Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискове за спирачки за Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дискове за спирачки за Пунто

Ходих в един сервиз да ми погледнат спирачките и момчетата там казаха че дисковете са ми прекалено изтъркани и че всеки момент могат да се счупят. Дебелината им е 6,5 мм. Ще съм благодарен ако някой ми каже колко трябва да е допустимата дебелина, колко са дебели като нови и какви са им долу горе цените - нови и по моргите. Става въпрос за дискове 240 мм - така наречените малки за Пунто доколкото знам (мисля че има и 257 мм). Моля дайте съвет какво да правя. P.S. Нужна ли е смяна на накладки след смяна на диесковете.
    Punto SX 1.1 55

Май бяха по 25 лв, хубаво е да смениш и накладките
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: Дискове за спирачки за Пунто

Punto SX написа:
      Ходих в един сервиз да ми погледнат спирачките и момчетата там казаха че дисковете са ми прекалено изтъркани и че всеки момент могат да се счупят. Дебелината им е 6,5 мм. Ще съм благодарен ако някой ми каже колко трябва да е допустимата дебелина, колко са дебели като нови и какви са им долу горе цените - нови и по моргите. Става въпрос за дискове 240 мм - така наречените малки за Пунто доколкото знам (мисля че има и 257 мм). Моля дайте съвет какво да правя. P.S. Нужна ли е смяна на накладки след смяна на дисковете.
      Дисковете са за незабавна смяна !!-Абсолютно точно са ти казали !Дискове 240 мм.Дебелина - нови- 10.8-11.1 мм.Мин.дебелина след престъргване-9.55 мм.Мин.допустима дебелина -9.2 мм. Колкото до цените,най-различни са ,зависи от къде ще ги вземеш и каква марка са,също и системата... Приблизително между 50-90 лв. за к-т /2 бр./ Ако накладките са в нормите за износване,не е нужно да се сменят...Успех !
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Слагай комплект,по добре е на новите дискчета и нови накладки,гледай да са по меки накладките нищо че по рано се сменят. Успех
        FIAT Coupe

Коментар

Мерси за отговорите, но ме притеснява как при мин допустима дебелина от 9,2 мм моите са стигнали до такова изтъркване 6,5 мм. Дали има нещо нередно по системата или всичко е резултат от намеса на предишен собственик, или пък колата е на прекалено много км. Понеже е карана само в бг и предимно градско. По показания на км е на 65000 км и по думите на предишния собственик реални. Какво мислите по въпроса защото според мене има нещо което не е така.
          Punto SX 1.1 55

Коментар

Punto SX написа:
            Мерси за отговорите, но ме притеснява как при мин допустима дебелина от 9,2 мм моите са стигнали до такова изтъркване 6,5 мм. Дали има нещо нередно по системата или всичко е резултат от намеса на предишен собственик, или пък колата е на прекалено много км. Понеже е карана само в бг и предимно градско. По показания на км е на 65000 км и по думите на предишния собственик реални. Какво мислите по въпроса защото според мене има нещо което не е така.
            От градското каране е, а и така ги правят вече.Имам и Рено 5-1.6d, купено навремето от автокореком.Е, дисковете още карат.А на Пунтото също ги смених. Във Ванто Трейд когато отидох за смяна на ремъци, ги видяха и казаха с тези дискове няма да те пуснем от сервиза.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Punto SX написа:
              ...изтъркване 6,5 мм. Дали има нещо нередно по системата или всичко е резултат от намеса на предишен собственик...
              Няма намеса ами има пълна немърливост. Все едно да не си смениш гумите дори когато стигнеш 2мм грайфер, ами да ги караш и след като се покажат конците и теловете 55 лв са горе долу комплект два диска - сменяй ги незабавно заедно с накладките (освен ако не са чисто нови)
              no pain no pain

Коментар

Working...
              X