Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Претапициране на тавана?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Претапициране на тавана?

...

По труден е демонтажа на самия таван от колкото самия му ремонт иначе след като го свалиш отлепяш стария плат намираш си нов подходящ плат лепи се с Хелметекс, имам един комшия тапицер които ги прави по тоя начин и взема 120 лв за цялата процедура с материалите

Коментар

Re: Претапициране на тавана?

Sven написа:
      Накои да знае с какво мога да си го направа сам и как.Или по добре къде могат да го претапицират че е пожълтял и е на некви петна А и най-важното - няква идея колко ще струва 10х
      Само да не хукнеш да го миеш...!!! Предполагам знаеш опастността!
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
        Колега, сподели за незнаещите pls Единственото което ми идва наум е че може да е картонен
        FIAT Tipo 1,4mi - EX
        Alfa Romeo 146ti - EX
        Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
          Crash73 написа:
          Колега, сподели за незнаещите pls Единственото което ми идва наум е че може да е картонен
          ами аз не знам от какъм материал е изработен но съм виждал изпран таван и не изглеждаше никак добре абе с една дума скапва се
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Материята ми прилича на пресована хартия. Като се изпере става мазало .Ужасно е и трябва да се претапицира, но си мисля, че може да се залепи плат и без да се сваля тавана.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

tonov написа:
              Crash73 написа:
              Значи, по принцип и да го миеш - става голямо мазало... получават се още петна.Другото което е - доста фирмички/автомивки се открехнаха и предлагат услуга: "миене/пране на таван". Точно тук идва кофти момента - както, и с каквито материали да го мият - тавана се отлепя и става... Х**НЯ! Направо се отлепя плата (или каквото е), и увисва надолу...Двама мои приятели си изпатиха, виждал съм го с очите си. Единия му набуха ПоксиПол и долу-горе стана, но другия направо го свали, понеже беше се отлепил повече от половината. Сега отвътре е като танк... И моят е зацапан, предимно от никотинови мазнотии, но като разбрах за това с "миенето" - просто го оставих така.Сега, не знам тези идеи за залепване на плат дали са удачни. Има вдлъбнатини, чупки, извивки... Да не стане като закърпени работнически гащи? Вие си знаете, ако искате пробвайте... :D Просто няма почистване тавана, ако не е чак толкова зле - не предприемайте нищо. Все пак отвън не се вижда, а и... колко често поглеждате към тавана?
              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Имам един таван почти нов, пазя си го за да смена моят когато имам време. Та на него имаше 2-3 малки петна(за разлика от този, който ми е в колата в момента). Реших да ги изчистя, като ги напръскам с "Vanish". Пръснах със спрея и след около 2-3 часа по късно петната изчезнаха, но останаха кръгли следи (чиста окръжност с потъмняла периферия) по местата които напръсках. Така че май претапицирането си е чиста работа.
                Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                BlueStorm transforms . . .
                . . . !!!

Коментар

Един приятел си претапицира тавана на BMW-то и то с някакъв не особено скъп плат /обаче му отне 1 седмица + изобретяването на начини да притиска плата и да чака да съхнат отделни участъци/ и сега....о, чудо бавареца определено изглежда по-добре отколкото заводски. Още двама с 3-ки решиха да си претапицират таваните, ей тъй, щото изглежда по-добре от заводското. Та доколкото знам той ползва хелметекс за залепването, ама е много пипкава работа
                  Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                  Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

През лятото тапицирах тавана на Сеат Толедо при тапицер който е правил и други тавани Свали сенниците отпред свали и дръжките горе плафона и целия таван излезе от багажника както бяхме вдигнали капака.После махнахме старата тапицерия и с телена четка изжулихме основата .Намаза целия капак с хелмитекс и наложи новия плат отгоре.той си прилепно по всички гърбици и стана перфектно.По обратния начин го сложихме.Както казах това стана на Сеат Толедо а при как е незнам.Най е добре да отидеш при тапицер и то който вече се е учил на други тавани :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Вижте вижте,защо не го свалите,вземете една самобръсначка,обръснете го и го боядисайте!!!
                      1.3 Turbo i.e

Коментар

Първото ти мнение в този форум е в тема от 2005-та година. :D
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Без да се свали тавана не става нищо.Два тавана съм направил.На една астра комби и вектра седан.Сваляш тавана изчистваш стария плат.Минаваш с телена четка да падне гъбата на стария плат старателно да не нараниш тавана.Купуваш си нов плат за тавани.Има го в сив,светлосив,бежов,черен цвят.Тои е със залепена гъба 5мм от едната страна.Взимаш си 2 кутии хелмевект една четка да мажеш лепилото и малък валяк да притискаш плата.Мацаш лента широка 20-30см на тавана.Чакаш да дрьпне и полагаш плата като притискаш с валяка не много силно за да не проникне лепило в болончетата на гъбата на плата.Мажеш пак 20-30 см и пак така.гледаш ръцете да са ти абсолютно чисти за да не изцапаш плата с лепило.Трябват ти двама помощници и няколко бири.При условие че не ми е това работата се справих с тапицирването за около два часа макс.Не е трудно.Просто иска много играчка.
                          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Както е писал колегата преди мен-без сваляне не става. Аз лично съм претапицирал два тавана - навремето имаше магазин за авто платове и мокети в Горубляне,но вече го няма .По последна информация имаше такъв магазин в базара на Дървеница при селските рейсове. Аз навремето си купих плат и с един приятел си разделихме една кутия лепило,което те продаваха. След като се почисти стария плат ,намазах с лепило и с помощта на гумена шпакла,много внимателно залепих новия плат. Не трябва да се притиска силно ,защото остават вдлъбнатини.Свалянето и качването отнемат много време. Трябва да го оставиш добре да изсъхне и тогава да го качваш.
                            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Working...
                            X