Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв размер на болтове железни джанти 14" Fiat Marea

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв размер на болтове железни джанти 14" Fiat Marea

Здравейте...оборудван съм с 4 нови гуми, монтирани на 4 железни джанти, балансирани, куршум им е лят, пита им е месена...само дето като тръгнаха да ги слагат в гумаджийницата ми казаха, че са ми дълги старите болтове.Карам Fiat Marea Weekend 1.8 16V 1999 година. С алуминиеви джанти 15-ки съм. Купих съответно железни 14-ки, ЕТ 43 мм, 5.5J.Болтовете от 15-ките щели да опират и ми трябват по-къси - но никъде не можаха да ми кажат точен размер. И в Workshop manual-а не намирам, за книжката с колата да не говорим.Така че се надявам на вашата помощ, защото си е грехота да си гледам зимните гуми в апартамента Благодаря
    FIAT Marea Weekend 1.8 HLX '99

Re: Какъв размер на болтове железни джанти 14" Fiat Mar

pepi написа:
    Здравейте...оборудван съм с 4 нови гуми, монтирани на 4 железни джанти, балансирани, куршум им е лят, пита им е месена...само дето като тръгнаха да ги слагат в гумаджийницата ми казаха, че са ми дълги старите болтове.Карам Fiat Marea Weekend 1.8 16V 1999 година. С алуминиеви джанти 15-ки съм. Купих съответно железни 14-ки, ЕТ 43 мм, 5.5J.Болтовете от 15-ките щели да опират и ми трябват по-къси - но никъде не можаха да ми кажат точен размер. И в Workshop manual-а не намирам, за книжката с колата да не говорим.Така че се надявам на вашата помощ, защото си е грехота да си гледам зимните гуми в апартамента Благодаря
    Най-евтино ще ти излезе да си намериш от някоя морга от Лада.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Върви в един магазин с резервни части за Лада или Жигули, че и полски Фиат - там ще ти дадат подходящия размер. За проба си отвий един от болтовете на летите джанти и навий новия. Той, макар и по-къс, ще се навие, колкото да прецениш дали е подходящият размер като дебелина. Иначе, на дължина, ще го сравниш с махнатия от лятата джанта.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
        Върви в един магазин с резервни части за Лада или Жигули, че и полски Фиат - там ще ти дадат подходящия размер. За проба си отвий един от болтовете на летите джанти и навий новия. Той, макар и по-къс, ще се навие, колкото да прецениш дали е подходящият размер като дебелина. Иначе, на дължина, ще го сравниш с махнатия от лятата джанта.
        Само че колко къс да взема ?Ще търся по-къс ама да не дойде по-дълъг или пък прекалено къс, нищо, че е по-къс от този на 15-ките ?
        FIAT Marea Weekend 1.8 HLX '99

Коментар

Е, все пак от магазин за Лада няма да ти дадат болтове за трактор Беларус, тъй че вземи болтове за Лада и си свиркай с новите зимни гуми, още повече щом им е лят куршум и другите салтанати...
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

За железните джанти болта е 25мм (само резбата, без главата). Поне за Браво-то, предполагам, че и за Мареа-та е така. Освен това имаше колега от форума който продаваше такива болтове.Намерих го, ама се оказа, че са само 10бр.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25770&highlight=%E1%EE%EB%F2%EE%E2 %E5"болтове за метални джанти - 5 лв. 10 броя "
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Моите на Бравото за железните джанти са 25мм дълги....а за алуминиевите си купих болтове на 32мм
              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Болтове за джанти

Имах подобен проблем миналата есен. При поставяне на джанти ламаринени 14" след като свалих алуминиеви 15" болтовете не можеха да стегнат джантата. Опитах да почистя резбата с метчик / мисля че е М12х1.25 /. Внимателно го навих и болтовете станаха на тия джанти. Завиват се над 10 оборота и не опират отзад никъде. Така карах миналата зима, а тия дни ще слагам зимните гуми отново.
                МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
                БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

Working...
                X