Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване на ниски об., моля за съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прекъсване на ниски об., моля за съвет

Не бях влизал тук от...40000км Общо 50 и кусур му навъртях откакто го взех - никакви проблеми. До сега - почна леко да прекъсва на ниски обороти - смених 3 пъти свещи, проблема се оправяше за известно време и после пак се появява. На газ се усеща по-силно, но и на бенз го има, едва доловимо. На об. над 1000 няма проблеми. Колата винаги я паля и гася на възможно най-скъпия бенз. Ориентирал съм се към смяна на кабели, след това на бобина и след това на датчик запалване. Съвет кое първо да елиминирам, тъй като нямам финансова възможност за всичко накуп? Благодаря
    1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

ами , замери си компресията

Коментар

Re: Прекъсване на ниски об., моля за съвет

nadq написа:
      Не бях влизал тук от...40000км Общо 50 и кусур му навъртях откакто го взех - никакви проблеми. До сега - почна леко да прекъсва на ниски обороти - смених 3 пъти свещи, проблема се оправяше за известно време и после пак се появява. На газ се усеща по-силно, но и на бенз го има, едва доловимо. На об. над 1000 няма проблеми. Колата винаги я паля и гася на възможно най-скъпия бенз. Ориентирал съм се към смяна на кабели, след това на бобина и след това на датчик запалване. Съвет кое първо да елиминирам, тъй като нямам финансова възможност за всичко накуп? Благодаря
      Здравей nadq,Имах подобен проблем в началото на годината. Провери си първо моторчето за празен ход, което поддържа оборотите, когато колата загрее. Ако ще сменяш каквото и да е, първо отиди да ти направят компютърна диагностика, за да не даваш пари за неща, които всъщност работят, тъй като аз сменях сменях и накрая се оказа разминаване на два зъба на ангренажа (мастойри майстори ). Ако са кабели или свещи, шума от нормалната работа на двигателя трябва да се е променил.Чакам да кажеш какво е станало

Коментар

u_bo написа:
        ами , замери си компресията
        Опитваш се да ме плашиш?
        dkesov написа:
        Ако са кабели или свещи, шума от нормалната работа на двигателя трябва да се е променил.
        Освен леекото прекъсване няма нищо друго...какъв шум, двигателя си пее, както и преди Дам, просто кабели - снощи, по тъмно отворих капака и...заря Знаех си, че не може да е нещо друго - ей, напук на всички - 50000км и колата е 6 Освен каретата, които щракаха още като я взех и смених чак сега, а сигурно можеха да изкарат още кой знае колко...Мерси и безаварийна p.s. дали си заслужава да дам 130лв за Бош кабели или някакви други за 50-60 лв, като Magnet Mareli...?

Коментар

nadq написа:
          Дам, просто кабели - снощи, по тъмно отворих капака и...заря Знаех си, че не може да е нещо друго - ей, напук на всички - 50000км и колата е 6 Освен каретата, които щракаха още като я взех и смених чак сега, а сигурно можеха да изкарат още кой знае колко...Мерси и безаварийна p.s. дали си заслужава да дам 130лв за Бош кабели или някакви други за 50-60 лв, като Magnet Mareli...?
          аз си взех едни от едно магазинче на оборище за 80лв лятото. Смятам, че няма смисъл да се дават повече пари много се радвам, че си открил проблема!

Коментар

126 лв от T&N за кабели дадох. Като ги сложих и колата заспа В Бош не правят вече за 1.4 12V, иначе старите ми бяха такива, кой знае - сигурно са оригиналните от ’95, хах. Не ми се рискуваше с някакви за 50-60 лв.

Коментар

Нищо лошо няма в евтините. Препоръчвам Tesla и/или Janmor.Те оригиналните едни качествени...
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

За 1.4 стават кабели от Лада Самара май, 12-15лв. Не съм го пробвал лично, но колеги са слагали и няма проблем.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                  За 1.4 стават кабели от Лада Самара май, 12-15лв. Не съм го пробвал лично, но колеги са слагали и няма проблем.
                  То, за лада чарколяците в пъти по-евтини, но и се трошат в пъти по-бързо Личен опит специално за запалителна система, ходова част..имах 5-ца, бащата търкаляше 1500S, не са лоши коли, но калпаво части

Коментар

Working...
                  X