stivst написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо стана с колана :-( Помагайте!
Collapse
X
-
Ай сега да ви кажа каква е хавата с колана. На първо време вземай една бухалка или по-добре желязна тръба 3/4 цола и обратно при тапицера да му направиш главата мека, дето се прави на хитър. Това чудо се появява, когато колата се е джаснала някъде и се е наложило коланът да си изпълни задачата, сиреч да се стегне. По-старите коли вместо пиропатрони имат едни инерционни механизми с пружини. Както и да е, това чудо от тапицерски манипулации просто не може да излезе. Пък то се показва, за да напомня, че при следващ удар, коланът няма да работи както трябва. И какво правят гяволите. Сменят устройството с такова от кола, която не е претърпявала ПТП и на негово място слагат сдуханото. После правят отстъпка в цената на услугата - в случая тапицерската, щото са малко гузниFiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Колега това с пиро -патрона и тази сигнална пластмаса с удивителна, е често срещан проблем при свалянето и тапицирането на седалки. И на мен ми се случи докато си слагах кожения салон на Астрата. Пиро патрона се задейства при малко по- силно поставяне върху работния плот. Лошото е че няма възможност за оправяне на този дефект на колана сменя се само с нов пиро патрон. Тази пласмаска може да се изреже за да не те дразни много или ако не е капсулована закопчалката на колана да разглобиш и махнеш.ФИАТ МАРЕА 1,9ТД
Коментар
-
kamen sholev написа:Колега това с пиро -патрона и тази сигнална пластмаса с удивителна, е често срещан проблем при свалянето и тапицирането на седалки. И на мен ми се случи докато си слагах кожения салон на Астрата. Пиро патрона се задейства при малко по- силно поставяне върху работния плот. Лошото е че няма възможност за оправяне на този дефект на колана сменя се само с нов пиро патрон. Тази пласмаска може да се изреже за да не те дразни много или ако не е капсулована закопчалката на колана да разглобиш и махнеш.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар