Здравейте, имам едно питане относно този ДВГ -1.6 i.e. на Фиат Темпра. Двигателя дали е F.I.R.E., т.е. дали предпазва клапаните при късане на ангр.ремък или .......ако скъса става "мазало" Поздрави и весел уикенд .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мачка ли клапани този ДВГ ?
Collapse
X
-
Atanas71 написа:Някой може ли да каже има ли "вентилиран" двигател който да не удря клапани
Коментар
-
gamma написа:Това идва от VALVE - клапан, вентил. Вентилиран би трябвало да значи с повече вентили респ. клапани
Коментар
-
Издребнявате!Всички знаете че "вентилиран" се казва на мотор с 4 клапана на цилиндър.Тоя лаф мен лично ме дразни.2.0 20V удрря само всмукателните клапани щото са по големи, изпускателните се разминават.При този мотор поражения по буталата не се получават защото не става "мазало" а само изкривява клапаните така че да стоят от едната страна опряли в леглото а от другата на 5 мм от него.
Коментар
-
npace написа:Издребнявате!Всички знаете че "вентилиран" се казва на мотор с 4 клапана на цилиндър.Тоя лаф мен лично ме дразни.2.0 20V удрря само всмукателните клапани щото са по големи, изпускателните се разминават.При този мотор поражения по буталата не се получават защото не става "мазало" а само изкривява клапаните така че да стоят от едната страна опряли в леглото а от другата на 5 мм от него.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Някой може ли да каже има ли "вентилиран" двигател който да не удря клапаниФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Някой може ли да каже има ли "вентилиран" двигател който да не удря клапани
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Някой може ли да каже има ли "вентилиран" двигател който да не удря клапаниFiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар