...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Претапициране на тавана?
Collapse
X
-
Re: Претапициране на тавана?
Sven написа:Накои да знае с какво мога да си го направа сам и как.Или по добре къде могат да го претапицират че е пожълтял и е на некви петна А и най-важното - няква идея колко ще струва 10х1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
tonov написа:Crash73 написа:Само да не хукнеш да го миеш...!!! Предполагам знаеш опастността!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Материята ми прилича на пресована хартия. Като се изпере става мазало .Ужасно е и трябва да се претапицира, но си мисля, че може да се залепи плат и без да се сваля тавана.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
tonov написа:Crash73 написа:Само да не хукнеш да го миеш...!!! Предполагам знаеш опастността!1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Имам един таван почти нов, пазя си го за да смена моят когато имам време. Та на него имаше 2-3 малки петна(за разлика от този, който ми е в колата в момента). Реших да ги изчистя, като ги напръскам с "Vanish". Пръснах със спрея и след около 2-3 часа по късно петната изчезнаха, но останаха кръгли следи (чиста окръжност с потъмняла периферия) по местата които напръсках. Така че май претапицирането си е чиста работа.Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Един приятел си претапицира тавана на BMW-то и то с някакъв не особено скъп плат /обаче му отне 1 седмица + изобретяването на начини да притиска плата и да чака да съхнат отделни участъци/ и сега....о, чудо бавареца определено изглежда по-добре отколкото заводски. Още двама с 3-ки решиха да си претапицират таваните, ей тъй, щото изглежда по-добре от заводското. Та доколкото знам той ползва хелметекс за залепването, ама е много пипкава работаLancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
През лятото тапицирах тавана на Сеат Толедо при тапицер който е правил и други тавани Свали сенниците отпред свали и дръжките горе плафона и целия таван излезе от багажника както бяхме вдигнали капака.После махнахме старата тапицерия и с телена четка изжулихме основата .Намаза целия капак с хелмитекс и наложи новия плат отгоре.той си прилепно по всички гърбици и стана перфектно.По обратния начин го сложихме.Както казах това стана на Сеат Толедо а при как е незнам.Най е добре да отидеш при тапицер и то който вече се е учил на други тавани :D
Коментар
-
Първото ти мнение в този форум е в тема от 2005-та година. :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Без да се свали тавана не става нищо.Два тавана съм направил.На една астра комби и вектра седан.Сваляш тавана изчистваш стария плат.Минаваш с телена четка да падне гъбата на стария плат старателно да не нараниш тавана.Купуваш си нов плат за тавани.Има го в сив,светлосив,бежов,черен цвят.Тои е със залепена гъба 5мм от едната страна.Взимаш си 2 кутии хелмевект една четка да мажеш лепилото и малък валяк да притискаш плата.Мацаш лента широка 20-30см на тавана.Чакаш да дрьпне и полагаш плата като притискаш с валяка не много силно за да не проникне лепило в болончетата на гъбата на плата.Мажеш пак 20-30 см и пак така.гледаш ръцете да са ти абсолютно чисти за да не изцапаш плата с лепило.Трябват ти двама помощници и няколко бири.При условие че не ми е това работата се справих с тапицирването за около два часа макс.Не е трудно.Просто иска много играчка.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Както е писал колегата преди мен-без сваляне не става. Аз лично съм претапицирал два тавана - навремето имаше магазин за авто платове и мокети в Горубляне,но вече го няма .По последна информация имаше такъв магазин в базара на Дървеница при селските рейсове. Аз навремето си купих плат и с един приятел си разделихме една кутия лепило,което те продаваха. След като се почисти стария плат ,намазах с лепило и с помощта на гумена шпакла,много внимателно залепих новия плат. Не трябва да се притиска силно ,защото остават вдлъбнатини.Свалянето и качването отнемат много време. Трябва да го оставиш добре да изсъхне и тогава да го качваш.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар