Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Пунто 1.1 - 1994 г. - губи мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Пунто 1.1 - 1994 г. - губи мощност

Ами като го запаля и тръгна с него,след като оборотите са ми паднали на 900,колата ми е пъргава и си върви супер.След като загрее и стрелката стигне на нормална температура(средата на термометъра),колата става като спъната-тръгва с усилие и повече газ и започва да ми харчи повече...оборотите са си все същите на без скорост.Дори на тръгване на първа,а понякога и на 2 ми притриша....Скоростите леко ми вият(такава си я взех-сложих добавка, но нулев ефект),дали проблема не идва от тях....или е свързано нещо с ремъка... въздушният филтър има ли връзка с това,колко ти харчи колата?

колега аке е 1.1 е нормално спаред мен :D :D или ака и сложиш газ нема тии кааам :D :D моито е 1.6 паля и счезвам в мракаа

Коментар

V@cho написа:
      колега аке е 1.1 е нормално спаред мен :D :D или ака и сложиш газ нема тии кааам
      Глупости, аз имам същото и няма такива работи тези басни ги разправяй в детската градина. Само че в момента не ми идва нищо като идея от какво може да е.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
        V@cho написа:
        колега аке е 1.1 е нормално спаред мен :D :D или ака и сложиш газ нема тии кааам
        Глупости, аз имам същото и няма такива работи тези басни ги разправяй в детската градина. Само че в момента не ми идва нищо като идея от какво може да е.
        хахахахаххахахаххахахахахаххахах не ме караи да се смея такъф малак двигател върви ноистина но... :D 1-во сложи му газ или вклучи му климатик :D или да се понапълни със хора или на некои баир хаха нема да изброявам повече :D за да върви тря да си е на бензин и да се возят 2-ма или 3-ма нормално дебели хара :D :D :D :D :D нема тии каам др.. шот ма избива на смях от 1.1 кво искашш нзз ....

Коментар

пунто

като начало може да се закачи на диагностика може да излезе нешо като почне да го прави този проблем- като е е загряла де не само да се видаг грешки ами и като работи /динамичен режим/как е може някой датчик да прави мизерий моята е 1.2 75 и с клима и хора на газ няма проблем върви на бензин играе роля t дагчик и сонда за разхода това е по електрониката от която може да се влияе от температурата
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Някои газови също ползват Т датчик и ламбда сонда(пример ламбда контрол системите)
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

АМА АЗ НЕ СЪМ НА ГАЗ....ИМАХ ВПРЕДВИД,ЧЕ ДОКАТО НЕ Е ЗАГРЯЛ МОТОРА-САМО ГАЛЯ ПЕДАЛА НА ГАЗТА,А ПОСЛЕ КОЛАТА ВЪРВИ С ВИДИМО УСИЛИЕ И С ПО-ГОЛЯМ НАТИСК НА ПЕДАЛА....ДАЛИ ЛАМБДА СОНДАТА ИМА НЯКАКВА ВРЪЗКА...?ТУКА ,ЧЕТА ЗА ИЗБЯГАЛИ ЗЪБИ НА РЕМЪКА И СЕ СТРЯСКАМ ДА НЯМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ....НО ПЪК НА 5 ВДИГАМ 150....

Коментар

pavel1973 написа:
                АМА АЗ НЕ СЪМ НА ГАЗ....ИМАХ ВПРЕДВИД,ЧЕ ДОКАТО НЕ Е ЗАГРЯЛ МОТОРА-САМО ГАЛЯ ПЕДАЛА НА ГАЗТА,А ПОСЛЕ КОЛАТА ВЪРВИ С ВИДИМО УСИЛИЕ И С ПО-ГОЛЯМ НАТИСК НА ПЕДАЛА....ДАЛИ ЛАМБДА СОНДАТА ИМА НЯКАКВА ВРЪЗКА...?ТУКА ,ЧЕТА ЗА ИЗБЯГАЛИ ЗЪБИ НА РЕМЪКА И СЕ СТРЯСКАМ ДА НЯМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ....НО ПЪК НА 5 ВДИГАМ 150....
                иди на диагностика! така както казваш ми се струва че лампда сондата ти е заминала. щоъо попринцип когато е студена колата лампда сондата неработи компютара дава информацията не лампдата. след като загрее колата си започва да работи сондата. и ако еп рее*ана ще ти прави точно това което казваш колега

Коментар

V@cho написа:
                  NikMar написа:
                  V@cho написа:
                  хахахахаххахахаххахахахахаххахах не ме караи да се смея такъф малак двигател върви ноистина но... :D 1-во сложи му газ или вклучи му климатик :D или да се понапълни със хора или на некои баир хаха нема да изброявам повече :D за да върви тря да си е на бензин и да се возят 2-ма или 3-ма нормално дебели хара :D :D :D :D :D нема тии каам др.. шот ма избива на смях от 1.1 кво искашш нзз ....
                  А ти най напред прочети какъв е проблема на колегата и тогава приказвай.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

До колкото схванах, колата като загрее не набира добре, но все пак вдига 150км/ч. което за този мотор е добре. 1. Ако се насочите към ламбда сонда, то проверете най напред дали е с подгряване? Ако е с подгряване дали работи?2. Просто я изключете от куплунга и ако колата се оправи, проблема е ясен.V@cho: Колега, ясно е че имаш по-мощен мотор, но това не ти дава право да се присмееш на колегата пуснал темата. Аз лично не видях нищо полезно в твоите постове. Все пак тук хората се опитват да си помогнат!!!
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

и АЗ го имам 1.1 Пунтото и е на ГАЗЗЗЗЗЗЗЗ бяга със 160 без проблем ,таи че няма кво ми приказват такива дето не са се качвали на коли 1.1 е вярно неса самолети, но 160-170 си ги поддържат, 6 човека в колата 120 на газ по баир .... Както каза колегата може да е от ламда сондата, дранажния ремък също има значение.Ма туи дето вика ,че студена бяга повече ,мисля че нещо не е наред компресията ,хубаво е да се замери.
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

[quote="Fiat_Punto11"]и АЗ го имам 1.1 Пунтото и е на ГАЗЗЗЗЗЗЗЗ бяга със 160 без проблем ,таи че няма кво ми приказват такива дето не са се качвали на коли 1.1 е вярно неса самолети, но 160-170 си ги поддържат, 6 човека в колата 120 на газ по баир .... Както каза колегата може да е от ламда сондата, дранажния ремък също има значение.Ма туи дето вика ,че студена бяга повече ,мисля че нещо не е наред компресията ,хубаво е да се замери.[/quoколега,какав е този дренажен ремък?

Коментар

Working...
                        X