Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прокарване на кабели за усилвател в Бравото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прокарване на кабели за усилвател в Бравото

Колеги , кажете къде най-лесно и с най-малко разглабяния на лайсни , жабки и друго щуротиики може да прокарам кабелите от акумулатора до усилватела , който е в багажника?

Ами мисля че от твоята страна, махаш лайсните и от там, от там е по близък пътя и до предпазителите от където е хубаво да вземеш ток. А и нали знаеш че кабела трябва да е як за да не го ползваш като реотан ... И мисля че тая тема е за раздел "Автоелектроника".
    Fiat Palio Weekend TD70
    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

lz2rmi написа:
      Ами мисля че от твоята страна, махаш лайсните и от там, от там е по близък пътя и до предпазителите от където е хубаво да вземеш ток. А и нали знаеш че кабела трябва да е як за да не го ползваш като реотан ... И мисля че тая тема е за раздел "Автоелектроника".
      Какви лайсни, какви предпазители?!?!? :D Закачаш един голям бушон (зависи от мощността на усилвателя) към плюса на акумулатора и от там тръгва дебелият захранващ кабел. В ъгъла, между калника и напречната греда ще видиш един гумен тампон в който влизат кабели. При мен имаше едно гумено удължение, което резнах и от там промуших кабела. Завираш ръка под таблото и се опиташ високо горе в ляво да напипаш кабела. Като го изтеглиш сваляш пластмасовите прагчета на шофьорското място и на пътника зад него. Те са захванато на няколко винтчета и доста щипки. Внимавай, защото праговете са чупливи! Имаше някаква мизерия с прекарването на кабела покрай колоната, но с подърпване на пластмасата и мокета и с мерак се получава!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Кабела е един дебел и на него има едно като дръжката на отвертка фазомер (голяма) и вътре в него има неква метална пластинка вълнообразна , тва ли е бушона?

Коментар

аз моя кабел само го набутах под ласните на вратата и всички пласмаси единствено махнах това което държи колана от вън и само набутване мога да кажа че нямам никакви проблеми а самата маса я хванах под задната седалка на един болт и така успех
          1.6 16v 96 г. 103 hp.
          България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
          Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

hwarang написа:
            Кабела е един дебел и на него има едно като дръжката на отвертка фазомер (голяма) и вътре в него има неква метална пластинка вълнообразна , тва ли е бушона?
            Тва е. Разбира се нали няма да го закачиш за акумулатора и тогава да започнеш да го прекарваш? Когато закачиш другият му край за усилвателя тогава го закачи (или сложи бушона в капсулката), иначе ще усетиш, колко бързо изгаря бушона предходено от голяма искра! :D Минуса вземи от купето, под седалките има много подходящи места. А, като извършвай тази операция не забравяй и да пуснеш кабели от плеъра към усилвателя.

Коментар

Добре а имам едно тънко синьо кабелче , свързано е към rem на усилвателя , него къде трябва да го сложа ?Нямам дистанционно на плеъра.

Коментар

Само един съвет - перфектното място за масата е болта, който захваща задния колан за купето - хем не се виждат кабели хем масата е перфектна Успех !
                Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                тел. 0883437022

Коментар

За мен най-добрата маса в багажника е тази до левия стоп аз там съм го вързал.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

hwarang написа:
                    Добре а имам едно тънко синьо кабелче , свързано е към rem на усилвателя , него къде трябва да го сложа ?Нямам дистанционно на плеъра.
                    Пич... струва ми се, че сам няма да се справиш. Намери някой по-светнат приятел да ти помага!

Коментар

rem-a е към плеъра , за да може когато включваш / изключваш усилватела да прави същото

Коментар

Аха , а къде към плеъра се слага , къде да го вържа тва кабелче?

Коментар

Vladim написа:
                          hwarang написа:
                          Пич... струва ми се, че сам няма да се справиш. Намери някой по-светнат приятел да ти помага!
                          Послушай тоя съвет!А ако държиш сам да се опитваш: синьото кабелче от плеъра се връзва към кабелчето на чинча,а то към усилвателя,за да може като включваш и изключваш плеъра,усилвателя да прави същото(някой по-горе го беше написал)

Коментар

Еми искам сам да се пробвам , поне ако стане ще знам горе долу как става.Е що към чинча , не трябва ли към захранващите кабели към цд-то от акумулатора?

Коментар

Само внимаваи да не изгориш вси4ко.

Коментар

Working...
                              X