Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

6 степенна кутия за пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

6 степенна кутия за пунто?

Сори ако е писано по темата, търсих из форума, но конкретен отговор не намерих.Въпроса ми е става ли 6-степенната скоростна кутия от Рunto Fire, на нормално-модел 95, Пунто S, води се 60 коня. Заслужава ли си да се сменя (поне според мен разход и "top speed " би трябвало да се подобрят).Бях изровил отнякъде предавателни числа които ги дават абсолютно еднакви до 5 включително, на 6-та пада съответно 0,7-и нещо :1,НО дават че разхода е по-голям на 6 степенната , както и мах. скорост е еднаква при еднакъв мотор ,което е супер странно според мен.

Тази скоростна кутия се слага единствено на този мотор с цел подобряване на динамиката на автомобила с малко двигателче!За разхода по каталог е вярно това (незнам защо) а максималната скорост се определя главно от мошността на колата - направи си едно сравнение между различни коли и ще видиш че с еднакви показатели за мошност има почти еднакви максимални километри - (естествено е че има изключения)
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Добре де аз само не разбрах на кой мотор?Мисля че беше на 1.1 Fire тази кутия, но става или не-става на Punto S 60 1.2 ?

Коментар

Working...
      X