Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

съвет за автоаларма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

когато слагаха алармата вкъщи си говорих с техниците и те ми казаха че за алармата са важни 2 неща:1. никога да не се задейства без да има причина2. винаги да се задейства ако има такаваи ми казаха че цената е според качеството!...казаха ми и че най-добрите аларми се правят в Израел.П.П.: то... ако се замисли човек... и новата S class на Мерцедес не струва толкова... ако и сметнеш чарковете, обаче за съжаление "евтини гащи няма"
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
      когато слагаха алармата вкъщи си говорих с техниците и те ми казаха че за алармата са важни 2 неща:1. никога да не се задейства без да има причина2. винаги да се задейства ако има такаваи ми казаха че цената е според качеството!...казаха ми и че най-добрите аларми се правят в Израел.П.П.: то... ако се замисли човек... и новата S class на Мерцедес не струва толкова... ако и сметнеш чарковете, обаче за съжаление "евтини гащи няма"
      Съгласен, ама много! И аз едно време си сглобявах аларми за, какво ли не, но когато навлязоха с пълна сила микропроцесорите се отказах, защото за да направя аларма с транзистори, която да има същите финкции, като фабрична с микропроцесори трябваше да я направя с размерите на табуретка! Все пак, ако мислите, че за 30лв. ще си вземете прилична аларма... аз определено не споделям това мнение. Но хора много, мнения също! И определено не мисля, че частите струват 10лв. Ако е сглобена в Китай може да струва и 3лв. и да я продават на килограм, но не и в България например.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

За да не отварям нова тема,знае ли някой къде се правят дистанционни за аларма?Понеже алармата на колата/Laserline/ е без дистанционни и е изключена.По сервизите ме съветват да си сложа направо нова,защото тук нямало представителство на Laser,но на мен хич не ми се ще.Та ако някой има информация по въпроса,моля да ме .Предварително благодаря
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Vladim написа:
          Аз ти препоръчвам да вземеш българско производство аларма, или скъпа западна закупена от фирмен магазин, а не от пазара! Избягвай аларми ала Илиенци, или такива за по 30лв. просто е несериозно да струва толкова. Хубава аларма не може да струва под 90-100лв! От там нататък зависи, какви екстри искаш към нея - инфрачервен датчик, пейджър и т.н.т.
          пълни глупости, тия от илиенци за по 30 камъка са желязни, карам с такава от 5 години?! само монтажа е майсторлък, другото майтапи-хахаххаа 100 лева ти да не живееш в 20-и век?

Коментар

pow написа:
            Vladim написа:
            Аз ти препоръчвам да вземеш българско производство аларма, или скъпа западна закупена от фирмен магазин, а не от пазара! Избягвай аларми ала Илиенци, или такива за по 30лв. просто е несериозно да струва толкова. Хубава аларма не може да струва под 90-100лв! От там нататък зависи, какви екстри искаш към нея - инфрачервен датчик, пейджър и т.н.т.
            пълни глупости, тия от илиенци за по 30 камъка са желязни, карам с такава от 5 години?! само монтажа е майсторлък, другото майтапи-хахаххаа 100 лева ти да не живееш в 20-и век?
            Да бе! Ти мислиш ли че някои ще се наеме да ти сложи аларма за по-малко от 20лв? И за мене 80 лв струва аларма с зони на сействие, обемни датчици, две дистанционни, имобилайзер, връзка с централното и контрол на всичко това с менюта. Ми май това на аларма за 30лв го няма...То и касетофон можеш да вземеш и за 100лв и за 10лв само че единият ще свири а другият ще подпръдва.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

pow написа:
              Vladim написа:
              Не, живея в 21-ви и не виждам, защо се заяждаш?!?!? Преди години се занимавах с монтаж на аларми и централни заключвания, сам съм сглобявал аларами и блокове за управление на централни. Просто споделих моето мнение по въпроса. Давам съвети само, когато съм сигурен в това, а хора, като теб ме карат да не си давам много зор и постовете ми да са само с питане, без да отговарям на никой за нищо. Всеки сам решава, колко струва колата му и колко заслужава да похарчи за аксесоари към нея.

Коментар

Аз скоро си сложих някаква българска, ако не се лъжа Милениум и или нещо от сорта, ма си има "всички екстри" дето се казва - шокови датчици, обемни датчици, микровълнови датчици а същи и накакви други дето реагират на повишена консумация на ток /дори и с 1W/, самостоятелно захранване на сирената, имобилайзер /който е дно реле на бензиновата помпа и когато си на газ от него няма ефект/, пейджър и други разни глупости. Хубавото /или лошото / е че съм с ключ със чип, та на него разчитам повече, а цената беше към 160 при един приятел в Свищов.На мен като пълен лаик по въпроса ми се струва че е добра, но да не дава господ да опирам до нея или до каското!
                Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

колега, виж този сайт http://eshop.bg много често го посещавам и мисля че някои неща си заслужаватаз лично съм си взел аларма от там с какви ли не екстри и съм доволен за сега Само трябва да намериш човек, който да ти я монтира
                  Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

е сорка бате Vladim , наистина прозвуча като заяждане, но не беше тва целта, просто от поста ти лъхаше на компетенция и заблуда, най-вероятно аз съм сгрешил, но geshabeli бате незнам кви са тия менюта, но моята има всичко тва и си струва сега 25 левчета на илиенци, дори едното дистанционно е "махагон" и е с 4 бутона . само поставянето е играчка, не толкова майсторлък. аре успех на всички и сори за "заяждането",но имах подобно с некъв фен от тука не звучеше добре -хаххахаха

Коментар

Абе то и ракия има по левче половин литър...

Коментар

kitaeza написа:
                        i mahni tva kara velosiped i pishi neshto gazarsko
                        Като попишеш малко повечко ще се светнеш :P

Коментар

колеги като заключа с централното колата след малко се пуска алармата и пищи малко -това се повтаря 3 пъти докато спре писна ми всеки път като я заключа е така алармата ми е LASSERLINE какво ще ме посъветвате да направя да се програмира отново ли ?

Коментар

никсън написа:
                            колеги като заключа с централното колата след малко се пуска алармата и пищи малко -това се повтаря 3 пъти докато спре писна ми всеки път като я заключа е така алармата ми е LASSERLINE какво ще ме посъветвате да направя да се програмира отново ли ?
                            Може някой от датчиците да й дава сигнал за нещо отворено (например прекъсвача, който е под предния капак, или пък например ако имаш някаква консумация на ток и алармата я регистрира). Според мен това е най-вероятно да е, а препрограмирането на алармата го пробвай чак след това.
                            Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

имам ли аларма?

Как да разбера дали имам аларма ако не са ми дали ключовете с дистанционно - къде да я търся ?(Това с електрошоковата палка ми хареса.)
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: имам ли аларма?

niko_ymn написа:
                                Как да разбера дали имам аларма ако не са ми дали ключовете с дистанционно - къде да я търся ?(Това с електрошоковата палка ми хареса.)
                                Най-лесно, като свалиш капака на бушонното табло в купето. Ако имаш аларма трябва да има едно ключе ON/OFF под капака. Загледай се също така в плафона, който осветява купето (предния). Ако има аларма трябва да намериш върху плафона мънички бутончета, които се натискат с остър предмет. Ако няма местата на бутончетата са запушени. Това май е най-лесният начин...

Коментар

Working...
                                X