателя работи много нестабилно поради богата смес. На акъла ми идва само и единствено дюзата, като виновник. Някой има ли друга идея?FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:За да не пускам нова тема... Сутрин , при студено време, преди да започне да работи ламбда сондата, двигателя работи много нестабилно поради богата смес. На акъла ми идва само и единствено дюзата, като виновник. Някой има ли друга идея?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар