здравеите, преди 2 седмици си купих кола и преди няколко дена ми казаха, че трябва да е заведа в данъчното,а в никоя институция,през която минах до сега не ми казаха, че трябва да го направяможе ли някой да ми каже каква е процедурата?благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък - каква е процедурата?
Collapse
X
-
След като я регистрираш в КАТ, отиваш в отдел "Местни данъци и такси" в общината с договора за покупко-продажба, голям талон, а желателно е и предварително да им направиш и копия. Ако си я закупил от автокъща, ще ти трябва и документ от застраховател за застрахователна стойност на колата, а ако си я купил от частно лице - документ за платен "данък придобиване", който обикновено се удържа още при нотариуса.Мисля, че срока, в който трябва да я регистрираш в общината, е едномесечен от датата на придобиване. После има глоби.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Спомням си, че подавах някаква декларация, но май не ми искаха копия от други документи. Само по оригиналите май сравниха данните. Смешното беше, че колата я отписаха от името на бившия собственик, без той да е подавал нужната декларация. Сега като чета темата и се сещам друго, добре де, нали като купуваш кола плащаш 2% на общината. Това не се ли запазва в техните данни и не могат ли да се усетят като не регистрираш нищо на името си. Защото има хора, които уж имат кола, пък не плащат данъци, защото не е регистрирана. Това, обаче май е друга тема, айде да не ви занимавам!FIAT UNO 45 i.e. 1.0 FIRE
Коментар
-
Така наречените кучки в данъчното си мълчат, щото като изтървеш сроковете и веднага вадят бланките с наказателните постановления. Мен веднъж ме одраха с едни грешни 40 лв. Иначе без бележка, че е платен данъкът, не може да се мине годишния преглед. Пък без преглед, при едно ПТП, дори и да не си виновен, ще те изкарат такъв. Да не говорим, че ченгетата при всяка проверката ще събират пари за почерпка :DFiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
използвай това http://krushari.bg/files/upload/MDT/...pdf.Срока е 2 месеца от придобиванетоFIAT Bravo JTD 105 GT '99
Коментар
-
tinalex написа:А защо държиш да плащаш данък-принцип някакъв ли?+FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар