Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети при избор на мареа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвети при избор на мареа!

Здравейте колеги, дойде време и аз да пусна подобна тема. Демек кола ще се взима де. Спрял съм се на мареа 1,6 или 1.8 бензин естествеко като след време задължително газ.Та ви моля за малко съветчета какво трябва да гледам, на кое специално да обърна внимание и такива ми ти работи. Естествено за вуншният вид знам годе долу какво да се гледам но по ДВГ съм много зле.живо ме интересува и как мога да проверя дали работи климатика при положение че станаха вече студове. аз не съм карал кола с клима и не знам как трябва да се държи по принцип.реших да пусна темата понеже гледах една кола на голубляне и нещо на студено и поикрайкваха малко оборотите и онзи почна да ми говори как било заради свещите че е мит ДВГ и такива ми ти работи, а мисля че проблема може да се окаже доста по сериозен. но това на страна,просто ако може някое съветче да дадете ще съм много благодарен П.С.: забравих да кажа, ако нещо не съм уцелил темата ПЛС преместете я на подходящото място
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Re: съвети при избор на мареа ПЛС!

Ewing написа:
    на голубляне и нещо на студено и поикрайкваха малко оборотите
    там са "хвани единия та удари другия" или нещо от сорта беше лафа, но правилно си се ориентирал. Според мен здрав двигател с компютърно управление, оборотите винаги коват, без значение от времето. дали ще закове на 1300 за бензинка, или пък на 850 за ЖТД, не трябва да има колебание никакво. Климатика трябва да е поне 6 градуса околни, за да се надяваш да заработи. Заработването се усещо като леко разколебаване и може би понижаване на оборотите с 50-100.Утре ще гледам Мареа на горубляне, била много читава, ЖТД обаче.

Коментар

ако е една бяла и не е комби нещо не ми хареса на мен, прекалено силно тропаше ДВГто. иначе имаше преди 2 седмици една много лачена сребристо сива компби дизеларка, не помня ЖТД ли беше но салона беше супер запазен и работеше идеално. само шофьорския праг беше здал багажа от към боя, явно жена я е карала и като е подпирала с токовете и е одрала боята иначе беше добра количката.иначе мареи почти няма. аз продължавам с диренето и дано изпадне някоя като за мен ....работеща де УСПЕХ и на теб с търсенето!!!
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Задължително провери как работи охлаждането/термостата/парното - за симата е доста важно да са ок. Аз си взех лятото, тогава не ми дойде на акъл да проверя парното и... преди месец проблемът бе налице. Хубаво е да я покараш, за да видиш как е окачването. Провери дали като загрее оборотите са стабилни (много е важно стрелката да не играе, както понякога се случва). Добре огледай цвета на охладителната течност в казанчето. То нещата много опират до късмет, когато колата се купува в БГ. Успех с покупката!

Коментар

Виж как е положението и на таблото: загасва ли лампата на инжекциона (прилича на цигара) след запалване, има ли нещо друго, което след запалване да свети в червено ? Огледай и прословутото казанче на чистачките, ако е празно непременно го напълнете с вода да видиш дали тече. Пробвай и задната чистачка и задната пръскалка, ако мареата е комби разбира се .
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

първо мерси за съветите. Колкото и коли да гледах до сега всичките имаха различна течност за охлаждане. некои от тях баша сини, други селени и винаги имаше налепи от вътрешната стана на казанчето. последната което и играйкаха оборотите биеше на черно отлаганията в казанчето за антифриза. иначе всичко е на късмет. дано само не се набутам с някоя бясна кошница да се чуда как да я оправям послемерси още веднъж!
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Току що гледах Мареа комби ЖТД. Всички лампи изгасват нормално. Също и инжекциона. Лампата на свещите мига = изгоряла свещ(и). Около филтъра горивния силно мирише на нафта = тече. Стрелката не кове средата и се колебае = термостат. Фаровете са оригинални = колата не е удряна отпред, или поне не е чупен фар. Върви съвсем норамлно като ЖТД, няма колебание нито във високи, нито в ниски обороти. Пали нормално. Клапата за вътрешен въздух работи. Всички ел. системи работят на първо четене. Не пуши в странни цветове, работи плавно, гладко. Това е което гледах в мареата като за начало.

Коментар

днес гледах една,мног одобра с новата емблема отпред (кръглата) коли4ката като купе беше запазена всичко и работеше. малко беше поочукана от тук оттам но сравнително малко (аз понеже си вода един френд с мен и тои по ги чатка) каза, че доста от нещата са пребоядисвани, таван, заден капак и единия преден калник. другия проблем беше, че при изфорсиране на двигателя се чуваха припукваници и чак тогава форсираше а и при положение че вчера пак гледах колата и я палих днес едвам запали. не мисля че беше от акупулатора ми нещо друго. единия от пичовете каза че може да я закараме на диагностика но като че ли се разколебах. нещо цялосно не ми хареса. аз искам като взема кола да пали от раз. мойта старата Темпричка при -10 палеше без проблеми нищо че беше на 18 години.и така, търсенето продължава.п.с.ще кажеш ли ПЛС има ли някакъв пиниз да разбера за тази клапа за купето, на тази кола я пробвах но не усетих разлика, нещо избръмча в купето леко но дали я отвори или затвори не знам.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast

Коментар

За клапата най-лесно проверяваш влизаш вътре и натискаш копчето да затвори, пускаш вентилатора да върти, а някой отвън трява да държи запалена цигара пред дясната чистачка, ако вътре не ти замирише, натискаш копчето и вече трябва да влезе въздух отвън, който да вкара и цигарен дим, така най-лесно се проверява, може и с някакви други меризми. По принцип щом се чува бръмчене, значи работи, но има вариант самата клапа да е счупена и да бръмчи само моторчето.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal: това е много хитно не се бях сещал аз си мислех какви ли не магарии че се правят а то супер просто било следващата кола която гледам определено ще пробвам. МЕРСИ!
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Аз я проверих така: вентилатора на 3, и натискам копчето за смяна на позицията на клапата. Чува се позиционирането, и също така за кратко скоростта на вентилатора се увеличава, за около 1.5-2 секунди. Това е момента в който има най-малко съпротивление на въздуха, защото хем се върти въздуха в купето, хем смуче и отвън колкото може. Другото е - сваляш филтъра наклиматика, и гледаш под него - клапата се вижда много ясно дали се движи или не.

Коментар

Според мен добър вариант е МОДИФИКАЦИЯ: 1.9 JTD 110 (110 Hp)Разгод - градско7 л/100кмРазход - извънградско4.5 л/100кмОбщ разход в смесени условия5.4 л/100кмвиж тук: http://fiat.testdrive.bg/modification/3371.html
                        Fiat, Lancia, Alfa Romeo - Testdrive.bg

Коментар

Re: Съвети при избор на мареа!

Първо се оглежда колата отвън .Да няма разлика в тоновете на боята между отделните елементи.Разлика в растоянията калници капаци и т.н.После разлика фарове стопове производител рефлектори да няма сменяни при удари.Провиснали врати при отворини такива прага да не е удраскан.Като седнеш вътре погледни тавана -тапицерията за ликета и дупки.Скоростен лост -педали-волан да не са истъркани аз километраж не гледам.Налична книжка и три броя ключове .Като дадеш контакт забележи кои лампи светят според зависи бензин -дизел после запали без газ лампите да загаснат ако липсва някоя обърни внимание.В момента за това се сещам след като запалиш цвят на аспух обороти температура перка и т.н
                          Мареа 1.6 16v 98г

Коментар

преди 3-4 години мислех да вземам такава машина, отзивите бяха добри.
                            Fiat, Lancia, Alfa Romeo - Testdrive.bg

Коментар

преди няколко дена карах една, не знам какво и имаше или това е нормално, но изобщо дори не се доближаваше до усещането че карам 113 коня, и на бензин и газ беше доооста спъната а имаше газов инжекцион. направо бях втрещен. мисля че трябва доста повече да върви. Старата ми Темпра като че ли вървеше повече за скромните си 78 кончета.това мареа 1.8 седан, а двигателя работеше перфектно, никакви вибрации, никакви странни шумове и държеше стабилни обороти.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Working...
                              X